Vyhrajte příběh dvou samotářek ze starého statku

Dorte Hansenova_Stary kraj
Když Vera přišla se svou matkou v pěti letech na starý statek v regionu Altes Land, našla zde útočiště. A ačkoli se zde nikdy necítila jako doma, nedokázala z domu odejít. Změní se její pocity ohledně venkovského stavení po příchodu její neteře?

Samotářky z Altes Landu

Pětiletá Vera uprchne se svou matkou v roce 1945 z východního Pruska na sever Německa do regionu Altes Land. Útočiště najdou na starém statku s rákosovou střechou. Vera se ve velkém, chladném selském stavení celý život cítí cize, ale přesto z něj nedokáže odejít. O šedesát let později se jí přede dveřmi nečekaně objeví neteř Anna. Utekla i se svým malým synem z předměstí Hamburku, kde ambiciózní ekorodiče nosí svoje děti ulicemi jako vítězné trofeje – a kde se Annin muž zamiloval do jiné. Vera a Anna se téměř neznají, přesto toho mají společného víc, než tuší.

Dörte Hansenová, vládnoucí bystrým okem i suchým humorem, v této knize vypráví příběh dvou samotářek, které nečekaně najdou něco, co ani nehledaly: rodinu.

 

Starý kraj

Autorka: Dörte Hansenová

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Viktorie Hanišová
Počet stran: 264
Vazba: vázaná
Vydáno: 3/2016
ISBN: 978-80-7491-588-8

Přečtěte si více o knize Starý kraj, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Když přišla zima, Karl si tiše pískal a přitom vyrobil pro malou Veru von Kamckeovou kočárek pro panenky. A o Vánocích se přivandrovalá hraběnka se svým věčně hladovým děckem poprvé posadila k velkému stolu Idy Eckhoffové ve světnici.
Na jaře, když sněžily třešňové okvětní plátky, vyhrával Karl na lavici na harmoniku a Vera si k němu přisedla.
A v říjnu, poté co očesali jablka, odešla Ida Eckhoffová na vejminek a měla snachu, které si uměla vážit a zároveň ji musela nenávidět. (str. 15)

 

O autorce

Dorte-HansenovaDörte Hansenová (nar. 1964) studovala jazyky – gaelštinu, finštinu, baskičtinu – a získala doktorát z lingvistiky. Poté se věnovala žurnalistice, několik let byla redaktorkou Severoněmeckého rozhlasu NDR. V současnosti pracuje jako novinářka. Bydlí poblíž Hamburku. Starý kraj (2013) je jejím prvním románem. V Německu se kniha od vydání nepřetržitě drží v žebříčku bestsellerů časopisu Spiegel, z toho několik týdnů byla na prvním místě. Prodalo se už téměř čtyři sta tisíc výtisků. Kniha vychází například ve Francii, Itálii, Nizozemsku či USA.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Starý kraj

Hlavní hrdinka Vera žije sama na starém statku v regionu Altes Land. Kdysi zde společně s matkou našly útočiště na útěku z východního Pruska, ale Vera se zde nikdy necítila jako doma. Přesto v domě zůstává i o šedesát let později, kdy se na prahu zjeví její neteř Anna i se svým malým synem. Ty dvě se téměř neznají, přesto Vera Annu na statku nechá. Je možné, že právě díky dvěma novým obyvatelům se studené a staré selské stavení přiblíží domovu? To si pojďte přečíst.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Starý kraj vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Starý kraj
probíhá od 20. dubna do 3. května 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 romány Starý kraj

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStarý kraj

Hansenová, Dörte

Host, 2016

Napsat komentář