Táhli, ale řepu nevytáhli…

repa
Patrně všichni známe Pohádku o veliké řepě. Rodiče nám ji vyprávěli, když jsme byli malí. Ale ne takhle! Tentokrát přichází s piktogramy, aby dětem usnadnila orientaci v textu a případně jim pomohla překonat určitý handicap.

Knihu na motivy klasické pohádky Františka Bartoše připravila Hana Zobačová, bohatě ji ilustrovala Markéta Flekarová.

Příběh o dědečkovi, který zasadil řepu, ale pak nevěděl, co si s ní počít, patří mezi klasické české pohádky pro nejmenší. Text je v této knize doprovázen velkými ilustracemi a také piktogramy, které odrážejí podobu věty a pomáhají tak pochopit a vnímat větnou stavbu, napomáhají v mluvení i čtení a podporují čtenářské i předčtenářské dovednosti. Každý slovní druh je označen jinou barvou, což usnadňuje orientaci ve větě a přirozeně dětem zpřehledňuje strukturu české věty.

Příběh pohádky je založen na opakování. To dětem umožňuje rychlou orientaci v textu a dopřává jim možnost stavět, číst a rozumět celému příběhu s malým množstvím slov. Děti si tak mohou pohádku snadno přečíst samy, nebo díky obrázkům pomáhat ve čtení dospělému.

Díky obrázkům lze knihu nabídnout již dvouletým dětem. Předložit ji lze také dětem s poruchou autistického spektra, dětem s dysfázií či jiným handicapem.

 

Pohádka o veliké řepě

Autoři: František Bartoš, Hana Zobačová

Počet stran: 35
Vazba: vázaná
Formát: 205×205 mm
ISBN: 978-80-905993-3-8
Doporučená cena: 260 Kč

Knihu Pohádka o veliké řepě vydalo nakladatelství Pasparta.

 

Ukázka z knihy

 

Mohlo by vás zajímat

Mají vaše děti rády pohádky? Hloupá otázka, samozřejmě, že ano! Proto neváhejte a nahlédněte do některých z našich článků, v nichž naleznete bohatou inspiraci. První článek vám nabídne dvě krásně ilustrované knihy, které pomáhají rozvíjet představivost vašich ratolestí. Fantazii probouzejí i knížky z našeho druhého článku, určené pro malé i větší čtenáře. A do třetice všeho dobrého – nezapomeňte se podívat, jaké různorodé tituly z per českých autorů na vás čekají v dalším článku. Možná by vás také mohlo zajímat, že autorka Pohádky o veliké řepě, Hana Zobačová, napsala knížku Tři kuchaři vaří, která učí děti samostatnosti a sebedůvěře.

Přejeme vám příjemné počtení!


Nakladatelství PASPARTA si klade za cíl vylepšit informovanost veřejnosti v oblasti autismu a dalších oborech. Zároveň chce poskytnout lidem s poruchou autistického spektra pracovní uplatnění. Vydává publikace pro odbornou a další zainteresovanou veřejnost z oblastí psychologie, pedagogiky, speciální pedagogiky aj.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePohádka o veliké řepě

Bartoš, František – Zobačová, Hana

Pasparta, 2015

Napsat komentář