Dětské kuchtění se zvířátky

tri-kuchari-vari-perex
Naučte se vařit s prasátkem Cvaldou, opičkou Tyldou a s myšákem Mildou. Nakladatelství Pasparta vydává kuchařku převážně jednoduchých receptů (popsaných piktogramy) pro děti, které zvládnou realizovat téměř samy.

Knihou čtenáře provedou tři zvířátka: myšák Milda, který se specializuje na nápoje, prasátko Cvalda, to je odborník na jednoduchou kuchyni, a opička Tylda, jež si troufne i na složitější dobroty. Každý recept je doplněn hravou ilustrací a podrobně zpracovaným návodem, jak při přípravě jídla či nápoje postupovat.

tri-kuchari-vari-ukazka3

Autorka této výjimečné knihy říká:

My, dospělí, často děti chráníme před „nebezpečnými“ činnostmi, bereme jim tak ale možnost se rozvíjet, osamostatnit, tlumíme jejich sebevědomí. Říkáme jim: „To nemůžeš, to ještě neumíš.“ Málokdy se ale zamyslíme nad tím, co udělat pro to, aby naše děti mohly a uměly si třeba ráno samy namazat chleba máslem. Touto knihou bychom rádi dětem pomohli v samostatnosti a sebedůvěře.

tri-kuchari-vari-ukazka4

Každý recept v této knize obsahuje slovní popis a obrázkový postup. Obrázky (piktogramy) tak pomáhají pochopit obsah, napomáhají v mluvení i čtení a podporují čtenářské i předčtenářské dovednosti.

tri-kuchari-vari-ukazka2tri-kuchari-vari-ukazka1

Tři kuchaři vaří

Kucharkaobalkaok.inddAutorka: Hana Zobačová

Ilustrace: Klára Weishäupelová-Hockeová
Počet stran: 36
Vazba: sešit
Formát: 275×226 mm
ISBN: 978-80-905993-1-4
Doporučená cena: 380 Kč

Knihu Tři kuchaři vaří vydalo nakladatelství Pasparta.


Nakladatelství PASPARTA bylo založeno organizací APLA Praha jako sociální podnik s cílem vylepšit informovanost veřejnosti v oblasti autismu a dalších oborech, a zároveň poskytnout lidem s poruchou autistického spektra pracovní uplatnění. Klade si za cíl zlepšit informovanost v oblasti poruchy autistického spektra, vydávat publikace pro odbornou a další zainteresovanou veřejnost z oblastí psychologie, pedagogiky, speciální pedagogiky a dalších příbuzných oborů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTři kuchaři vaří

Zobačová, Hana

Pasparta, 2015

Napsat komentář