Dětská zvídavost

Detska zvidavost
Zvídavost dětí někdy nezná mezí. Pokud i vy máte doma ratolest, co vás zasypává všetečnými otázkami, máme pro vás řešení. Zabavte je příběhem lékařky Alenky či knížkou o idiomech, v níž v roli průvodců vystupují zvířátka.

Hlavní hrdinka Alenka se chce stejně jako její maminka stát lékařkou. Jednou si od ní půjčí stetoskop a začne objevovat taje lidského těla. Její příběh doprovází krásné ilustrace a hádanky.

Alenka má jasno! Až vyroste, bude lékařka jako její maminka. Jednou si půjčí maminčin stetoskop a začne objevovat tajemství lidského těla. Připojte se k Alence, přečtěte si její příhody a poznejte, jak dýcháme, trávíme, myslíme a pohybujeme se. Dozvíte se také, jestli jsou slyšet myšlenky a jak vzniká řeč.
Knížka plná barevných ilustrací, obrázků, hádanek a doplňovaček poskytuje předškolákům a mladším školákům základní informace o lidském těle.

Ukázka z knihy

Když je někdo nemocný, maminka mu pomáhá uzdravit se. Nejprve ho prohlédne, podívá se mu do krku pomocí dřevěné špachtle a taky ho poslouchá takovými zvláštními sluchátky s hadičkou a kolečkem na konci. Moc nás to s bráškou zajímalo, tak jsme se jí zeptali: „Mami, proč si vždycky nasazuješ na uši ta sluchátka?“ „To nejsou jen sluchátka. Je to speciální lékařský nástroj, kterému se říká fonendoskop nebo stetoskop. Slouží k poslouchání toho, co se děje uvnitř našeho těla.“

Alenka lekarka 1

Přečtěte si zbytek naší ukázky.

Alenka lékařka

O našem těle
Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustrátor: Drahomír Trsťan

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-0539-7
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Alenka lékařka vydalo nakladatelství Grada. A nezapomeňte si prolistovat ukázku.

O autorce

Zuzana Pospíšilová je dětská psycholožka, která pracuje ve Speciálně pedagogickém centru pro děti s mentálním postižením v Ostravě. Dříve pracovala v dětském rehabilitačním stacionáři, převážně s dětmi s organickým poškozením CNS a pohybovým postižením. V době studií se zabývala tématem rozvoje tvořivosti u dětí mladšího školního věku, nyní píše knihy pro děti. Přečtěte si ukázky z některých z nich, např. z knih Prázdninové pohádkyPohádkové uspávankyKnihovnické pohádkyZáchranářské pohádkyHasičské pohádkyPrázdniny s drakem či Školnice Valerie s ujímá vedení.

Zdroj informací: nakladatelství Grada

O nakladateli

gradaKnihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

————————————————

Zvířátka v čele s bílým králíkem vezmou dětské čtenáře za poznáním. Díky nim se dozvíte, co to jsou idiomy a co znamenají jednotlivá zvláštně znějící slovní spojení.

Hořeli jste někdy nedočkavostí? Dali jste si do trumpety? Šplouchá někomu na maják? Musíte už na kutě? Je něco na draka? Co znamenají tahle zvláštně znějící slovní spojení, kterým se odborně říká idiomy nebo frazémy, se dozvíte v této obrázkové knize pro zvídavé čtenáře. Poutavým příběhem vás provede bílý králík s černými oušky a jeho přátelé. A že se něco dozvíte, na to vemte jed!

Ukázka z knihy

Levou zadni

Levou zadni 1

 Levou zadní

Autorka: Mariana Tutschová

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 205×258 mm
ISBN: 978-80-86803-47-0
Doporučená cena: 295 Kč

 

Knihu Levou zadní vydalo nakladatelství Labyrint.

O autorce

Mariana Tutschová vystudovala grafický design na FUD UJEP v Ústí nad Labem. Po knize Zkratky přichází s titulem Levou zadní.

Zdroj informací: nakladatelství Labyrint

O nakladateli

Labyrint-logo web

Labyrint je nakladatelství a kulturní revue. Mezi jeho kmenové autory patří např. Petr Sís, Jaroslav Rudiš, Jaromír 99, Lenka Reinerová, Olga Walló, David Böhm a Dr. Racek. Podporuje řadu nezávislých kulturních projektů a spolupořádá mezinárodní komiksový festival KomiksFEST! Kvalitní beletrii, českou i překladovou prózu, knihy o umění, komiksy a knížky pro děti vydává již přes 20 let.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAlenka lékařka
O našem těle

Pospíšilová, Zuzana

Grada

zobrazit info o knizeLevou zadní

Tutschová, Mariana

Labyrint, 2018

Napsat komentář