Kdo přelstí FBI?

podfuk-evanovich
Janet Evanovich vtipně zpracovala oblíbené téma podfuků a propracovaných zlodějin. Kniha Podfuk se přesně hodí na deku k vodě do letního dne. Je lehká, osvěžující a zábavná jako americké detektivní seriály. Sbalte si ji na dovolenou!

Setkání agentky FBI Kate a stále unikajícího prvotřídního podvodníka Nicka slibuje  množství zápletek a vtipných rozuzlení. Ani po Nickově dopadení vše nekončí. Z Kate a Nicka se mají stát spolupracovníci. Spojení Janet Evanovich se scénáristou Lee Goldbergem dává tušit, že další knižní série bestsellerové autorky by se mohla dostat i na televizní obrazovky. Zatím se ale usaďte ne do televizního křesla, ale někam na letní vzduch a začtěte se do knihy, která slibuje oddech a vtip.

 

Těžko si představit nesourodější dvojici, než je Nick Fox a Kate O’Hareová. On je prvotřídní podvodník a zloděj, ona zvláštní agentka FBI, která mu posledních pět let šla po krku.

Jenže právě když se Kate podaří Nicka konečně zatknout, vytasí se Nick se svým nejlepším švindlem vůbec – přesvědčí FBI, aby ho tajně zaměstnala, a navíc mu za parťáka přidělila Kate.

Ve spletitém podfuku si budou muset společně poradit s fingovanými únosy, falešnými identitami a zběsilými honičkami s policií i indonéskými piráty. Pokud se dřív nezabijí navzájem.

 

Podfuk

Autoři: Janet Evanovich, Lee Goldberg

Počet stran: 256
Vazba: vázaná
Formát: 151×212 mm
ISBN: 978-80-88096-27-6
Doporučená cena: 279 Kč

Knihu Podfuk vydalo nakladatelství Mystery Press.

 

Ukázka

Kate si ve dvanácti letech vytvořila obrázek ideálního muže, kterého se doteď držela. Muž jejích snů měl jemné hnědé vlasy, inteligentní hnědé oči a chlapecký úsměv. Měřil metr osmdesát a měl sportovní, štíhlou postavu. Byl chytrý a sexy a přidrzlý. Ano, už dávno si uvědomila ironii, skrývající se v tom, že Nick Fox je živoucím ztělesněním muže jejích snů.

„Doktor Scholl?“ křikla na něj Kate přes hukot helikoptéry. „To jako vážně?“

„V lékařských kruzích to je velmi uznávané jméno,“ zahulákal na ni Nick. „Jsem rád, že jste si dneska zvolila vhodnou obuv.“

Nick věděl, že Kate v černých teniskách Nike nosí gelové vložky značky Dr. Scholl. Byla to jedna z mnoha věcí, které o ní za posledních několik let zjistil. A musel přiznat, že většina z toho, co odhalil, ho fascinovala. A pár věcí ho vyloženě děsilo – především to, že k ní cítil fyzickou přitažlivost, kterou si nedokázal nijak vysvětlit. Hnědé vlasy měla stažené do culíku a její bezchybná pleť se mírně leskla vrstvičkou potu, způsobenou sprintem přes parkoviště a po schodech. Sexy, ale měl nepříjemné tušení, že fantazie, již v něm její zpocený obličej vyvolává, je lepší než realita. Ta ženská žila jen prací, nejspíš nosila neprůstřelnou vestu i do postele. Tečka. Přesto ho bavilo ji provokovat. Líbily se mu její velké, modré oči, rozkošný, drobný nosík, štíhlé tělo i její odhodlání proměnit tento svět v místo, které bude více ctít zákony. V kontrastu s tím byl pro něj jeho zápal pro zločin ještě zajímavější.

„Zatýkám vás,“ zakřičela.

„Jak jste na to přišla?“

„Protože vás mám na mušce a jsem velmi dobrý střelec.“ Vykročila směrem k němu.

On udělal krok zpět. „O tom nepochybuji, ale přesto mě nestřelíte.“

„Upřímně? Samotnou mě překvapuje, že jsem to ještě neudělala.“ Přiblížila se o další krok.

„Pořád na mě máte pifku kvůli těm tobleronkám?“ Opět ukročil dozadu.

„Ještě krok a sejmu vás.“

„To nemůžete,“ prohlásil.

„Dokážu ustřelit orlovi koule ze sta metrů.“

„Orlové nemají koule.“

„Možná mi metafory moc nejdou, ale střelba rozhodně ano.“

„Nemůžete mě zastřelit, protože nejsem ozbrojený a nepředstavuji žádnou hrozbu.“

„Můžu sestřelit tu helikoptéru.“

„A riskovat, že by se zřítila na nemocnici plnou dětí? To si nemyslím.“

„Ta nemocnice není plná dětí.“

„O to přece nejde.“ Pohlédl na parkoviště, přes které se k nim řítila horda agentů FBI, a pak se obrátil zpět k ní. Jeho chvilkové nepozornosti využila k tomu, aby se přiblížila o další dva kroky. „Rád jsem vás zase viděl, Kate.“

 

O autorech

evanovich-goldbergJanet Evanovich je americká bestsellerová autorka, jejíž knihy se pravidelně umisťují na předních příčkách žebříčku The New York Times. Je duchovní matkou neortodoxní hrdinky Stephanie Plumové, jejíž dobrodružství v současnosti čítají už dvaadvacet svazků, z nichž šest vyšlo i u nás. (Přečtěte si naši recenzi knihy Za všechny peníze.)  Sérii Fox & O’Hareová začala psát se scénáristou Leem Goldbergem, který stojí mimo jiné za seriály Můj přítel Monk nebo Diagnóza vražda, a píše i vlastní romány, z nichž mu například Watch Me Die vynesl nominaci na knihu roku. Goldberg žije v Los Angeles s manželkou a dvěma dcerami.

Více o autorech a jejich tvorbě naleznete na www.evanovich.com a www.leegoldberg.com.

Zdroj informací o autorech a fotky: Tisková zpráva nakladatelství Mystery Press


mystery-press-logo

Mystery Press je nově vzniklé a rychle se rozvíjející nakladatelství, jehož sídlo se nachází v Praze. Nakladatelské činnosti se věnuje  zpočátku v koedicích s nakladatelstvím FANTOM Print. Cílem nakladatelství je vydávání detektivních titulů, krimi a thrillerů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePodfuk
On je lupič-gentleman. Ona agentka FBI. Extrémně výbušná kombinace!

Evanovich, Janet – Goldberg, Lee

Mystery Press, 2016

Napsat komentář