Robinson s ilustracemi Adolfa Borna

Daniel Defoe_Robinson Crusoe_Born
V novém exkluzivním vydání nesmrtelného příběhu najdete dobře známý text prvního dílu o Robinsonově ztroskotání na pustém ostrově  i méně známé pokračování o dalších dobrodružstvích tohoto námořníka.

Na opuštěném ostrově v Atlantském oceánu prožije Robinson téměř třicet let a díky své vynalézavosti, dovednostem a zručnosti si uhájí holou existenci, ale navíc si dokáže zpříjemnit prostředí kolem sebe a obstojí ve zkoušce „rozumem obdařené bytosti“. Po návratu ho jeho neklidná krev žene dál – Robinson se neohroženě vydává na nové cesty a se svým věrným sluhou Pátkem se vrhá do nového podnikání.

 

Robinson Crusoe

Autor: Daniel Defoe
Přeložili: Albert Vyskočil, Timotheus Vodička
Ilustroval: Adolf Born


Počet stran: 536
Vazba: vázaná
Formát: 160×235 mm
ISBN: 978-80-7505-492-0
Doporučená cena: 599 Kč

Knihu Robinson Crusoe vydalo nakladatelství XYZ.

 

Ukázka z knihy

Daniel Defoe_Robinson Crusoe_Born2

Narodil jsem se roku 1632 v městě Yorku z dobré rodiny, která však odtud nepocházela. Můj otec, přistěhovalý z Brém, usadil se nejprve v Hullu. Nabyl tu obchodem pěkného jmění, zanechal později svého zaměstnání a přesídli do Yorku. Tu se oženil s mou matkou; byla z domácí, velmi dobré rodiny Robinsonů, a proto mne jmenovali Robinson Kreutznauer. Ale protože v Anglii rádi komolí jména, říkají nám, nebo spíše sami si říkáme a píšeme se Crusoeovi, a tak mne nazývali i kamarádi.
Měl jsem dva starší bratry. Jeden z nich byl důstojníkem anglické pěchoty ve Flandřích, které svého času velel proslulý plukovník Lockhart, a padl v bitvě proti Španělům nedaleko Dunkirku. Co se přihodilo s druhým bratrem, nikdy jsem se nedověděl, právě tak jako moji rodičové se nedověděli, co se stalo se mnou. (str. 13)

Daniel Defoe_Robinson Crusoe_Born3

Přečtěte si celou ukázku.

 

Daniel Defoe

Daniel Defoe, vlastním jménem Daniel Foe, byl anglický spisovatel a novinář, představitel realismu. Pocházel z rodiny londýnského řezníka a svíčkaře. Napsal řadu románů, geografických příruček a spisů o zámořských plavbách. Byl velmi aktivním autorem. Vydával noviny, napsal asi 500 knih a množství článků. Ve svých dílech rozvinul tradici španělských pikareskních románů a cestopisů. Velmi dobře vystihl ekonomické myšlení jednotlivce v době začínajícího kapitalismu. Mezi jeho díla patří: Paměti kavalíra, Dobrodružný život kapitána Singletona, Moll Flandersová, Deník morového roku, Roxana aj. Více informací o autorovi najdete v našem medailonu. Prohlédnout si u nás můžete také další vydání Robinsona Crusoea.

Informace byly čerpány ze stránek spisovatele.cz.


Nakladatelství XYZ vydává především původní českou literaturu, autorizované biografie, historické publikace i poutavé encyklopedie. Má ambici být nakladatelstvím se širokým záběrem, chce oslovit čtenáře různých zájmů a generací. Doposud vydalo téměř 400 knižních titulů. Nakladatelství je součástí společnosti Albatros Media.
Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeRobinson Crusoe

Defoe, Daniel

XYZ, 2016

Napsat komentář