Nechte se unést do jiných světů

nahlednete.jine.svety
Ať je teplo nebo zima, dobrá knížka nikdy nezklame. Ani dnešní páteční tipy vás nenechají chladnými – vydejte se s nimi do jiných světů!

Hirka se ocitá na rozcestí mezi dvěma světy. Který si vybere? Kam vlastně patří? Jedno je jisté, musí zahájit začátek konce…

Temné finále trilogie Havraní kruhy přinese osudovou volbu.
Představ si, že jsi ikonou ve světě obávaných slepých. Symbolem, který jeho obyvatele spojuje v nenávisti a touze po pomstě. Jako dcera mrtvorozeného válečníka, jenž se kvůli zradě svého bratra ocitl ve vyhnanství, máš jediný úkol – zahájit začátek konce.
Hirka se připravuje na setkání s vládnoucím rodem ledového světa s pevně danou hierarchií, v němž se cení odvaha a pohrdá se slabostí. Dívka neohroženě přijímá svůj osud v naději, že zachrání svého přítele Rimeho a udrží Ymslandu v bezpečí. Žízeň mrtvorozených po Síle je však neuhasitelná a válce se již nelze vyhnout. Ke kterému světu se Hirka nakonec přikloní? Kam patří?

Síla

Autorka: Siri Pettersenová
Přeložila: Jitka Jindřišková

Počet stran: 464
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 145×213 mm
ISBN: 978-80-7577-178-0
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Síla vydalo nakladatelství Host.

Ukázka z knihy

Potlačila nevolnost a narovnala se. Neopírala se o skalní stěnu, byl to jeden z kamenů v kruhu, kterým právě přišla. Spletla ji jeho velikost. Kameny se tyčily do výšky. A podpíraly… střechu? (str. 19)

Přečtěte si celou ukázku.

Přečtěte si o této knize více v našem dalším článku. A samozřejmě nezapomeňte na první a druhý díl této trilogie!

————————————————

Už nic nebude jako dřív. Eden musí sebrat všechny síly a najít místo, kde by se dalo žít. Jedno existuje, ale je opravdu takové, jak se o něm mluví? To brzy zjistí na vlastní kůži…

Před válkou byl život pro Eden snadný. Pak došlo ke globální přírodní katastrofě. Tu následovala revoluce a všechno se změnilo. Nyní vládne zemi a jejím přírodním zdrojům mocná skupina, která si říká Vlci. A přestože Eden kvůli nim ztratila všechno, odmítá zemřít jejich rukama. Zná souřadnice jediného neutrálního místa na světě, ostrova zvaného Útočiště, a je odhodlána tam uniknout a být opět svobodná. To se jí také se skupinou tří dívek podaří. Jenže nadějné vyhlídky zhořknou, když jedna z dívek hned první večer na ostrově zmizí. Ostatní ji jdou hledat do džungle a tam rychle zjistí, že Útočiště je ve skutečnosti nebezpečné místo plné zákeřných pastí a nečekaných nepřátel.

Hrady z písku

Autorka: Kayla Olsonová
Přeložila: Petra Babuláková

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 145×210 mm
ISBN: 978-80-252-4155-4
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Hrady z písku vydalo nakladatelství Egmont ČR.

Ukázka z knihy

Nerozeznávám vlastní slzy od potu. Klidně bych celé hodiny ležela bezvládně na palubě a tvářila se, že jsem mrtvá, ale nakonec se po několika nadechnutích zvednu. Konec přestávky. (str. 15)

K dispozici je ukázka 1 a ukázka 2.

————————————————

Mozek je řídícím orgánem naší nervové soustavy. Bez něho bychom prostě nebyli… Ale co když někdo dokáže zvýšit jeho potenciál? Může to dobře dopadnout?

Celá desetiletí vědci spekulovali o nevyužitém potenciálu lidského mozku. Chuck Brenton nyní přichází s překvapivým průlomem. Objevil způsob, jak zpřístupnit ohromnou sílu, dřímající v devadesáti procentech našeho mozku. Uplatněním svých metod na pokusných subjektech pozdvihl jejich mozkové funkce na zdánlivě „božskou“ úroveň.
Tyto mimořádné schopnosti dokáží změnit svět, nahradit strach a utrpení klidem a stabilitou. Ale v období narůstající militarizace, korporátního vykořisťování a explozivního technologického rozvoje se skupina vlivných a mocných rozhodne ovládnout tyto nové superbytosti pro své vlastní cíle. A jejich úmysly nejsou ani zdaleka čisté.

Božská vlna

Autor: Patrick Hemstreet
Přeložil: Zdeněk Uherčík

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 155×212 mm
ISBN: 978-80-755-3502-3
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Božská vlna vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Eugene, mnohem pohotovější než jeho šéf či jejich subjekt, za ní okamžitě vyskočil. „Mini! Kabely! Síť! Musíme tě odpojit.“
Zastavila jen tak tak, aby zabránila katastrofě, a chytila se za hlavu. (str. 16)

Prohlédněte si ukázku.

————————————————

Kdo by neznal kluka s brýlemi a jizvou ve tvaru blesku na čele. Ano, jedná se o Harryho Pottera! Tento mladík z kouzelnické školy se tentokrát musí naučit ovládat svou mysl a také ochránit sebe a své přátele před Pánem zla, protože ten se vrátil!

„Sdílíte s Pánem zla jeho myšlenky a pocity. Podle ředitele není vhodné, aby tomu tak bylo i nadále. Chce, abych vás naučil, jak před Pánem zla svou mysl uzavřít.“ Do Bradavic přišly temné časy. Po útoku mozkomorů na bratrance Dudleyho Harry ví, že Voldemort udělá cokoli, jen aby ho našel. Mnozí jeho návrat popírají, ale Harry přesto není sám: na Grimmauldově náměstí se schází tajný řád, který chce bojovat proti temným silám. Harry se musí od profesora Snapea naučit, jak se chránit před Voldemortovými útoky na jeho duši. Jenže Pán zla je den ode dne silnější a Harrymu dochází čas…

Harry Potter a Fénixův řád

Autorka: Joanne Rowlingová
Přeložil: Pavel Medek

Počet stran: 800
Vazba: vázaná
Formát: 145×208 mm
ISBN: 978-80-000-4968-7
Doporučená cena: 549 Kč

Knihu Harry Potter a Fénixův řád vydalo nakladatelství Albatros.

Ukázka z knihy

Byl to hubený černovlasý mladík s brýlemi, který působil oním kostnatým a poněkud nezdravým dojmem někoho, kdo za krátkou dobu hodně rychle vyrostl. Džínsy měl potrhané a ušpiněné, tričko vytahané a vyrudlé a podrážky tenisek se mu odlepovaly od svršku. (str. 9)

Zalistujte si ukázkou.

Za přečtení stojí i další díly s tímto kouzelnickým chlapcem!

Harryho Pottera si také můžete vymalovat!

Nebo si přečtěte recenzi na jednu bradavickou učebnici, kterou používal i Harry.

Harry Potter se dočkal i divadelního zpracování. Recenze na knihu (scénář) je tady.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeSíla

Pettersenová, Siri

Host, 2017

zobrazit info o knizeHrady z písku

Olsonová, Kayla

Egmont ČR, 2018

zobrazit info o knizeBožská vlna

Hemstreet, Patrick

Triton, 2018

zobrazit info o knizeHarry Potter a Fénixův řád

Rowlingová, Joanne K.

Albatros, 2018

Napsat komentář