Zasoutěžte si o úspěšnou novinku ze světa fantasy

Pisen-krve-perex
Struhující fantasy příběh se odehrává v dokonale promyšleném světě a je navíc skvěle napsán, což uznávají jak fanoušci, tak literární kritika. Zdá se, že Anthony Ryan nebude mít o čtenáře nouzi. Přidejte se mezi ně i vy a vydejte se do světa fantasy.

 

Odhalená minulost i budoucnost Vélina Al Sorny

Pisen-krve-ukazkaPrvní díl trilogie Stín krkavce

Vélin Al Sorna, zasvěcený Šestému řádu, byl od dětství cvičen k boji a zabíjení ve službách Víry. Řád se stal jeho jedinou rodinou. Vélinův otec sloužil jako rytíř králi Janusovi, panovníkovi Sjednoceného království, rozhodl se však Vélina zbavit jeho práv a v pouhých deseti letech ho zanechal na prahu Šestého řádu. Chlapec ho za to nenávidí. Během pobytu v řádu se Vélin dozvídá zatím netušené podrobnosti o své matce, která zemřela, když byl ještě dítě. Postupně také odhaluje důvody, jež jeho otce vedly k tomu, že ho řádu svěřil. Jedna pravda je však důležitější než všechny ostatní: Vélina Al Sornu čeká budoucnost, kterou má teprve pochopit. Budoucnost, jež změní nejen království, ale také celý svět.

 

Píseň krve

Autor: Anthony Ryan

Vydalo: nakladatelství Host
Překlad: Jakub Kalina
Počet stran: 624
Vazba: pevná s přebalem
Vydáno: 11/2014
ISBN: 978-80-7491-173-6

Přečtěte si více o knize Píseň krve, kterou do soutěže věnovalo nakladatelství Host. A nezapomeňte si také prolistovat ukázku.

Nakladatelství Host vydává především kvalitní českou a překladovou prózu, poezii, literární teorii i literaturu naučnou. Odborné publikace se zaměřují především na historii, sociologii, jazykovědu, osobnosti filmu i další obory. V posledních letech se velmi výrazně rozšířila řada překladové beletrie, severských kriminálních románů a thrillerů.

 

Ukázka z knihy

„Jak jsi to udělal?“
Když Vélin zvedl hlavu, uviděl, že na něj přes horu pečiva mluví Barkus, ten hromotluk z Nilsélinu. „Co?“
„Jak se ti podařilo vykrýt ten výpad?“
Teď na něj upřeně hleděli i ostatní chlapci. Nortah si ubrouskem utíral krvavý šrám na rtu, který mu udělal Sollis. Vélin se nedokázal rozhodnout, jestli je v jejich pohledech závist, nebo rozhořčení. „To jeho oči,“ hlesl, načež se natáhl pro karafu a nalil si z ní vodu do jednoduchého cínového poháru vedle svého talíře.
„Co s jeho očima?“ zeptal se Dentos, který už se cpal rohlíkem, takže když promluvil, od úst mu odlétla sprška drobků. „Chceš říct, že ovládá Temné síly?“ (str. 34)

 

O autorovi

Anthony-RyanAnthony Ryan (nar. 1970) pochází ze Skotska, vystudoval historii a po většinu svého dospělého života žije a pracuje v Londýně. Dlouho byl zaměstnán v britské státní správě a po úspěchu svého prvního románu Píseň krve (2013) začal psát na plný úvazek. V češtině vyjde i druhý díl plánované trilogie Tower Lord (Pán věže). V současnosti pokračuje v psaní sci-fi série Slab City Blues, která vychází v elektronické podobě, a pracuje na nové fantasy sérii.
(Zdroj informací a fotografie: nakladatelství Host)

 

Vyhrajte knihu Píseň krve

Pokud máte rádi fantasy knihy, neměla by vám uniknout žhavá novinka letošního podzimu. Úspěšný spisovatelský debut od Anthonyho Ryana sklízí kladná hodnocení jako na běžícím pásu a také se co nevidět dočká dalšího pokračování. Plánovaná trilogie Stín krkavce jistě nadchne i vás, protože příběh je doslova strhující a plný akce, takže se od něj nebudete moci odtrhnout. Přesvědčte se o tom sami.

Ve spolupráci s nakladatelstvím Host vám právě přinášíme soutěž, ve které dva z vás mohou knihu Píseň krve vyhrát. Stačí, když u soutěžní otázky vyberete jedinou správnou odpověď ze tří možností, a výhra může být vaše. Hodně štěstí!

Soutěž o knihu Píseň krve
probíhá od 3. prosince do 16. prosince 2014.

Náš tip pro ty, kteří tuto soutěž ještě moc neznají: Netipujte na začátku soutěže příliš vysoko! Jednou denně můžete své tipy upravovat a zvýšit tak šanci na výhru.

Soutěž naleznete také na největším soutěžním portálu v ČR – Soutěže.cz a na Websoutěže.cz

Související soutěž

Soutěž o 2 fantasy Píseň krve

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePíseň krve

Ryan, Anthony

Host, 2014

Zasoutěžte si o úspěšnou novinku ze světa fantasy - DISKUZE

Počet reakcí: 0
  1. tetina napsal:

    Dobrý den, dnes byla v pořádku doručena kniha Píseň krve, děkuji:)

Napsat komentář