Knihy plné pohádkové fantazie pro malé i větší děti

knihy pro deti
V dnešních tipech vám představíme knihy, které zaručeně probudí vaši fantazii. Ať už se jedná o zrození hub v lese, příhody malých medvídků nebo nové problémy Liv, která se umí pohybovat ve snovém světě.

Kdo vdechl život houbám? A jaké postavy můžete potkat v lese? To vám prozradí Houbový mužíček, kniha s příběhy, které se hodí nejen do každého počasí, ale i do každé části dne.

Houbový mužíček

Proč mají muchomůrky puntíky
Autor: Miloš Kadlec

Počet stran: 84
Vazba: vázaná
Formát: 165×205 mm
ISBN: 978-80-257-1533-8
Doporučená cena: 159 Kč

 

Knihu Houbový mužíček vydalo nakladatelství Argo.

MUDr. Miloš Kadlec (1950) je profesí lékař, ale v civilním životě také táta a dědeček. Pohádky z lesa původně vyprávěl své dcerce a jejím kamarádům v létě na chatě, o řadu let později je rádi poslouchali jeho vnuci.
Klouzek, bedla, hadovka, hořčák, hříbek, helmovka… Všechny vymyslel a vytvořil Houbový mužíček. Nevěříte? V knížce se to dozvíte. Čtěte, nebo ještě lépe, ať vám krátké příběhy přečtou rodiče. Jsou úsměvné a vlídné, pohladí před spaním, rozveselí i za deštivého dne.
A potom v lese choďte tiše a mějte oči dokořán – možná potkáte Šišáka, zahlédnete Pařezníka, anebo dostanete pusu od Jahodové panenky.

————————————————

Protože nejen u dětí, ale i u medvíďat je život samé dobrodružství, mohla vzniknout kniha Co se zdá medvědům. Autorem knihy je Jiří Kahoun, jehož můžete znát coby autora Včelých medvídků nebo Legračního domu.

 Co se zdá medvědům

Autor: Jiří Kahoun

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 185×245 mm
ISBN: 978-80-242-4864-6
Doporučená cena: 199 Kč

 

Knihu Co se zdá medvědům vydalo nakladatelství Knižní klub.

Pod Placatou skálou v dřevěné chaloupce bydlí medvědí máma, medvědí táta a dva medvědí kluci – Pupík a Bříško. V téhle huňaté rodině se dějí samé dobré věci, a tak se i kapitoly jmenují po jednotlivých dobrotách, ať už je to dobrota oříšková, malinová, brusinková či dokonce zlatě sluníčková. Malí medvídci všechny tyhle věci sbírají a přitom zažívají spousty nečekaných dobrodružství stejně jako lidské děti.

co se zda medvedum

Přečtěte si z knihy více.

————————————————

Po knize První stříbrná kniha snů vychází druhý díl plánované trilogie známé spisovatelky Kerstin Gierové. Co se děje s Livinou sestrou Miou a co za tajemnou postavu prochází chodbami snového světa? Na tyto a další otázky odpoví následující kniha.

Druhá stříbrná kniha snů

Autorka: Kerstin Gierová
Přeložila: Tereza Pecáková

Počet stran: 360
Vazba: vázaná
Formát: 130×200 mm
ISBN: 978-80-7447-867-3
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Druhá stříbrná kniha snů vydalo nakladatelství CooBoo.

Liv je v šoku: Secrecy zná její nejtajnější tajemství. Ale odkud? A co před ní Henry skrývá? Co je to za podivnou postavu, která se potuluje a řádí v nekonečných chodbách snového světa? A proč je Livina sestra Mia najednou náměsíčná? Noční můry, záhadná setkání a divoké pronásledování zrovna nesvědčí dobrému spánku. K tomu se musí Liv vyrovnat se svou nově poskládanou rodinou a intrikánskou babičkou. A faktem, že existují lidé, kteří s ní mají nevyřízené účty. Jak přes den, tak v noci… Druhý díl napínavé snové trilogie od bestselerové autorky Kerstin Gierové.

Ukázka

Celá sklíčená jsem otevřela dveře. Přestala jsem utíkat, nehrálo žádnou roli, jak rychle probíhám Miiným snem, tohle nemá žádný konec, bylo úplně jedno, kterým směrem se vydám.
Ale tentokrát jsem nevstoupila do další prázdné místnosti, ale do Miina pokoje.
Na báječnou vyčerpanou vteřinu jsem si pomyslela, že jsem se konečně vzbudila, ale pak mi došlo, že bych pak asi sotva viděla druhou Liv v Miině posteli, napůl sedící, napůl ležící.

Pokračujte ve čtení ukázky.


Zaujaly vás dnešní tipy? Která z knih nejvíc? Napište nám o tom!

Zapojte se do našich aukcí, kde najdete kromě těchto knih i mnoho dalších.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHoubový mužíček
Proč mají muchomůrky puntíky

Kadlec, Miloš

Argo, 2015

zobrazit info o knizeCo se zdá medvědům

Kahoun, Jiří

Knižní klub, 2015

zobrazit info o knizeDruhá stříbrná kniha snů

Gierová, Kerstin

CooBoo, 2015

Napsat komentář