Zasoutěžte si o dětský detektivní příběh

Tri-vypeceni-sledi-perex
Domek na nožičkách, mluvící lampa a další podivné bytosti na vás čekají v knize o tak trochu jiné detektivní kanceláři. A právě teď máte šanci být s nimi od začátku vyšetřování jejich druhého případu.

Pouhá shoda náhod?

Emily nedávno zdědila podivný domek na nožičkách a s ním i poněkud nezvyklou detektivní kancelář. Už několik měsíců vyhlíží netrpělivě zákazníky, když tu jeden ctihodný džentlmen záhadně spadne z nebe doprostřed parku, úspěšný krejčí přijde ze dne na den úplně o vše a jistý svatební dort je rozmetán na kusy. Mají snad tyto tři události něco společného? Kdo krade lidem jejich štěstí? Detektiv Cardwell má podezření, že je to případ jako stvořený pro Emily, kocoura Šídla a jejich vílí přátele. Zdá se, že detektivní kancelář Křídla & spol. právě dostala šanci objasnit první zločin.

 

Tři vypečení sledi

Autorka: Sally Gardnerová

Vydalo: nakladatelství Mladá fronta
Ilustrace: David Roberts
Počet stran: 176
Vazba: pevná bez přebalu
Vydáno: 4/2014
ISBN: 978-80-204-3131-8

Přečtěte si více o knize Tři vypečení sledi, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Mladá fronta. Nezapomeňte ani na ukázku.

Nakladatelství Mladá Fronta bylo založeno již v roce 1945 a v současné době se právem řadí mezi největší a nejúspěšnější vydavatelské domy v České republice. Své dobré jméno staví nejen na mnohaletých zkušenostech, ale hlavně na profesionalitě, odbornosti a dynamickém růstu. Tomu logicky odpovídá i pestré portfolio titulů, které vydává.

 

Ukázka z knihy

Uvnitř je uvítala kouzelná lampa.
„No konečně!“ řekla. „S tím barákem snad dneska šijou všichni džini. Nemůžu najít obývák a klíče jsou zamčené uvnitř.“
„To jsme akorát potřebovali,“ prohlásil Šídlo. „Aby měl na nás ještě obchod pifku.“
„Aby měl co?“ zeptal se Buster.
„Pifku,“ řekla Emily a postavila Koblížka na zem. „To znamená, že je na někoho naštvaný. Asi jako já na tebe.“
„Možná jen nemá svůj den,“ nadhodil Buster.
„To pochybuju,“ řekl Šídlo. „Ledaže…“ Zarazil se a ve vousech mu zacukalo.
Dům byl navržen před dávnými lety jedním čarodějem. Jak Emily až moc dobře věděla, nepodobal se žádnému jinému domu. Tak například pro začátek byl postaven na čtyřech ocelových nohách s gryfími pařáty, a když se mu zamanulo, mohl se sebrat a odejít. Měl také poněkud otravný zvyk přesouvat pokoje v patře sem a tam – ačkoliv Emily měla dojem, že právě tenhle problém se poslední dobou už neobjevuje tak často. Zrovna se chystala vyrazit nahoru a zjistit, zda by s tím nešlo něco dělat, když ji Šídlo zadržel.
„Počkej, princezničko,“ pravil. „Mám pocit, že je někdo uvnitř.“
„Myslíš lupič?“ zeptala se Emily.
„Trefa do filetu, princezničko. Obchod někoho lapil.“
„To snad ne,“ řekla lampa. „To je na mě moc. Myslíte, že Harpyjona…“
„Seber se,“ řekl Šídlo. „Kde je tvá odvaha?“ (str. 83–85)

Vyhrajte knihu Tři vypečení sledi

V knize Tři vypečení sledi na vás čeká příběh o podivných událostech, které nevypadají jako pouhá shoda náhod a které se odehrávají v poněkud odlišném světě, než na jaký jsme zvyklí. Detektivní kancelář Křídla & spol. sídlí v domečku na nožičkách a hemží se nadpřirozenými postavami. Tak neváhejte a pojďte mezi ně zavítat i vy.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Mladá fronta vám přinášíme soutěž, ve které pět z vás může právě knihu Tři vypečení sledi vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Tři vypečení sledi
probíhá od 24. května do 6. června 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Související soutěž

Soutěž o 5 detektivek pro děti Tři vypečení sledi

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTři vypečení sledi
Křídla a spol. Druhý případ vílí detektivní kanceláře

Gardnerová, Sally

Mladá fronta, 2014

Napsat komentář