Kreativní inspirace pro děti i dospělé

malovani
Pokud vás v pochmurných únorových dnech trápí stres, pak si projděte dnešní tipy – představíme vám knihy, jež vám od stresu snadno pomohou.

Pokud patříte mezi fanoušky mladého brýlatého čaroděje a společně s ním jste prožili všech sedm dobrodružství, pak se vám určitě zalíbí omalovánky právě ze světa Harryho Pottera!

Harry Potter: Mudlovské omalovánky

Autorka: J. Rowlingová

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 216×279 mm
ISBN: 978-80-00-04151-3
Doporučená cena: 299 Kč

 

Erby čtyř bradavických kolejí, Kratochvilné kouzelnické kejkle Freda a George Weasleyových a mnoho dalších přepestrých výjevů – svět Harryho Pottera doslova hýří barvami. Tato kniha, plná propracovaných ilustrací a návrhů použitých při tvorbě filmů, láká vdechnout vlastní pojetí Bradavicím, Zapovězenému lesu a mnoha dalším místům. Z některých stránek vystupují kouzelné bytosti, na jiných se odehrávají legendární scény z filmů, od slavnostního rozřazení do kolejí až po nezapomenutelnou poslední bitvu mezi Harrym a Voldemortem. Naše atraktivní omalovánky zcela jistě nezůstanou dlouho černobílé.

Knihu Harry Potter: Mudlovské omalovánky vydalo nakladatelství Albatros.

Ukázka z knihy

potteromalovanky

mudlovskeomalovanky

Můžete si také stáhnout ukázkovou kapitolu ze stránek nakladatelství!

————————————————

Pokud chcete skutečně popustit uzdu fantazii, sežeňte si antistresové omalovánky plné geometrických obrazců, složitých vzorů a různých motivů, při jejichž vybarvování vás nebudou omezovat žádná pravidla!

Kreativní terapie – antistresové omalovánky

 

Počet stran: 128
Vazba: brožovaná
Formát: 208 x 297 mm
ISBN: 978-80-204-3891-1
Doporučená cena: 349 Kč

 

Potěšte sebe i své blízké – kreslete, malujte a zbavte se stresu!
Chcete si odpočinout a zároveň probudit svou tvořivost? Tyto důmyslně propracované omalovánky pro dospělé jsou perfektní pro zbavení se stresu a posílení vašeho uměleckého sebevědomí. Spletité vzory, geometrické obrazce, motivy květin a zvířat i výjevy okolního světa jsou barevně podkreslené a zaměřené na detail, protože barevné vjemy a soustředění na detail mají prokazatelný terapeutický účinek – uvolní a utiší zaneprázdněnou mysl a navodí stav psychické pohody. Vybarvováním nádherných ilustrací nebo jejich kresbou můžete trávit dlouhé hodiny, ale i bezpočet volných chvilek, záleží jen na vás. Nemusíte se řídit žádnými pravidly ani složitými návody, stačí zapojit fantazii a radovat se z toho, že děláte něco krásného a zdraví prospěšného. První část knihy je určena k vybarvování, druhá pak k dokreslování. Začít můžete kdekoli, podle chuti a momentálního rozpoložení. Tak vezměte do ruky pastelky či fixy a pusťte se do toho!

Knihu Kreativní terapie vydalo nakladatelství Mladá fronta.

Ukázka z knihy

terapie

Další ukázku naleznete na stránkách nakladatelství!

————————————————

Jestli není vybarvování vaší parketou, zkuste třeba háčkování! Kniha Háčkované čtverce je vhodná pro začátečníky i pokročilé.

Háčkované čtverce

Autorka: Stephanie Thiesová
Přeložila: Alena Bezděková

Počet stran: 96
Vazba: brožovaná
Formát: 206 × 232 mm
ISBN: 978-80-249-2986-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

V této knize najdou příznivci háčkování 46 babiččiných čtverců („granny squares“), jejichž výběr sahá od těch nejjednodušších až po opravdu složité vzory s plastickým efektem (3D vzory), a různé modely jako předlohu a inspiraci pro vlastní tvorbu. Připojte se i vy k nestárnoucímu trendu!

Knihu Háčkované čtverce vydalo nakladatelství Ikar.

Ukázka z knihy

hackovani

Prolistujte si knihu na stránkách nakladatelství!

————————————————

V poslední knize naleznete přes 40 návodů, podle kterých si můžete uháčkovat roztomilé ptáčky a to dokonce rovnou ve čtyřech různých velikostech. I kniha Háčkovaní ptáčci je určena těm, kteří s háčkováním začínají, stejně jako těm, kteří už  nějaké zkušenosti mají.

Háčkovaní ptáčci

Autorka: Kerry Lord
Přeložila: Růžena Pokorná

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 210×277 mm
ISBN: 978-80-7359-482-4
Doporučená cena: 349 Kč

 

Pusťte se do háčkování téhle pestrobarevné party a budete veselí jako papoušek. Užijete si zábavy jako tučňáci, co se kloužou po krách. Na svou práci pak můžete být pyšní jako páv, a pokud jste moudří jako sova, budete se řídit našimi návody a pracovními postupy.
Každého ptáčka můžete vyrobit ve čtyřech různých velikostech – od mrňousů až po obříky –, takže máte k dispozici přes 160 různých vzorů. Vyberte si první z nich a můžete začít. A nebojte se, žádné složité postupy vás nečekají. Jednotlivé modely jsou rozdělené podle stupně obtížnosti, ale všechny jistě zvládne i začátečník. Tyhle ptačí krasavečky si zkrátka zamilujete. Nejen proto, že jsou tak legrační, pestří a hebcí na omak, ale také proto, že jsou hotoví raz dva. A jak vyrobíte jednoho, uvidíte, že vám to nebude stačit, a pustíte se hned do dalšího, a do dalšího… až jich bude celé zábavné hejno. Ptačí hejno vám ozdobí stůl, dětský pokoj, nebo od vás odletí jako originální dárek.

Knihu Háčkovaní ptáčci vydalo nakladatelství Metafora.

Ukázka z knihy

 ptacekhackovany

hackovanyptacek

 


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a mnoho dalších.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHarry Potter: Mudlovské omalovánky

Rowlingová, J. K.

Albatros, 2015

zobrazit info o knizeKreativní terapie – antistresové omalovánky

Mladá fronta, 2015

zobrazit info o knizeHáčkované čtverce
46 nejkrásnějších babiččiných čtverců

Thiesová, Stephanie

Ikar, 2016

zobrazit info o knizeHáčkovaní ptáčci
Přes 40 návodů na háčkování ptačí kolonie

Lord, Kerry

Metafora, 2016

Napsat komentář