Sebastian Bergman opět na scéně

posledni-zkouska
Policejní psycholog a sebestředný sukničkář Sebastian Bergman a jeho tým jsou zpět. Tentokrát budou čelit vrahovi, který se zaměřuje na mediálně známé osobnosti. Podaří se týmu odhalit totožnost vraha dříve, než počet obětí vzroste? A co když je pachatelem někdo zevnitř?

Sebastian Bergman čelí nevyzpytatelnému sériovému vrahovi, který ohrožuje samu existenci kriminálního týmu. Hvězda televizní reality show je nalezena v opuštěné školní budově s prostřelenou hlavou. Muž je přivázaný ke školní židli, sedí v koutě se špičatou čepicí na hlavě a na zádech má připnutý několikastránkový test. Soudě podle počtu chybných odpovědí oběť selhala v nejdůležitější zkoušce svého života. Ukáže se, že jde o první ze série vražd zaměřených na mediálně známé osobnosti. Kriminální oddělení hledá důkazy, ale Sebastian Bergman najde klíč na internetu a v anonymních dopisech zveřejněných v novinách. Brzy vyjde najevo, že jejich autor má o vraždách informace, k nimž má přístup jenom policie – a vrah.

Ukázka z knihy

Sven mu nabídl, že ho odveze domů.
Vyšli z restaurace a zamířili k parkovišti.
Potom se Mirre probudil. Tady.
S hlavou na tvrdém stole.
Napřímil se a několik vteřin mu trvalo, než si uvědomil, že nevidí. Když si chtěl sundat pásku z očí, nešlo to. Rukama dokázal pohnout jen o pár centimetrů. Přitom se ozvalo kovové chřestění.
Řetězy. Pouta.
V tu chvíli začal křičet a trhat jimi, ale jakmile se ozval povědomý hlas, zmlkl. (str. 10).

Jak to bude s obětí pokračovat, se dozvíte v pokračování ukázky.

Ohlasy na knihu

Poslední zkouška je nejlepší kniha z celé série. Všechny postavy z oddělení vražd se vyvíjejí a děj je výborně vystavěný a důvěryhodný v celém svém šílenství. Opravdu dobrý román a jako obvykle nevšední otevřený konec.

– Hallandsposten

Strhující moderní thriller. Jakmile se jednou začtete, nemůžete přestat.

– Ölandsbladet

Je zcela zřejmé, že autoři své řemeslo ovládají. Jsou odborníci na napětí a neustále překvapují čtenáře novými zvraty a stopami v policejním vyšetřování.

– DAST Magazine

Poslední zkouška

Autor: Michael Hjorth, Hans Rosenfeldt
Přeložila: Petra Hesová

Počet stran: 392
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-799-8
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Poslední zkouška vydalo nakladatelství Host.

O předchozích dílech, tedy knihách Temná tajemství, Učedník, Hrob v horách a Němá dívka, jsme již také psali v našich článcích.

O autorech

hjorth-michaelMichael Hjorth (na obrázku vpravo; * 1963)  je jedním z nejvýznamnějších současných skandinávských scenáristů a producentů. Je spoluzakladatelem produkční společnosti Tre Vänner, která stojí mimo jiné za prvním opravdu úspěšným švédským sitcomem Svensson Svensson (1994) nebo filmem Snadný prachy (Snabba cash, 2010).

Hans Rosenfeldt (na obrázku vlevo;*1964)  pracoval jako ošetřovatel lvounů, řidič, učitel a herec. Tvorbě pro televizi se věnuje od roku 1992. Napsal scénář ke dvaceti televizním seriálům, včetně mezinárodně úspěšného seriálu Most (Bron). Podílel se rovněž na přípravě rozhlasových a televizních pořadů.

Zdroj fotografie a informací: nakladatelství Host


Nakladatelství Host zaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou – publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila také řada překladové beletrie.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední zkouška

Hjorth, Michael – Rosenfeldt, Hjort

Host, 2016

Napsat komentář