Víkendový odpočinek s dobrými detektivkami

ruka
Šéf, porada, přehledy, tabulky a stres. Každý z nás v určité míře a formě žije celý týden pod tlakem a v napětí. Ale existuje i napětí příjemné a vyhledávané, které reprezentuje dobrá detektivka. Kniha, u níž vás mrazí, napětí se stupňuje a do poslední chvíle netušíte, jak to celé dopadne.

Snad každý z nás si alespoň jedenkrát zkusil představit, jak by se zachoval, kdyby našel mrtvého člověka. Co dělat? Komu volat dřív? Nepropadli bychom záchvatu paniky a nejednali zkratkovitě? Tuto nepříjemnou situaci zažila hrdinka Sabine Durrantové v thrilleru Pod kůží.

Gaby Mortimerové na první pohled nic nechybí – je hvězdou populárního televizního pořadu, matkou osmileté dcerky, s manželem Philipem, úspěšným finančníkem, žijí v luxusním domě na londýnském předměstí. Když však jednoho rána narazí při běhu v místním parku na mrtvolu neznámé dívky a uvědomí o nálezu policii, uvede do pohybu sled událostí, které její život nenávratně změní. Může za to skutečnost, že se těla dívky dotkla a pak policistům tvrdila opak? Nebo souhlas s tím, že bude vyslechnuta bez přítomnosti právníka? A kde se berou další a další stopy, jež naznačují spojitost zavražděné s Gaby a její rodinou? Zatímco šokovaná žena zjišťuje, že se v případu stala hlavní podezřelou, její svět a kariéra se začínají hroutit. Zachrání Gaby její pokus pustit se do vyšetřování na vlastní pěst?
Psychologický thriller, ve kterém nelze nikomu věřit a vše je jinak, než se na první pohled zdá, čtenáře nepustí až do poslední stránky a svého zcela nečekaného vyústění.

Pod kůží

Autorka: Sabine Durrantová
Přeložila: Veronika Volhejnová

Počet stran: 328
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7432-654-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Pod kůží vydalo nakladatelství Paseka.

Nahlédněte do knihy prostřednictvím ukázky.

————————————————

Peter May patří mezi oblíbené a úspěšné autory detektivních příběhů, o čemž ostatně přesvědčí i čtenáře Ostrova Entry. Už po několikáté se potvrzuje známé pravidlo, že není dobré míchat práci a soukromí. A pokud se navíc jedná o pohlednou vdovu a zároveň hlavní podezřelou, nevěstí to nic dobrého.

Když detektiv Sime Mackenzie nastupuje na palubu letadla, ani se neohlédne.
Cesta na ostrov Entry pro něj představuje šanci, jak utéct hořké směsi osamělosti a lítosti svého dosavadního života ve

městě.
Z montrealského letiště odjíždí jako součást osmičlenného vyšetřovacího týmu, směřujícího do Zálivu svatého Vavřince. Pouhé dva kilometry široký a tři kilometry dlouhý ostrov Entry je domovem asi sto třiceti obyvatel – a ten nej
bohatší z nich byl právě nalezen ve svém domě zavražděný.
Vyšetřování se zdá být pouhou formalitou. Důkazy nasvědčují vraždě ze žárlivosti, kterou má na svědomí pomstychtivá manželka. Ale vyšetřování Simovi zamotá hlavu poté, co se s hlavní podezřelou střetne tváří v tvář. Je si jistý, že ji zná – a to i přesto, že se nikdy nepotkali.
Pronásledován tímto pocitem se potácí mezi nespavostí a podivnými sny o dávné minulosti na skotském ostrově vzdáleném tři tisíce mil. Sny, v nichž vdova hraje hlavní roli. Navzdory důkazům o její vině je přesvědčen o tom, že vraždu nespáchala. Jeho posedlost ho vede ke konfliktu mezi profesní povinností, kterou musí splnit, a vlastním osudem, jenž ho čeká.

Ostrov Entry

Autor: Peter May
Přeložila: Linda Kaprová

Počet stran: 480
Vazba: vázaná
Formát: 138×205 mm
ISBN: 978-80-7491-530-7
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Ostrov Entry vydalo nakladatelství Host.

Podívejte se na ostrov v ukázce.

Přečtěte si, co už bylo o knize napsáno.

————————————————

Do čtenářsky atraktivního prostřední soudního lékařství nás zavede Patricia Cornwellová v detektivním příběhu Prach. To, že se nejednalo o nešťasnou náhodu, je samozřejmé, a že hlavní roli hrají peníze, není také nijak překvapivé. Překvapivý je způsob, jak vrah nakládal s tělem a v jakém stavu bylo nalezeno. Kniha pochází ze série soudní patoložka Kay Scarpettová.

Další román bestsellerové autorky Patricie Cornwellové, jejíž thrillery milují čtenáři ve více než 120 zemích. Příběhy soudní lékařky Kay Scarpettové by měly brzy zamířit i na filmová plátna.
Tělo zabalené v nezvyklé látce a pokryté práškem, který podivně barevně září. Našlo se přímo u bran vyhlášeného technologického institutu. Patřilo Gail Shiptonové – naposledy ji viděli živou předchozí večer v módním baru. Někdo ji sprovodil ze světa jen pár týdnů před začátkem soudního procesu, ve kterém po svém bývalém finančním poradci žádala sto milionů dolarů. Není divu, že Kay Scarpettová to nepovažuje za náhodu. Když se navíc ukáže, že důkazy vedou k sérii dalších vražd spáchaných ve Washingtonu, začne být jasné, že tohle rozhodně nebude obyčejná vražda…

Prach

Autorka: Patricia Cornwellová
Přeložila: Marcela Nejedlá

Počet stran: 440
Vazba: vázaná
Formát: 130×206 mm
ISBN: 978-80-242-5123-3
Doporučená cena: 359 Kč

 

Knihu Prach vydalo nakladatelství Knižní klub.

Nahlédněte prostřednictvím ukázky do prostředí soudního lékařství.

————————————————

Hořící pokoj Michaela Connellyho představuje netradiční detektivní příběh, protože jak často se vyšetřování vraždy rozběhne až devět let po jejím spáchání? O to těžší je shromáždit důkazy, najít a usvědčit vraha. V průběhu vyšetřování se navíc ukáže, že ne každý stojí o to, aby byl vrah dopaden. Kniha vychází v sérii Harry Boch (můžete si přečíst například naši recenzi knihy Pád z této série).

Nestává se často, aby oběť vraždy zemřela devět let po spáchání činu. Tentokrát ale takováto situace nastala: muž, kterého tenkrát zasáhla zbloudilá kulka, podlehl následkům těžkého zranění. Detektiv Harry Bosch se ocitá v nezáviděníhodné situaci – zatímco tělo oběti ještě nestačilo pořádně vychladnout, všechny důležité důkazy už stačily nenávratně zmizet.
Brzy se ukáže, že tato absurdita nebude jediným klackem, který mu tento případ hodí pod nohy. Bosch společně s novou kolegyní Lucií Sotovou zjišťuje, že jejich snaha o odhalení pravdy se některým vysoce postaveným lidem vůbec nelíbí.
S něčím takovým musí ale dobrý detektiv zkrátka počítat a nenechat se odradit. Bosch se Sotovou získají první významné poznatky z kulky, která po celých devět let zůstávala skryta v páteři oběti, a pak dál spřádají nitky zaprášených informací, až dojdou k závěru, že ta střelba před devíti lety nebyla v žádném případně náhodná.

Hořící pokoj

Autor: Michael Connelly
Přeložil: Jiří Kobělka

Počet stran: 450
Vazba: vázaná
Formát: 135×211 mm
ISBN: 978-80-7498-114-2
Doporučená cena: 339 Kč

 

Knihu Hořící pokoj vydalo nakladatelství Domino.

Prolistujte si ukázku z knihy.

Podívejte se, která část knihy oslovila nás.

————————————————

Jussi Adler-Olsen vypráví již šestý případ oddělení Q, pod názvem Nesmírný. Zdá se, že dopravní nehoda je pouze souhrou nešťastných náhod a nesprávných lidí na nesprávných místech. Ale proč ji ve finále vyšetřuje oddělení vražd? Opravdu se jednalo o nehodu, nebo snad o dokonalou kamufláž vraždy? Případy oddělení Q se autor zabývá už v pěti předchozích knihách: Žena v kleci, Zabijáci, Vzkaz v láhvi, Složka 64 a Marco.

Šéfa oddělení Q Carla Mørcka vyruší z obvyklého ranního šlofíku v práci telefon. Neznámý kolega, policista z ostrova Bornholm, ho požádá o pomoc, ale Carl odmítne. O několik hodin později za to ponese následky a svou tvrdohlavou asistentku Rose tentokrát rozžhaví doběla.
Oddělení Q se pod velkým tlakem vrací k sedmnáct let starému a mimořádně tragickému případu dopravní nehody, při níž byla mladá dívka vymrštěna vysoko do větví stromu. Střízlivě uvažující Carl tentokrát čelí velice záhadnému případu a jeho protivník, zkušený manipulátor se železnou vůlí, chrání sám sebe i své blízké všemi dostupnými prostředky a nedopustí, aby se mu kdokoliv postavil do cesty.
V průběhu vyšetřování se Rose, Asad, Carl i nováček Gordon seznamují s prostředím alternativního přístupu k životu a osobitým způsobem se s ním vyrovnávají, zároveň však odhalují staré tajemství, které hrozí položit čtyřlístek z oddělení Q na lopatky.

Nesmírný

Autor: Jussi Adler-Olsen
Přeložila: Kristina Václavů

Počet stran: 576
Vazba: vázaná
Formát: 135×206 mm
ISBN: 978-80-7491-511-6
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Nesmírný vydalo nakladatelství Host.

Nakoukněte do vyšetřovacích postupů prostřednictvím ukázky.

Podívejte se, co se už o knize psalo.

————————————————

Dominik Dán ve svém detektivním románu Popel všechny zarovná zúročil své mnohaleté zkušenosti s vyšetřovacími postupy a tajnými službami. Jak spolu ale souvisí vražda staré ženy a smrt člena mafie? Dokáží vyšetřovatelé najít společnou nit, která vede k objasnění obou případů? Kniha vychází v sérii knih Dominika Dána s jednotnou grafikou. S postavou detektiva Richarda Krauze se můžeme setkat již ve dvou desítkách kriminálních příběhů, namátkou: Rudý kapitán, Básník, Uzel, …

Vražda staré ženy, která byla brutálně rozsekána mačetou, a smrt mafiána, od které vedou stopy k tajným službám. Nový detektivní román Dominika Dána pojednává o dvou zločinech, kniha je plná pochybných kreatur, mafiánů a tajných agentů. Autorovy dvacetileté zkušenosti jí dodávají na věrohodnosti. Najdete v ní skutečnosti, při nichž zamrazí a jež by raději měly být fikcí. A naopak literární fikce působí díky znalosti policejní práce autenticky. Vše vypadá tak věrohodně, že už je pouze na čtenáři, co budete pokládat za realitu a co za fikci.

Popel všechny zarovná

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Josef Šmatlák

Počet stran: 400
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-7529-042-7
Doporučená cena: 299 Kč

 

Knihu Popel všechny zarovná vydalo nakladatelství Slovart.

Prolistujte si knihu prostřednictvím ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, kde najdete tyto knihy a řadu dalších.

Napište nám v komentářích, která detektivka je vaše nejoblíbenější.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePod kůží

Durrantová, Sabine

Paseka, 2015

zobrazit info o knizeOstrov Entry

May, Peter

Host, 2015

zobrazit info o knizePrach

Cornwellová, Patricia

Knižní klub, 2015

zobrazit info o knizeHořící pokoj
Případ Harryho Bosche

Connelly, Michael

Domino, 2015

zobrazit info o knizeNesmírný

Adler-Olsen, Jussi

Host, 2015

zobrazit info o knizePopel všechny zarovná

Dán, Dominik

Slovart, 2015

Napsat komentář