Nenechte si ujít v týdnu od 23. do 29. ledna 2012

Nenechte si ujít
Tento týden je velice pestrý na nabídku autogramiád, besed, autorských čtení a křtů nových titulů. A můžu vás ujistit, že se nebudeme pohybovat jen po našich velkoměstech.

Nabídku zahájíme pondělím, 23. ledna v Praze v Luxoru autogramiádou knihy Lindy Štucbartové Velvyslanci i bez diplomatického pasu, která obsahuje rozhovory s osobnostmi, které proslavily naši zemi v zahraničí. Hosty budou významná novinářka Petra Procházková a ředitel organizace Člověk v tísni Šimon Pánek.

S dětmi na pěkné odpoledne můžete vyrazit ve Vyškově do Knihovny Karla Dvořáčka. Ve 14 hodin začíná program s audio-knihami a výtvarnými dílničkami.

A na Moravě zůstaneme. Knihovna města Olomouc zve všechny 23. 1. 2012 v 15.30 na autogramiádu kryptozoologa a autora knihy Záhadná monstra Vojtěcha Alberta Slámy.

V úterý 24. ledna je opět z čeho vybírat. V Brně u Barviče bude autogramiáda Ivana Pilného ke knize Příště spadni líp spojená s besedou se známými moderátory televizní předpovědi počasí.

Nebo můžete zavítat na besedu s filosofem Janem Sokolem spojené s prezentací knihy Jak jsem se měl na světě do Knihovny Jiřího Mahena. Obě akce začínají v 17 hodin. A ještě jedna nabídka z Brna:v Klubu moudré sovy u Barviče bude pro nejmenší děti připraveno setkání s Makovou panenkou a motýlem Emanuelem.

Ve Vyškově tentýž den představí knihu Reinharda Kaisera Královské děti. Prezentace bude formou besedy s překladatelkou Erikou Bezdíčkovou. Ukázky z knihy čte Zdeňka Adlerová.

V Ostravě ve stejný den proběhne křest, beseda a autogramiáda Břetislava  Olšera Lžete, pane ministře, ne, to vy, pane poslanče, knihu pokřtí Ilja Racek – ředitel Ostravského studia ČT – v 17.00 v Librexu.

Ve středu 25. ledna se můžete vypravit na autorské čtení do Pražského literárního domu v 19hodin. Číst bude Peter Kurzeck, tachovský rodák a oceňovaný německy píšící spisovatel, zaujatý vypravěč, což skvěle dokládá ve své autobiografické kronice Das alte Jahrhundert („Staré století“). V Praze ještě zůstaneme. V Luxoru ve stejný den proběhne křest knihy Radky Flekové Šperky z korálků Swarovski. Hostem bude a knihu pokřtí modelka a moderátorka Radka Kocurová.

A do třetice: stejný den, ovšem v Plzni ke 150. výročí úmrtí spisovatelky Boženy Němcové uvádějí Literárněvědná společnost a Kruh přátel knižní kultury přednášku Viktora Viktory a herce DJKT s pořadem Milostný listář B. N.

 

Ve čtvrtek 26. ledna se odehraje v Brně na Joštově autogramiáda a beseda spisovatelky Ireny Douskové u příležitosti její nové knihy Darda. Hostem bude Barbora Hrzánová.

Knihy Dobrovský nás na stejný den zvou i do Prahy na autogramiádu známé režisérky filmu ,,Líbáš jako ďábel“ Marie Poledňákové u příležitosti vydání knižní podoby se shodným názvem Líbáš jako ďábel.

V Praze ještě zůstaneme v knihkupectví Fantazie v 18 hodin. Ivona Březinová ve svém cyklu představování uvádí nakladatelství JaS. Přijdou Jana Semelková,Karel Semelka, Ivana Hutařová a Kateřina Heljová. A do třetice opět Praha. Tentokrát křest knihy Tomáše Bandžucha Ve službách republiky. Uskuteční se v Krakatitu nad stejnojmenným obchodním domem.

Do Plzně se zase můžete vydat za uvedením, autogramiádou a besedou nad novou knihou Střela, řeka našich životů známého fotografa a šumavského patriota Jana Kavaleho.

Městská knihovna v Třinci uvádí autorské čtení básníka Honzy Těsnohlídka ml. a prozaika Davida Zábranského. Spolu s nimi svou tvorbu představí také třinecký mladý tvůrce Michal Jerák.

A ještě jedna pozvánka. Tentokrát do knihovny ve Vyškově na Literární čaj o pátéMilovníci knížek. Jde o setkání čtenářů s jejich oblíbenými knihami. Beseda o čtení, spisovatelích a literárních hrdinech.

 

Na pátek 27. ledna je tu krásná pozvánka zejména pro děti. Městská knihovna v Praze pořádá v Domě čtení setkání klubu Méďa Tulák pro předškolní děti a jejich rodiče od 14 hodin. Budou si tu spolu malovat, hrát, číst pohádky a hlavně spolu příjemně trávit čas. Téma: Čí maminka je nejkrásnější?

 

Stručný přehled pozvánek zakončíme sobotou 28. ledna v Ostravě, kde v Domě knihy Librex proběhne beseda a autogramiáda Báry Nesvadbové s knihou povídek Borůvky.

 

Pokud vám zde nějaká akce chybí, je možné, že ji najdete v našem Kalendáři akcí, a jestli není ani tam, prosím použijte formulář pro vkládání a podělte se o ni s námi.

Doporučení:
Share

Napsat komentář