Knihy Mladé fronty získaly tři ocenění Sukovy studijní knihovny literatury pro mládež 2011

9788020425713_1 Klofaci_nahled
Knihy nakladatelství Mladá fronta získaly hned tři ocenění v anketě SUK 2011 – Čteme všichni.


V kategorii Cena dětí získala kniha Miloše Kratochvíla KLOFÁCI ze série Pachatelé dobrých skutků 3. místo, a tato kniha se umístila také na 3. místě v Ceně knihovníků za rozvoj dětského čtenářství.
V této kategorii uspěla ještě další kniha nakladatelství Mladá fronta, a to úspěšná knižní prvotina Aleny Kastnerové O líné babičce. Ta získala dokonce 2. místo v této kategorii.

 
Miloš Kratochvíl
Pachatelé dobrých skutků 5 – Klofáci

Michal Souček a Filip Fialka popáté a naposledy!!! Jako Puntíkáři, Duchaři, Kouzláci a Bouráci zůstali nerozluční kamarádi při zachraňování spolužáků, psů, rodičů, skautů, školy i kouzelníků, nezlomeni poznámkami učitelky, podezřívavostí ředitele, akcemi psychiatrické doktorky tety Marcely, maléry i úrazy. Nyní stojí před nejtěžší zkouškou. Nic tak neohrozí klukovské kamarádství jako láska ke stejné spolužačce… Teď se teprve ukáže, jestli jsou Piskoř s Fildou kamarády na život a na smrt!

Ilustroval Milan Starý
Pro děti od 8 let
249 Kč | vázaná bez přebalu | 160 stran | 130 x 200 mm

 

 
OCENĚNÍ PRO PACHATELE DOBRÝCH SKUTKŮ
SUK 2009
Cena ministryně školství, mládeže a tělovýchovy za přínos k rozvoji dětského čtenářství
SUK 2010
Kniha Miloše Kratochvíla Kouzláci ze série Pachatelé dobrých skutků s ilustracemi Milana
Starého dostala hned dvě ceny: umístila se na 2. místě v Ceně dětí a byla jí udělena také
Cena Noci s Andersenem.
NOC S ANDERSENEM 2011
Organizátoři této celorepublikové akce si vybrali sérii Pachatelé dobrých skutků jako hlavní titul ročníku. Kniha se četla celkem asi na 800 školách, včetně škol v Polsku, ve Slovinsku a v zámoří (ukázky byly přeloženy do polštiny a angličtiny)

 

 
Více o autorovi:
Miloš Kratochvíl (*6. 1. 1948, Praha)
– spisovatel, scenárista a básník. Po studiích na průmyslové škole se živil psaním textů písniček, poté pracoval v redakcích sportovních deníků a týdeníků, od r. 1980 je scénáristou a spisovatelem z povolání. Od 17 let publikoval verše, povídky a fejetony, psal písňové texty. Dosud napsal více než 60 televizních scénářů pro děti i dospělé. Publikoval v řadě českých nakladatelství díla pro dospělé i pro děti. Velké oblibě se u dětí těšily jeho básničky vydávané v časopisech Mateřídouška a Sluníčko. Stejnou poetikou a humorem vynikaly i jeho televizní pohádky, například A co ten ruksak, králi?, Omyl děda Vševěda, Čerte, tady straší!, Taneček přes dvě pekla a další. Je také autorem několika televizních večerníčků (Čaroděj z nafukovacího stromu) či pohádek pro pořad Kouzelná školka. Jeho humorná série pro děti Pachatelé dobrých skutků, kterou vydává Mladá fronta, si okamžitě získala oblibu široké čtenářské veřejnosti, nejen dětí, ale i jejich rodičů, pedagogů, knihovnic. Miloš Kratochvíl již patří mezi kmenové autory Mladé fronty, kromě pětidílných „Pachatelů“ (Puntíkáři, Duchaři, Kouzláci, Bouráci a Klofáci) zde vydal ještě: Strašibraši aneb Tajemství věže v Kamsehrabech – tato kniha Miloše Kratochvíla byla vybrána do katalogu „Bílé vrány 2011“ (White Ravens), který každoročně představuje výběr 250 nejvýjimečnějších knih pro děti a mládež z celého světa –, v edici pro začínající čtenáře Už umím číst vyšla kniha Hloupežníci a básničkami přispěl do knihy Draka je lepší pozdravit aneb O etiketě.

 

Alena Kastnerová
O líné babičce

Vtipné vyprávění o babičce, která si na stará kolena vyhodila z kopýtka Většina babiček jsou elegantní, upravené dámy, které mají vždy doma uklizeno, napečeno a kdykoli pohlídají vnoučata. Babička z naší knížky je ale úplně jiná: nevaří, nepere, neuklízí, nehlídá vnoučata, i když je má ráda. Místo toho si plní svá dávná přání jedno po druhém. Projede se v superrychlém autě, proletí v baloně, vyleze na osmitisícovku, naučí se lyžovat, a vždycky se jí přihodí ještě něco docela nečekaného!

Pro děti od 6 let
Ilustrace Jakub Zich
279 Kč | vázaná bez přebalu | 88 stran | 210 x 240 mm

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeO líné babičce
Vyprávění o babičce, která si vyhodila z kopýtka

Kastnerová, Alena

Mladá fronta, 2011

zobrazit info o knizePachatelé dobrých skutků 5: Klofáci

Kratochvíl, Miloš

Mladá fronta, 2011

Napsat komentář