Vyhrajte nejnovější případ pro komisaře Wallandera

Henning Mankell_Firewall
Fanouškům severských krimi knih jistě nemusíme komisaře Kurta Wallandera nijak dlouze představovat. A pokud jste s ním vy zatím čest neměli, neváhejte a seznamte se. Jeho nejnovější, v pořadí osmý, případ právě začíná.

Série vražd ve Skåne

Osmý díl série případů komisaře Wallandera.

Kurt Wallander v boji proti těm, kdo využili zranitelnosti moderního digitalizovaného světa.

Muž se zastaví u bankomatu, aby si vybral peníze, a nepochopitelně se zhroutí mrtvý k zemi. Vypadá to jako nešťastná náhoda. V téže době napadnou dvě dospívající dívky taxikáře tak brutálně, že záhy v nemocnici zemře. To už není náhoda, nýbrž jasná vražda.

Místní policii, která dívky okamžitě zadrží, šokuje jejich lhostejnost a necitelnost. Krátce poté postihne kraj Skåne rozsáhlý výpadek proudu. Když však do trafostanice u Ystadu dorazí technik energetické společnosti, čeká na něj děsivé překvapení.

Komisař Kurt Wallander je přesvědčený, že všechny tyto události spolu nějak souvisejí. Jenže stopy vedou k jistému počítači a komisař není zrovna fanouškem moderní techniky. Musí se spolehnout na jiné, což se mu vůbec nezamlouvá. Wallander ví, že čas nemilosrdně ubíhá. Případ nabírá katastrofických rozměrů, pachatel se ukrývá v anonymitě kyberprostoru a před policií je neustále o krok napřed…

 

Firewall

Autor: Henning Mankell

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Helena Stiessová
Počet stran: 544
Vazba: vázaná
Vydáno: 1/2016
ISBN: 978-80-7491-560-4

Přečtěte si více o knize Firewall, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte také na ukázku a náš článek.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

Natočil se ke světlu z pouliční lampy a mhouřil oči na papírek.
Trvalý příkaz z pátku už byl zaúčtovaný. Stejně jako hotovost, kterou si vybral den předtím. Zůstatek činil 9 765 švédských korun. Všechno bylo v pořádku.
To, co následovalo vzápětí, přišlo zcela bez varování.
Jako kdyby ho kopl kůň. Zalila ho ostrá bolest.
Padl kupředu k zemi, s dlaní křečovitě sevřenou kolem bílého lístečku s čísly.
Když hlavou narazil na studený asfalt, na okamžik se mu rozjasnila mysl.
Jeho poslední myšlenka byla, že ničemu nerozumí.
Vzápětí ho obklopila temnota, která se k němu přihnala ze všech stran současně.
Právě minula půlnoc. Neděle přešla v pondělí šestého října 1997.
Kolem projel další kamion mířící k nočnímu trajektu.
A zase se rozhostilo ticho. (str. 14)

 

O autorovi

Henning Mankell (1948–2015) se narodil ve Stockholmu, vyrůstal však na různých místech Švédska. Působil jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Africe, kde psal stranou evropského ruchu, do svých textů ovšem dokázal zakomponovat všechny kontinenty. Na začátku devadesátých let vytvořil postavu komisaře Wallandera a napsal o něm sérii knih, které ho proslavily po celém světě. Kromě série o Kurtu Wallanderovi vydal Host Mankellův detektivní thriller Číňan (2009; česky 2011).
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Firewall

Kdo využil zranitelnost dnešního digitalizovaného světa a ukrývá se v anonymitě kyberprostoru, zatímco sužuje kraj Skåne svými zločiny? To musí zjistit komisař Wallander a odhalit pachatele dříve, než případ doroste do katastrofických rozměrů, což nebude, jak se zdá, trvat moc dlouho. Jenže jak na to, když vrah je neustále o krok napřed a komisař na něj sám nestačí? Překoná svoji nechuť a požádá o pomoc někoho, kdo si na rozdíl od něj rozumí s moderní technikou? Čas ubíhá a rozhodování bude muset být rychlé. Jak to dopadne, to už si pojďte přečíst sami v osmé knize Henninga Mankella s Kurtem Wallanderem v hlavní roli.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Firewall vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Firewall
probíhá od 10. do 23. února 2016.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 thrillery Firewall

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFirewall
Případy komisaře Wallandera 8

Mankell, Henning

Host, 2016

Napsat komentář