Zabít příšeru a zachránit svět

lovci-monster-legie
Osud světa opět visí na vlásku. Zemi čeká invaze těch nejhorších monster, která může lidská mysl vyplodit. Šanci na záchranu lidstva mají jen elitní lovci upírů, vlkodlaků a dalších příšer, skrytě existujících mezi lidmi.

Fantasy román Legie, jenž vyšel v roce 2014, je již čtvrtým pokračováním úspěšné série Lovci monster, jejímž autorem je Larry Correia. Tomuto pokračování předcházely díly Lovci monster s. r. o., Vendeta (recenzi si můžete přečíst zde) a Alfa (recenzi zobrazíte po kliknutí na tento odkaz). Nakladatelství Fantom Print, vydávající tuto knižní řadu, připravuje na rok 2014 ještě i další pokračování s názvem Nemesis.

Owen Zastava Pitt, profesionální lovec monster, sice dokázal zachránit planetu před útokem Starobylých, jeho manželka Julie však byla jejich magií poznamenána. Ačkoli jí tato magie zachránila život, nikdo netuší, jaké bude mít do budoucna následky. Tato nevědomost brání novomanželskému páru splnit si své velké přání, založit rodinu. Obavy však musí stranou, jelikož v Las Vegas se koná první Mezinárodní konference profesionálních lovců monster, která je skvělou příležitostí k výměně rad a zkušeností. Nakonec se však zamýšlené poklidné setkání změní v noční můru.

Konference se ukáže být zástěrkou jakési soutěže, která spočívá v chycení neznámého monstra s hrůzostrašnými schopnostmi. Vítěz získá nejen obrovskou finanční odměnu, ale budou mu rovněž přednostně nabízeny ty nejlepší zakázky. Kdo by odolal? Stojí však peníze za to, aby byl člověk donucen postavit se svým nejhorším nočním můrám? Právě ty jsou zbraní příšery, kterou lovci musí zabít. Zhmotňuje to nejhorší, s čím se kdy setkali. A zdá se, že s každým úspěchem jen sílí…

Román Legie bezprostředně navazuje na předchozí díly série, ale zatímco hlavní postavou knihy Alfa byl vlkodlačí šéf party lovců Earl Harbinger, v Legii má hlavní slovo opět Owen. V knize se objevuje velké množství nových postav, většina z nich je součástí dalších společností profesionálních lovců příšer. Čtenář se konečně dočká rozuzlení některých záhad a naopak mnohé další záhady přibudou.

Larry Correia pokračuje ve svém stylu a předkládá čtenáři velké množství střelných zbraní, sarkasmu, ironie, napětí a až hororových scén. Poněkud častěji se v příběhu sice objevuje princip deus ex machina, ale i přesto si Legie drží úroveň předchozích dílů. Correia dokáže nejen vymyslet děj plný napětí a oživit ho příšerami ze své bohaté fantazie, ale vypracoval i velmi precizní popisy a psychologii svých postav. Každá má svůj životní příběh, své ambice a plány, žádný čin není náhodný, ale je realisticky zasazen do života svého původce.

Knihu Legie doporučuji čtenářům, kteří si rádi přečtou fantasy plnou zbraní, krve a nadpřirozených monster. Titul naopak není příliš vhodný pro milovníky romantických fantasy příběhů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLovci monster
Legie

Correia, Larry

Fantom Print, 2014

Napsat komentář