Hororová monstra stále žijí

hororova-monstra-stale-ziji
Máte v oblibě horory a staré kultovní příběhy? V tom případě jsou dnešní knižní tipy určené právě vám! Osvěžte si téměř dvě staletí starý příběh o vědci, kterému se věci vymkly z rukou. Na své si přijdou i fanoušci známé filmové ságy o Vetřelcích. K obnovení jejich slávy přispívá již druhý díl z nové knižní série. Pojďte se s námi bát!

Viktor Frankenstein byl šílený vědec, který svůj život zasvětil výzkumu. Známý příběh o tom, jak se jednoho dne zrodí monstrum stvořené lidskou rukou, vychází v novém kabátě. Přečtěte si jedno z prvních sci-fi děl, která kdy bylo napsáno. Knihu vydává nakladatelství Omega.

Vědec a filozof Viktor Frankenstein zjistí, že abychom správně pochopili život, nejdřív musíme pochopit smrt. Během svého bádání objeví i způsob, jak oživit mrtvou hmotu a rozhodne se stvořit dokonalého člověka. Jak už tomu často bývá, výsledkem byl zničující rozpor teorie a praxe. Pod doktorovýma rukama se zrodilo místo nádherného stvoření monstrum… Hororový román Frankenstein neboli moderní Prométheus je literárními odborníky považován za zakladatelské dílo tak zvaného gotického žánru a podle některých spisovatelů se jedná i o první skutečné sci-fi. Děj a postavy knihy se staly součástí popkultury – i když většinou v překroucené verzi. Frankenstein tak často není hloubavý vědec, ale netvor, kterého vyrobil. Ten ovšem v románu žádné jméno nemá.

Frankenstein

Autorka: Mary Shelley
Přeložil: Tomáš Korbař

Počet stran: 200
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7390-151-6
Doporučená cena: 199 Kč

Přečtěte více o knize Frankenstein.

 

Ukázka z knihy

Viď, drahá Margareto, že patřím k lidem, kteří si zaslouží zdolávat velké úkoly? Kdybych chtěl, mohl jsem žít pohodlně a v přepychu, já jsem však dal přednost slávě před všemi lákadly, které mi bohatství postavilo do cesty. Kdyby mi tak nějaký povzbuzující hlas mohl odpovědět! Má odvaha a odhodlání jsou pevné, ale mé naděje se mění a často propadám sklíčenosti. Zanedlouho nastoupím dlouhou a obtížnou cestu a nečekané události, které ji jistě budou provázet, si vyžadují celou mou odvahu. Vždyť nebudu muset povzbuzovat jenom jiné, občas budu muset dodat sílu i sám sobě, až jejich bude ochabovat. (str. 7)

Dočtěte si i zbytek ukázky.

Zajímají vás příběhy s podobným námětem? Nechte se inspirovat v našich recenzích! Nahlédněte například do článků Sólo pro Frankensteinovo monstrum a Dokonalá bouře Viktora Frankensteina proti lidstvu. Chcete-li znát více podrobností o autorovi, nakladatelství a knize samotné v jednom, přečtěte si i další náš článek.

————————————————

Filmovou sérii o Vetřelcích určitě znají všichni. Je to už sice téměř čtyřicet let, kdy přišel první film, ale jen málokomu nepřeběhne mráz po zádech, když si na to dnes vzpomene. Jste-li fanoušky těchto monster, jistě vás potěší nová knižní série, které nedávno vyšel již druhý díl. Knihu Vetřelec: Odplata vydává nakladatelství Baronet.

Úkolem Alana Deckera je dohlížet na dodržování terraformace planety LV178 a bezpečí jejích obyvatel. Jenže tento svět, nyní civilizovaný a známý pod jménem Nový Galveston, skrývá svá tajemství, číhající hluboko pod jedovatými písky zvanými Moře strastí. A svá tajemství má i společnost Weyland-Yutani. Kdesi v dávno opuštěném prastarém dole se skrývá to, po čem prahne nejvíc – živý vetřelec. Decker netuší, proč do vojenského průzkumného týmu potřebují právě jeho, dokud nepochopí, že má s nebezpečnými tvory mnohem osobnější spojení, než si vůbec dovedl představit. Dávná krevní msta, zahájená před stovkami let mezi vetřelci a Ellen Ripleyovou, dosud neskončila! Román Jamese A. Morrea je druhý díl trilogie, úzce provázané s kultovní filmovou sci-fi ságou o vetřelcích. Z cyklu Vetřelec (2).

Vetřelec: Odplata

Autor: James Moore
Přeložila: Dana Chodilová

Počet stran: 336
Vazba: pevná s přebalem
Formát: 120×195 mm
ISBN: 978-80-269-0153-2
Doporučená cena: 299 Kč

Přečtěte si více informací o knize Vetřelec: Odplata.

 

Ukázka z knihy

Ječí, když je sražen, přitisknut k zemi. Brání se, mlátí rukama do tvrdého těla, až je třeba varovně odhalit zuby… a pak se brání ještě víc. Pod skořápkou z tvrdých umělých vláken zírá tvář s divokýma očima a němě zejícími ústy. Bylo by zlé, kdyby rukama dovedl rozervat tělo. Ale je schopen jen znovu zaječet, když se zuby zakousnou a servou jemnou kůži nejbližší končetiny. (str. 8)

Chcete-li, přečtěte si celou ukázku.

Jestliže vás série o Vetřelcích zaujala, budeme rádi, když si přečtete i recenzi prvního dílu. Více informací o prvním dílu naleznete v našem článku.


Máte rádi hororovou literaturu? U čeho jste se zatím báli nejvíce?
Napište nám svůj názor v komentářích.

Výše uvedené knihy a mnohé další můžete získat v našich aukcích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFrankenstein

Shelley, Mary W.

Edice Knihy Omega, 2015

zobrazit info o knizeVetřelec: Odplata

Moore, James A.

Baronet, 2015

Napsat komentář