Rozmanitá várka mluveného slova z nakladatelství Tebenas

audio-nahled
Audioknihy slaví svůj boom a čím dál více lidí se díky každodennímu spěchu nedobrovolně odlepuje od stránek a knihy „doposlouchává“ za chůze či za jízdy. Patříte-li k příznivcům mluveného slova, nakladatelství Tenebas by vám nemělo při internetových toulkách ujít.

logo-Tebenas

Nakladatelství Tebenas se chlubí titulem „Pěkné audioknihy“. A nelže. Ačkoliv není doposud na českém trhu příliš známé, jeho audioknihy se vyznačují velmi dobrou kvalitou. Sortiment nakladatelství Tebenas doplňuje mezeru v nabídce mluveného slova na českém trhu díky tomu, že se nezaměřuje pouze na nejprodávanější tituly, ale zahrnuje do své nabídky také méně známé či starší tituly jakými jsou například Starý dobrý flašinet či příběhy Sherlocka Holmese. Vzhledem k právě vrcholícímu audioboomu má nakladatelství velké šance uspět.

 

K dalším nesporným výhodám zmíněného nakladatelství patří pestrá škála žánrů, jimiž disponuje. Na své si zde přijdou milovníci klasických detektivních příběhů viktoriánského Londýna, posluchači holdující fenoménu povídek či dokonce posluchači dětští.

Prvním titulem, který si nyní můžeme nejen přečíst, ale také poslechnout, je duo povídek z pera Arthura Conana Doyla. Sherlocka Holmese není třeba nikomu představovat. Nakladatelství Tebenas vydalo nahrávky dvou nepříliš známých příběhů, které v brněnském studiu Českého rozhlasu namluvili Jiří Tomek a Jaroslav Kuneš. Například v „Barvíři na penzi“ tentokrát řeší proslulý detektiv případ muže, jemuž utekla manželka i s úsporami. K putování po stopách si samozřejmě přizve svého kolegu doktora Watsona.

Dvě dramatizace povídek Sira A.C. Doyla z archivu brněnského studia Českého rozhlasu.

Barvíř na penzi byl okraden svou o dvacet let mladší manželkou a mladým sousedem. Oba mladí lidé zdá se uprchli. Barvíř najme Sherlocka, aby oba vypátral, netuší však, jakým směrem se pátrání stočí.

Podnájemnice v závoji je vyprávěním ženy, která skrývá obličej pod závojem. Příběh odhalí skutečný průběh několik let starého neštěstí.

 

Barvíř na penzi/Podnájemnice v závoji [Audio na CD]

barvir na praxiAutor: Arthur Conan Doyle

ISBN: 8594177770030
Doporučená cena: 229 Kč

 

 

Přečtěte si více o audioknize Barvíř na penzi/Podnájemnice v závoji.

 

————————————————

Od londýnských záhad a zákoutí se přesuneme do zákoutí českých. V úvodu této novinky sám autor, spisovatel Ilja Kučera ml. přiznává, že kniha nepatří jemu, nýbrž jeho otci, o jehož životě si autor dovolil vyprávět. V knize nalezneme a uslyšíme na třicet krátkých příběhů ze života právě Ilji Kučery st. S laskavostí se autor vrací do studentských let svého otce a k desítkám let strávených v Československém rozhlase.

Cyklus drobných příběhů ze života. Někdy trochu nostalgických, jindy ironických, někdy veselých, někdy poetických. Autor se v nich jednak vrací k historkám svého otce o studentských časech, ochotnických letech na rodném Příbramsku či sedmatřicetiletém působení v Čs. rozhlase, jednak svého otce popisuje jako svérázného tatínka a dědečka otevřeného všem krásám života.

 

Takový sníh už nepadá [Audio na CD]

Autor: Ilja Kučera

ISBN: 8594177770023
Doporučená cena: 229 Kč

 

Přečtěte si více o audioknize Takový sníh už nepadá.

 

Ilja Kučera ml.

(*1962) je spisovatel, publicista, scénárista a hudebník. Působí rovněž jako autor a moderátor hudebních a slovesných pořadů Českého rozhlasu. Knižně debutoval roku 1992 novelou Když už jsem se narodil, poté následovala povídková knížka Die Puppenklinik a román Pravděpodobně láska. Je autorem a spoluautorem pěti monografií z oblasti rockové hudby a hudebního divadla.

————————————————

Jak už bylo řečeno, vydavatelský tým Tebenasu myslí i na své nejmenší čtenáře. Proto uvolnil do oběhu nahrávku pohádky Jak Kuba vyzrál na Papejše. Jedná se o hravou, poťouchlou hříčku Violy Fischerové o drzých Papejších, kteří navádějí děti ke zlobení. V rolích nestydatých Papejšů Pika a Poka uslyšíme vynikající hlas Barbory Hrzánové a Radka Holuba. A jak tedy vyzrát na tyto poťouchlé tvory? Prozradíme vám jen, že k tomu stačí jedna kočka Carmen a pistáciová zmrzlina.

Co nutí děti občas zlobit? Kdo je k tomu navádí? No přece Papejši! Skřítkové, kterým nic není svaté. Ale na malého Kubu si rozhodně nepřijdou… Úsměvnou pohádku s písničkami napsala Viola Fischerová.

 

Jak Kuba vyzrál na Papejše [Audio na CD]

Autorka: Viola Fischerová

ISBN: 8594177770054
Doporučená cena: 229 Kč

 

 

Přečtěte si více o audioknize Jak Kuba vyzrál na Papejše.

 

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeJak Kuba vyzrál na Papejše [Audio na CD]

Fischerová, Viola

Tebenas, 2015

zobrazit info o knizeBarvíř na penzi / Podnájemnice v závoji [Audio na CD]
Sherlock Holmes

Doyle, Arthur Conan

Tebenas, 2014

zobrazit info o knizeTakový sníh už nepadá [Audio na CD]

Kučera, Ilja

Tebenas, 2014

Napsat komentář