Trilogie Havraní kruhy vrcholí

Sila 1
V posledním díle trilogie čeká na Hirku osudová volba. Válka se stala nevyhnutelnou a ona si teď musí vybrat, ke kterému světu se přikloní. V jednom má ale jasno: chce zachránit svého přítele a udržet Ymsland v bezpečí…

Temné finále trilogie Havraní kruhy přinese osudovou volbu.
Představ si, že jsi ikonou ve světě obávaných slepých. Symbolem, který jeho obyvatele spojuje v nenávisti a touze po pomstě. Jako dcera mrtvorozeného válečníka, jenž se kvůli zradě svého bratra ocitl ve vyhnanství, máš jediný úkol – zahájit začátek konce.
Hirka se připravuje na setkání s vládnoucím rodem ledového světa s pevně danou hierarchií, v němž se cení odvaha a pohrdá se slabostí. Dívka neohroženě přijímá svůj osud v naději, že zachrání svého přítele Rimeho a udrží Ymslandu v bezpečí. Žízeň mrtvorozených po Síle je však neuhasitelná a válce se již nelze vyhnout. Ke kterému světu se Hirka nakonec přikloní? Kam patří?

Ukázka z knihy

Rime běžel do svahu a věděl, že ve tmě ho nikdo nevidí. Když dosáhl vrcholku horského hřebene, přitiskl se ke skále a rozhlédl se po krajině. Tam, kde se měla rozkládat holá pláň, se do dálky táhl stanový tábor. Stany stály v úhledných řadách. Takovou pravidelnost mohla vytvořit jen síla, kterou poháněl řád. Která měla velitele. (str. 9)

Podívejte se na zbytek ukázky.

Ohlasy na knihu

Díky Siri Pettersenové a její trilogii Havraní kruhy má Norsko královnu, která vytáhla žánr fantasy z nerdovského podkroví na světlo knihkupeckých polic, a to i v kategorii knih pro dospělé. […] Hirka se u norských čtenářů — a možná i mezinárodně — zapsala mezi nezapomenutelné literární hrdinky.

Dagbladet

Ódinovo dítě je důkazem, že sever nabízí víc než jen dobrou detektivku a že skvělá fantasy se nerodí jen v angloamerickém světě.

- Olga Zbranek Biernátová, blog.nofreeusernames.cz

Série Havraní kruhy je fantastická. Syrová, napínavá, nespravedlivá, překvapivá a tak zábavná!

-  barnebokkritikk.no

Doporučujeme

Než se vrhnete na závěr trilogie, nezapomeňte si přečíst první dva díly a využijte možnost setkání s autorkou!

zobrazit info o knize zobrazit info o knize

Pozvanka Havrani kruhySíla

Autorka: Siri Pettersenová
Přeložila: Jitka Jindřišková

Počet stran: 464
Vazba: vázaná
Formát: 145×213 mm
ISBN: 978-80-7577-178-0
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Síla vydalo nakladatelství Host.

O autorce

Pettersenova-SiriSiri Pettersenová (*1971) je spisovatelka, autorka komiksu a ilustrátorka pocházející z Trondheimu. Z její komiksové tvorby je nejznámější humoristická série s politickými podtóny Anti-Klimaks. Za první díl trilogie Havraní kruhy, Ódinovo dítě (2013), obdržela Fabelprisen, ocenění udělované nejlepší norské knize v žánru sci-fi a fantasy. Ódinovo dítě bylo nominováno i na Cenu norského ministerstva kultury pro debutanty, Cenu knižních blogerů a Cenu knihkupců (jako vůbec první fantasy titul v historii). Následoval druhý díl Plíseň a třetí díl Síla. Trilogie Havraní kruhy bude zfilmována.

Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host


Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Relativně nedávno našla v Hostu přístřeší i prestižní edice Česká knižnice, která zájemcům nabízí kvalitní ediční zpracování děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Napsat komentář