Příběh Havraních kruhů pokračuje

Plisen
Touha po pomstě a strach ze smrti, to je základ druhého dílu nové a napínavé fantasy série Havraní kruhy. Nadchlo vás Ódinovo dítě? Věřte, že teď to bude ještě zajímavější…

Představ si, že jsi lovnou zvěří v neznámém světě. Ve světě lidí, který pomalu umírá. Ve světě, který je místem tvého narození a který se měl konečně stát tvým domovem. Jenže to je zásadní omyl. Hirka opustila Ymslandu, aby ji zachránila, a vzdala se tak možnosti být nablízku Rimemu, přestože právě po tom touží ze všeho nejvíc. Místo něj ji teď provázejí lovec zapomenutých a slepý. Boj o přežití v lidském světě je ovšem maličkostí ve srovnání s tím, co přijde, když Hirka pochopí, kým ve skutečnosti je a jakým nástrojem v mocenské hře se má stát.

 

Plíseň

Autorka: Siri Pettersenová
Přeložila: Jitka Jindřišková

Počet stran: 456
Vazba: vázaná
Formát: 150×214 mm
ISBN: 978-80-7577-035-6
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Plíseň vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

„Žádáme jen o klid v duši,“ řekla Telja z rodu Vanfarinnů a přitiskla si ruku k hrudi. Řetěz, který měla několikrát obtočený kolem krku, zachrastil.
Rime potlačil smích. Tohle představení by prokoukl kdokoli, i kdyby nevyrostl v Mannfalle. Uhlově černé šaty s rukávy až na zem do hry dokonale zapadaly. Oblékla se jako vdova, přestože její muž jí stál po boku, živý. Smutek jí posloužil jen jako ozdoba. Prostředek, jak v Radě, u níž si mazaně vynutila audienci, vzbudit dobrou vůli.
„Trhá nás to na kusy, Rime-fadri. Že nic nevíme. Že nerozumíme Urdově smrti.“
Rime cítil, jak mu cuká koutek úst. Urdovo jméno v něm stále ještě budilo rozčilení a nic nenasvědčovalo tomu, že by to někdy mělo být jinak. (str. 13)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Ohlasy

Na Ódinově dítěti se mi líbilo, že se autorce podařilo vyhnout žánrovým klišé a že vývoj příběhu nepřestává čtenáře překvapovat. V druhém díle trilogie zachází Siri Pettersenová ještě dál a směle překračuje hranice žánru. Nikdy jsem nečetla fantasy román, který by v tomto ohledu působil tak odvážně a přitom byl tak zdařilý.

Elisabeth Bakkenová, Elbakken

Siri Pettersenová

Pettersenova-SiriSiri Pettersenová (*1971) je spisovatelka, autorka komiksu a ilustrátorka pocházející z Trondheimu. Z její komiksové tvorby je nejznámější humoristická série s politickými podtóny Anti-Klimaks. Za první díl trilogie Havraní kruhy, Ódinovo dítě (2013), obdržela Fabelprisen, ocenění udělované nejlepší norské knize v žánru sci-fi a fantasy. Ódinovo dítě bylo nominováno i na Cenu norského ministerstva kultury pro debutanty, Cenu knižních blogerů a Cenu knihkupců (jako vůbec první fantasy titul v historii). Trilogie Havraní kruhy bude zfilmována.

Informace a fotografie byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Hosthost zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePlíseň

Pettersenová, Siri

Host, 2017

Napsat komentář