Román, který zobrazuje celé dvacáté století

PerexJsmePreciSestry
Německá novinářka Anne Gesthuysenová napsala román inspirovaný životem svých tří pratet. Všechno to začalo zažloutlými dopisy, ze kterých vznikl poutavý rodinný příběh.

Tři sestry, tři životy, tři lásky a portrét celého století. To je strhující kniha o úchvatných pratetách, které byly nuceny čelit předsudkům své doby.

Všechny tři se setkávají na oslavě stých narozenin jedné z nich moralistky Gertrudy. Živelná Katty, kterou má Gertruda i v jejích čtyřiaosmdesáti letech sklony vychovávat, i klidná Paula, která jim musí dělat smírčího soudce, cítí, že už nezbývá moc času. Všem třem je společná stejná umíněnost i smysl pro humor a všechny tři trpí vrozenými problémy oběhového systému, které si samy léčí příliš silnou kávou a dobrou kořalkou dokonce i teď, na Tellemannově statku plném dávných vzpomínek. Řešit na stará kolena sourozenecké spory a jitřit dávné rány není jednoduché. Sestry však zjišťují, že brát si svá tajemství s sebou do hrobu nechtějí a že nastal ten pravý čas začít si klást nepříjemné otázky.

Anne Gesthuysenová zajímavě proplétá současnost s minulostí; její kniha je ohňostrojem příběhů, které se odehrávají na pozadí celého dvacátého století, příběhů, které ukazují, že krev nejspíš opravdu není voda.

Kniha Jsme přece sestry slaví úspěch jak v Německu, kde se doposud prodalo na 180 tisíc výtisků, tak v zahraničí. V Číně autorka na konci loňského roku převzala Cenu za nejlepší zahraniční román 21. století, kterou každoročně uděluje nakladatelství People´s Literature Publishing House pěti knihám publikovaným v Číně v daném roce. Práva na román koupila také nakladatelství v Litvě, Nizozemí a Španělsku.

 

Ohlasy na knihu

Anne Gesthuysenová vypráví přímočaře a nekomplikovaně, konverzačním tónem a svižným tempem. Osvěžující, věrohodný pohled do minulosti ve společnosti tří roztomilých pratet.

Neue Presse

Velké životní příběhy se mísí s vytříbeným humorem; dění ve světě se prolíná s životem v Dolním Porýní. Kniha, která dokáže pobavit a dojmout svou laskavostí a pravdivostí.

Aachener Zeitung

Tento román splétá minulost a přítomnost tří silných a rozdílných žen do jednoho fascinujícího příběhu.

Landlust

Jsme přece sestry

Autorka: Anne Gesthuysenová
Přeložila: Helena Smolaková

Počet stran: 384
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-978-6
Doporučená cena: 299 Kč

Román Jsme přece sestry vychází 11. března v nakladatelství Host.

Ukázku z knihy si můžete přečíst zde.

 

O autorce

Anne Gesthuysenová Foto: Profimedia

Anne Gesthuysenová (* 1969) pochází z malého města Veen v Dolním Porýní. Vystudovala žurnalistiku a románskou filologii. Pracovala jako reportérka a dokumentaristka pro různé televizní stanice a také pro francouzský rozhlas. Posledních patnáct let se objevuje rovněž před kamerou, například v ranní show televize ard. Se svou rodinou žije v Kolíně nad Rýnem. Kniha Jsme přece sestry je její první román. V Německu se ho prodalo přes sto třicet tisíc výtisků a v žebříčku bestsellerů týdeníku Spiegel se kniha držela téměř půl roku v první desítce.

Zdroj informací a fotografií: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJsme přece sestry

Gesthuysenová, Anne

Host, 2014

Napsat komentář