Kouzelníkův únik z reality

Lars Vasa johansson_Kouzelnikuv unik z reality
Kouzelníkův únik z reality je sarkastický feel-good román o přátelství, závisti, lásce a o tom, co se stane, když nepomůžete natrhat květiny malé holčičce.

Může magický les dát domýšlivému kouzelníkovi za vyučenou?

Jakožto kouzelník dokáže Anton jednou rukou za zády rozvázat složité uzly. Jakožto člověk si sotva zvládne koupit hrnek kávy, aniž se přitom dostane do potíží. Vlastně by měl být celkem spokojený, ale občas si nemůže pomoct a myslí na přátele z mládí, Sebastiana a Charlottu, a na to, že tisíce lidí platí za zhlédnutí jejich velkolepé kouzelnické show spoustu peněz, zatímco on sám vystupuje v neutěšených pečovatelských domech. Život je někdy pekelně nespravedlivý.
Pak má navíc Anton během svého turné nehodu – poblíž švédského národního parku Tiveden narazí autem do pohovky stojící přímo uprostřed silnice. Zabloudí v prastarém lese a zjistí, že se to tam hemží nadpřirozenými bytostmi a nevysvětlitelnými jevy. Nedobrovolně se zaplete do pradávného boje mezi dobrem a zlem, ve kterém se ukáže, že Antonovým nejhorším nepřítelem je jeho vlastní osobnost.

 

Kouzelníkův únik z reality

Autor: Lars Vasa Johansson
Přeložila: Marie Voslářová

Počet stran: 340
Vazba: vázaná
Formát: 140×205 mm
ISBN: 978-80-7491-848-3
Doporučená cena: 329 Kč

Knihu Kouzelníkův únik z reality vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Blížila se jedenáctá dopoledne. Zaparkoval jsem na odpočívadle někde mezi Askersundem a Karlsborgem. S vyhlídkou na jezero Vättern, třpytící se v červnovém slunci. Nastal čas mého narozeninového rituálu. Vypnul jsem si telefon, abych měl příštích deset minut klid. Posadil jsem se se svým dortíkem na kapotu auta.
V deset padesát devět o pětačtyřicet let dřív jsem přišel na svět, v Söderské nemocnici ve Stockholmu. To, že zabředám čím dál hlouběji do středního věku, vlastně nebyl až tak velký důvod k oslavě, ale měl jsem zkrátka ve zvyku dopřát si v tenhle den bez ohledu na to, kde se právě nacházím, chvilku pro sebe a dát si zákusek nebo něco podobného. Právě na tenhle rok navíc připadalo pětadvacáté výročí mé profesionální kouzelnické dráhy, na což jsem byl opravdu pyšný, mohu-li to tak říct. To už rozhodně za oslavu stálo. (str. 9)

Přečtěte si celou ukázku.

 

Řekli o knize

Feel-good román ze severského pralesa. Takhle obvykle debutová švédská kniha nevypadá. Plná skřítků, duchů a čarodějnic… Z Fredrika Backmana se stává Gandalf – a výsledek je vážně zábavný.

M-MAGAZIN

Kouzelníkův únik z reality je zábavný román. Někdy jsou legrační knihy příliš „vtipné“, ale Johanssonovi se daří udržet správný poměr mezi fraškou a nespokojeností se životem.Teskné ozvěny dětství, které se objevují v celém románu, poskytují vhodný protipól humoru a živé představivosti.

Borås Tidning

 

Lars Vasa Johansson

Lars Vasa Johansson je jeden z nejlepších švédských scenáristů. Napsal scénáře pro řadu oblíbených švédských televizních seriálů a celovečerních filmů všech možných žánrů. Pracuje také na vývoji filmových a televizních produkcí v USA. Je spoluautorem vúdú série pro mladé čtenáře. Kouzelníkův únik z reality (2016) je jeho první samostatný román, vychází také ve Španělsku, Francii nebo Německu.

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host.


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelníkův únik z reality

Johansson, Lars Vasa

Host, 2017

Napsat komentář