Je tu osmý díl série případů komisaře Wallandera!

Henning Mankell_Firewall
Oblíbený komisař Kurt Wallander řeší další případ. Moderní digitalizovaný svět se ocitl v ohrožení. Je třeba zasáhnout proti těm, kteří chtějí využít jeho zranitelnosti.

Muž se zastaví u bankomatu, aby si vybral peníze, a nepochopitelně se zhroutí mrtvý k zemi. Vypadá to jako nešťastná náhoda. V téže době napadnou dvě dospívající dívky taxikáře tak brutálně, že záhy v nemocnici zemře. To už není náhoda, nýbrž jasná vražda. Místní policii, která dívky okamžitě zadrží, šokuje jejich lhostejnost a necitelnost. Krátce poté postihne kraj Skane rozsáhlý výpadek proudu. Když však do trafostanice u Ystadu dorazí technik energetické společnosti, čeká na něj děsivé překvapení.
Komisař Kurt Wallander je přesvědčený, že všechny tyto události spolu nějak souvisejí. Jenže stopy vedou k jistému počítači a komisař není zrovna fanouškem moderní techniky. Musí se spolehnout na jiné, což se mu vůbec nezamlouvá. Wallander ví, že čas nemilosrdně ubíhá. Případ nabírá katastrofických rozměrů, pachatel se ukrývá v anonymitě kyberprostoru a před policií je neustále o krok napřed…

 

Firewall

Autor: Henning Mankell
Přeložila: Helena Stiessová

Počet stran: 544
Vazba: vázaná
Formát: 135×205 mm
ISBN: 978-80-7491-560-4
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Firewall vydalo nakladatelství Host.

 

Ukázka z knihy

Napsal, že vítr polevil a následně úplně ustal. Na teploměru za kuchyňským oknem odečetl tři stupně. Nebe bylo jasné. Dále si zaznamenal, že doma uklízel a zabralo mu to tři hodiny a dvacet pět minut. O deset minut méně než minulou neděli.

Kromě toho šel na procházku do přístavu. Předtím seděl půl hodiny v kostele Panny Marie a meditoval.

Na chvíli se zamyslel. Nato do deníku připsal další řádek. „Navečer ještě krátká procházka.“

Opatrně na popsané řádky přitiskl piják, osušil hrot pera a zavřel kalamář.

Než deník zaklapl, podíval se na staré lodní hodiny, které stály na stole kousek od něj. Ručičky ukazovaly čtvrt na dvanáct a pět minut.

Šel do předsíně, oblékl si letitou koženou bundu a na nohy si nazul gumáky. Než z bytu vyšel, přesvědčil se, že má v kapse klíče a peněženku. (str. 12)

Zjistěte, jak ukázka pokračuje!

 

Řekli o knize

Mankellovo chladné, izolované a zklamáním přetékající Švédsko je stejně zajímavým místem jako Los Angeles Raymonda Chandlera nebo Miami Charlese Willeforda.

The Wall Street Journal

Ačkoli jsou Wallander a jeho vyšetřovací tým nuceni pracovat závratnou rychlostí, tempo knihy je ideální, autor odhaluje nové stopy a zápletky přesně v těch místech, kde je to potřeba. Celkově je Mankellova ambiciózní snaha propojit velká témata s maloměstskou vraždou pozoruhodně úspěšná.

Publishers Weekly

 

Henning Mankell

Henning Mankell (1948–2015) se narodil ve Stockholmu, vyrůstal však na různých místech Švédska. Působil jako herec, divadelní režisér a manažer jak ve Švédsku, tak především v Africe, kde psal stranou evropského ruchu.
Do svých textů dokázal zakomponovat všechny kontinenty. Na začátku 90. let vytvořil postavu komisaře Kurta Wallandera a napsal o něm sérii knih, které ho proslavily po celém světě. Kromě této série vydal Host Mankellův detektivní thriller Číňan (2009; česky 2011).

Případy komisaře Wallandera:
Vrazi bez tváře (1991; Host 2013), Psi z Rigy (1992; Host 2013), Bílá lvice (1993; Host 2014), Usměvavý muž (1994; Host 2014), Ve slepé uličce (1995; Host 2014), Pátá žena (1996; Host 2015), O krok pozadu (1997; Host 2015), Firewall (1998; Host 2016), Pyramida (1999; Host léto 2016), Neklidný muž (2009; Host 2012), Ruka (2013; Host podzim 2016)

Případ komisaře Wallandera a Lindy Wallanderové:
Než přijde mráz (2002; Host 2013)

Informace o autorovi byly čerpány ze stránek nakladatelství Host. Podrobnosti o autorově životě a díle naleznete zde.


hostNakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů. Bylo to právě nakladatelství Host, které přineslo českým čtenářům kriminální romány Stiega Larssona, Larse Keplera, Jussiho Adlera-Olsena či Henninga Mankella, jež se okamžitě staly bestsellery.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeFirewall
Případy komisaře Wallandera 8

Mankell, Henning

Host, 2016

Napsat komentář