Kriminální debut Michaela Hjortha a Hanse Rosenfeldta nabízí výjimečný zážitek!

hjorth-rosenfeldt
Jste-li příznivci kvalitních krimi románů se strhujícím dějem, pak byste si neměli nechat ujít novinku z nakladatelství Host, která je hodnocena přívlastkem senzační.

Temná tajemství jsou první společnou knihou autorské dvojice Hjorth & Rosenfeldt. Po vydání byla ve Švédsku osm měsíců na žebříčku bestsellerů. Všech tří zatím vydaných dílů série s hlavním hrdinou psychologem Sebastianem Bergmanem se prodalo na 450 000 výtisků. Také v Německu je série mimořádně úspěšná, od svého vydání se Temná tajemství drží na žebříčcích bestsellerů a spolu s druhým dílem se prodalo více než 400 000 výtisků.  Televize ZDF ve spolupráci se švédskou SVT natáčí televizní verzi.

Příběh začíná na policejní ústředně, kde zvoní telefon. Šestnáctiletý chlapec Roger zmizel a jeho matka si dělá starosti. Je po něm vyhlášeno pátrání a skupina mladých skautů zanedlouho nalezne v bažinách jeho zohavené tělo. Rogeru Erikssonovi někdo vyřízl srdce z hrudi.

Případ přebírá švédská kriminálka a využívá nabídky pomoci od psychologa Sebastiana Bergmana, jednoho z předních expertů na sériové vrahy. Sebastian se sice po smrti své ženy a dcery úplně vzdal policejní práce, ale má své vlastní důvody, proč chce být součástí týmu. Jeho zprvu vlažný přístup k vyšetřování se postupně mění v upřímnou snahu složit jednotlivé dílky skládačky a odhalit vraha. Ne všichni členové vyšetřovacího týmu jsou však Sebastianovou přítomností nadšeni. Jeho neurvalé způsoby a bezohledné chování, pramenící z pocitů prázdnoty po ztrátě rodiny, hraničí se zastrašováním a narušují harmonii skupiny. I přes osobní neshody se vyšetřovatelům podaří zjistit, že všechny stopy vedou jedním směrem — k prestižní soukromé škole, kam Roger chodil. Palmlövské gymnázium se na první pohled zdá být pro chlapce ideálním prostředím. Pod povrchem však dřímají temná tajemství.

 

Temná tajemství

Vydalo nakladatelství Host

Autoři: Michael Hjorth a Hans Rosenfeldt
Překlad: Helena Matochová
Počet stran: 464
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-7294-709-6
Vyšlo: duben 2013

Přečtěte si více o knize Temná tajemství

Prolistujte si ukázkovou kapitolu

 

Kniha Temná tajemství přináší inteligentní a strhující příběh, který se čte jedním dechem. Michael Hjorth a Hans Rosenfeldt píší jistou rukou a přesvědčivým tónem. Připravte se na výjimečný zážitek!

Ohlasy:

Hans Rosenfeldt a Michael Hjorth napsali opravdu dobrý kriminální román. […] Najdete v něm detailní popis týmové práce s její dynamikou, ale také se zklamáním z falešných stop a nekompetentních kolegů z policejních složek ve Västeråsu. Kniha ovšem představuje i postavy z okruhu kolem oběti, rodinu, přátele a učitele. Jsou popsány tak živě, až se přistihnete při myšlence, že se jedná o skutečný příběh ze života. Zručně napsané.

Borås Tidning

Temná tajemství jsou kriminální román, ve kterém má své místo strašlivá vražda, avšak detaily, při nichž tuhne krev v žilách, a akční scény v něm nehrají prim. Zajímavější jsou obrazy všedních (i když složitých a rozvrácených) vztahů mezi lidmi. Vzrůstající napětí má základ v postupném odhalování detailů ze života oběti. Až knihu dočtete, budete si přát pokračování.

Skånska Dagbladet

Nejlepší švédský debut po Larssonovi…

Kristianstadsbladet

 

O autorech:

Hans Rosenfeldt (na obrázku vlevo; nar. 1964) pracoval jako ošetřovatel lvounů, řidič, učitel a herec. Tvorbě pro televizi se věnuje od roku 1992. Napsal scénář ke dvaceti televizním seriálům a účastnil se přípravy různých rozhlasových i televizních pořadů.

Michael Hjorth (na obrázku vpravo; nar. 1963) je jedním z nejvýznamnějších současných švédských scenáristů a producentů. Je spoluzakladatelem produkční společnosti Tre Vänner. Jeho texty se pohybují napříč žánry, od komedií přes horory až k detektivkám.

(Foto a info o autorech: nakladatelství Host)

—————————————————————————————

Nakladatelství Hostzaujímá v současnosti nepřehlédnutelné místo na českém knižním trhu. Vydává tradičně především kvalitní českou prózu a poezii, literární teorii i literaturu naučnou — publikace věnované zejména historii, sociologii, filmové vědě i dalším oborům. V posledních letech se výrazně rozšířila řada překladové beletrie, ale nově zde našla přístřeší například i prestižní edice Česká knižnice s výbory z děl českých klasiků.

Nakladatelství Host se svými zavedenými a respektovanými edičními řadami, autory, jejichž jména patří v české literatuře k těm nejprestižnějším, a se stejnojmenným časopisem, který se pravidelně věnuje reflexi a kultivaci české literární scény, představuje svým způsobem výjimečnou literární velmoc.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTemná tajemství

Rosenfeldt, Hans - Hjorth, Michael

Host, 2013

Napsat komentář