Jak ptáci vnímají svět

Ptaci smysl
Světový ornitolog se rozhodl sepsat všechny své poznatky a přiblížit tak čtenáři ptačí říši. Věnuje se popisu smyslů, kterými ptáci poznávají svět, a zároveň nechybí celá řada zajímavostí.

Jaké to je být rorýsem létajícím rychlostí vyšší než sto kilometrů v hodině? Nebo kivim ploužícím se černou tmou novozélandské noci? A co se honí hlavou slavíkovi, když si při zpěvu pohrává s notami?
V této výjimečné knize čerpá Tim Birkhead – přední světový ornitolog, profesor na univerzitě v Sheffieldu a autor úspěšných knih ověnčených řadou cen – ze svých bohatých vědomostí, které získal celoživotním studiem ptáků, a poutavě přibližuje, jak ptáci vnímají svět. Snaží se odpovědět jak na tyto otázky, tak i na mnoho dalších a využívá při tom popis jednotlivých smyslů, které ptákům slouží k poznávání okolí a ke vzájemné komunikaci.

Ukázka z knihy

Když jsem byl malý, povídali jsme si jednou s maminkou o tom, co náš pes vidí či nevidí. Řekl jsem jí, že jsem někde četl nebo slyšel, že psi vidí jen černobíle. Maminku to nijak neohromilo. „Jak by to asi tak mohli vědět?“ řekla. „Nemůžeme se přece podívat psím okem, tak jak to může někdo tvrdit? (str. 21)

Ptaci smysl ukazka

Ptačí smysl

Jaké to je být ptákem
Autor: Tim Birkhead
Přeložila:  Alena Klvaňová

Počet stran: 272
Vazba: vázaná
Formát: 135×210 mm
ISBN: 978-80-88316-98-5
Doporučená cena: 369 Kč

 

Knihu Ptačí smysl vydalo nakladatelství Kazda. Prolistujte si celou ukázku.

O autorovi

Tim Birkhead je přední světový ornitolog, profesor na univerzitě v Sheffieldu a autor úspěšných knih ověnčených řadou cen.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePtačí smysl
Jaké to je být ptákem

Birkhead, Tim

Kazda, 2020

Napsat komentář