Paměti lovce monster

Grunge 1
Hlavní hrdina Oliver Chadwick Gardenier by se napodruhé asi rozhodl jinak. Místo klidného místečka v nebi si vybral plnění další mise, která ho zavedla do společnosti jménem Lovci monster. Jak si poradí v novém prostředí?

Vydejte se zpátky do osmdesátých let, do zlatých časů lovení monster, kdy v Bílém domě seděl Ronald Reagan, Ray a Susan Shacklefordovi patřili k nejlepším lovcům a sushi v Seattlu se ještě dalo jíst. Když byl svobodník Oliver Chadwick Gardenier zabit při bombovém útoku v Bejrútu, někdo, možná svatý Petr, mu dal na výběr – pojď do nebe, kde je to pěkné, ale trochu nudné, nebo se vrať na Zemi. Šéf pro tebe má úkol, jen musíš najít znamení. Chad si jako správný mariňák vybral další misi. Bohužel, tím znamením má být číslo 57, které je i na každé druhé láhvi s kečupem. Bohudík, součásti mise byla i práce ve společnosti, která se jmenuje Lovci monster. Tam Chada naučili, jak se správně oblékat na jogging (nenápadná zbroj a větší počet zbraní), jak navazovat kontakty v jakuze a proč není dobrý nápad vtipkovat před trolly o kozlech, a pak ho poslali chránit lidi před vším, co se je (nejen) v noci snaží sežrat. A pak už šlo všechno jenom z kopce.

Ukázka z knihy

V Iron Inn v Elkinsu už volné pokoje neměli, ale Carlos souhlasil, že se podělí o ten svůj.
„Využil jsem práva nejstaršího a nejzkušenějšího a zamluvil si jeden jenom pro sebe,“ pověděl mi Carlos. „Dvě postele. Můžeš mít tu druhou.“
„Díky, pane,“ řekl jsem a hodil cestovní pytel na podlahu.
Po cestě jsme se stavili v garáži, kde jsem si vyzvedl věci na spaní a hůl. Majitel autoopravny měl práce nad hlavu, když mu v klíně najednou skončil asi tucet aut, ale už stihl zjistit, že z většiny z nich vyhořela svíčka. Protože jsem nepatřil k jeho pravidelným zákazníkům, odhadoval jsem, že moje auto se v seznamu oprav bude pohybovat někde ve spodní části. (str. 64)

Předchozí série

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Grunge – Paměti lovce monster

Autoři: Larry Correia, John Ringo
Přeložil: Jakub Mařík

Počet stran: 336
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-7398-378-9
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Grunge – Paměti lovce monster vydalo nakladatelství Fantom Print.

O autorech

Larry Correia Americký spisovatel a fanoušek zbraní. Vyrůstal na malé farmě v El Nido v Kalifornii. Vystudoval ekonomiku a účetnictví. Byl ale také knihkupcem, střeleckým instruktorem, majitelem obchodu se zbraněmi či se zabýval armádními dodávkami. První román napsal na univerzitě, ovšem spokojený byl až s Lovci monster. Vydavatelé rukopis zprvu odmítali, proto se ho Correia rozhodl vydat vlastním nákladem. Zanedlouho se mu podařilo upoutat pozornost nakladatelství Baen, a následně se jeho kniha stala bestsellerem. Kromě cyklu Lovci monster (Vendeta, Alfa, Legie, Nemesis) má rozpracovány ještě série Grimnoir Chronicles a Dead Six, již píše ve spolupráci s Mikem Kuparim.

Zdroj informací: LEGIE

John Ringo je americký autor science fiction, jeho tvorba spadá do militaristické science fiction a politického thrilleru, je tedy spíše dějovější a komerčněji zaměřená. Spolu s Davidem Weberem, Davidem Drakem a Ericem Flintem je jednou z nejvýraznějších kmenových tváří nakladatelství Baen Books. V dětství se svou rodinou žil v různých zemích nejen v Evropě, po studiích strávil čtyři roky v americkém letectvu, kde sloužil jako parašutista. Poté se zabýval studiem mořské biologie a prací jako databázový manažer. V roce 1999 se rozhodl začít psát a záhy se stal spisovatelem z povolání, přičemž štěstí zkouší i scénáristickými adaptacemi několika svých románů.

Zdroj informací: LEGIE


Nakladatelství Fantom Print vzniklo v roce 1999 a od té doby se vyšplhalo mezi jedno z největších českých nakladatelství specializujících se na fantasy a sci-fi literaturu u nás. Kromě těchto knih vydává také literární adaptace počítačových her.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeGrunge – Paměti lovce monster

Correia, Larry – Ringo, John

Fantom Print, 2017

Napsat komentář