Návrat do Báječné školy pana Scotta

petova-bajecna-dobrodruzstvi
Díky spisovatelce Miroslavě Salajkové opět máte možnost navštívit Báječnou školu pana Scotta. Školní rok se pomalu blíží ke konci, ale hlavního hrdinu Péťu a jeho kamarády ještě čeká dobrodružný školní výlet na Azorské ostrovy.

Příběhy Péti a jeho spolužáků z mezinárodní školy v Portugalsku vás zavedou na dobrodružný školní výlet na Azorské ostrovy pod vedením pana Scotta. Děti poznají jedinečnost zdejší přírody, ochutnají místní speciality a na lodi se vydají za delfíny a kosatkami. O nečekané situace ale není nouze ani ve škole – jednou zachraňují opuštěného pejska, podruhé zraněnou poštolku. Školní rok zakončí velkolepou slavností a třeba se Péťovi nakonec splní i jeho největší přání…
Kniha je inspirována zážitky autorky Miroslavy Salajkové a jejího syna a příběhy doprovázejí půvabné ilustrace Ivony Knechtlové.

Péťova báječná dobrodružství

Báječná škola pana Scotta 2
Autorka: Miroslava Salajková
Ilustrátorka: Ivona Knechtlová

Počet stran: 112
Vazba: vázaná
Formát: 192×230 mm
ISBN: 978-80-7670-118-2
Doporučená cena: 398 Kč

Knihu Péťova báječná dobrodružství vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

 petova_bajecna_dobrodruzstvi_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

O autorce

Miroslava Salajková vystudovala Fakultu multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Pracovala ve školství jako vychovatelka, v gumárenském průmyslu i v redakci časopisu Darina. Několik let prožila v Portugalsku, které se pro ni stalo velkou inspirací. Je velkou milovnicí zvířat. Má dospělého syna. Přečtěte si také první dobrodružství malého Péti a jeho kamarádů, které vyšlo pod názvem Báječná škola pana Scotta.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

O ilustrátorce

Ilustrování knížek je pro Ivonu Knechtlovou splněným dětským snem. Ilustruje pro řadu významných nakladatelství (Albatros, Pikola, Mladá fronta), těší ji zejména práce na dětských knihách. Má tři dcery a s rodinou žije v Praze.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePéťova báječná dobrodružství
Báječná škola pana Scotta 2

Salajková, Miroslava

Kazda, 2023

Napsat komentář