Inspirativní příběhy šestiletého Péti

Bajecna skola pana Scotta 1
Autorka Miroslava Salajková se inspirovala příběhy ze života vlastního syna. Ten se s rodiči přestěhoval do Portugalska, neuměl ani slovo anglicky a čekal ho nástup do první třídy. Přesto se toho nezalekl a vydal se prozkoumat neznámý svět a najít si nové kamarády.

Inspirativní příběhy šestiletého Péti o tom, jak objevoval svět v novém domově a jak u toho zažil spoustu dobrodružství. Napsáno podle zkušeností s mezinárodní školou v Portugalsku, kterou navštěvoval syn autorky Miroslavy Salajkové. Péťa jde poprvé do školy. S rodiči se z Česka přestěhoval do Portugalska, a tak na něj čekají spolužáci z celého světa. Jak to zvládne, když neumí ani slovo anglicky?
Jak se vyrovnat s nutností přestěhovat se daleko od domova?
Jak si najít kamarády ve škole, kde se nemluví česky a kde jste celý den sám?
Na tyto a na mnoho dalších otázek hledá odpovědi šestiletý Péťa, který jde poprvé do školy v neznámém Portugalském městě Porto, kam se jeho rodiče přestěhovali za prací. Inspirativní příběhy o tom, jak objevovat svět v novém domově a jak u toho zažít spoustu dobrodružství. Knihu Báječná škola pana Scotta její autorka Miroslava Salajková napsala podle vlastních zkušeností s mezinárodní školou v Portugalsku, kterou navštěvoval její syn. Děti si jistě zamilují příběhy Péti, jeho cizokrajných spolužáků i pana ředitele Scotta, který děti učí vzájemnému porozumění, kreativitě a lásce k přírodě. Kniha zaujme také kouzelnými ilustracemi Ivony Knechtlové.

Ukázka z knihy

„Péťo, Péťo,“ volá maminka a to mi připomene, že si musím pospíšit. Sbalit poslední hračky a hlavně známky. Mám už tři alba, jsou plná, pěkně seřazená. V tom s modrými deskami si zakládám známky s auty, v hnědém zase květinové známky a v dalším, barevném, mám různé, to jsou portréty prezidentů, zvířata, lodě a třeba i letadla. (str. 7)

Bajecna skola pana Scotta

Báječná škola pana Scotta

Autorka: Miroslava Salajková
Ilustrace: Ivona Knechtlová

Počet stran: 128
Vazba: vázaná
Formát: 195×235 mm
ISBN: 978-80-88316-92-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Báječná škola pana Scotta vydalo nakladatelství Kazda. Můžete si prolistovat ukázku.

O autorce a ilustrátorce

Miroslava Salajková vystudovala Fakultu multimediálních komunikací na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně. Pracovala ve školství jako vychovatelka, v gumárenském průmyslu i v redakci časopisu Darina. Několik let prožila v Portugalsku, které se pro ni stalo velkou inspirací. Je velkou milovnicí zvířat. Má dospělého syna.

Ivona Knechtlová ilustrování knížek je pro ni splněným dětským snem. Ilustruje pro řadu významných nakladatelství (Albatros, Pikola, Mladá fronta), těší ji zejména práce na dětských knihách. Má tři dcery a s rodinou žije v Praze.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBáječná škola pana Scotta

Salajková, Miroslava

Kazda, 2020

Napsat komentář