Láska nezná hranic

pondeli tipy romantika(1)
Vskutku, láska opravdu nezná hranic, a to ani těch žánrových. V dnešních tipech jsme si pro vás připravili pokračování oblíbené vampýrské série i erotické vlčí romance a ještě poťouchlý komiks o lásce profesorovy dcery a mumie.

Populární série Vampýrská akademie od Richelle Mead teď vychází s krásnými novými obálkami. Šestý díl s podtitulem Poslední oběť vypráví příběh lásky a zrady, ve kterém Rose čelí nařčení z vraždy a Lissa hodlá uplatnit nárok na trůn.

Poslední oběť

Vampýrská akademie 6
Autorka: Richelle Mead
Přeložila: Katrin Mekki

Počet stran: 520
Vazba: brožovaná
Formát: 130×210 mm
ISBN: 978-80-276-0566-8
Doporučená cena: 446 Kč

Knihu Poslední oběť vydalo nakladatelství #BOOKLAB.

V šesté části série Vampýrské Akademie: Poslední oběť od autorky Richelle Mead se rozhoduje o všem! Královna je mrtvá a svět Morojů už nikdy nebude jako dřív! Vražda. Láska. Zrada. A také poslední oběť, kterou je třeba přinést. Rose čelí obvinění z vraždy. Lissa chce uplatnit svůj nárok na královský trůn. Ne, teď už mezi nimi doopravdy nebude nic takové jako dřív…

 

Ukázka z knihy

Nemám ráda klece.
Dokonce ani do zoo nechodím ráda. Když jsem byla v zoo poprvé, málem jsem z toho dostala záchvat klaustrofobie, když jsem tam viděla ta ubohá zvířata. Nedovedla jsem si představit, že nějaký tvor takhle žije. Někdy jsem měla špatný pocit dokonce i ze zločinců odsouzených k životu za mřížemi. A rozhodně jsem nečekala, že bych i já svůj život prožila ve vězení.
Jenže život mi připravil spoustu věcí, které jsem nikdy nečekala. A teď jsem tady zavřená.
„Hej!“ zařvala jsem a sevřela ocelové mříže, které mě oddělovaly od světa. „Jak dlouho tady budu? Kdy budu mít soud? Nemůžete mě v tomhle žaláři držet věčně!“
Dobře, nebyl to přímo žalář, nebyla tu tma ani žádné řetězy zařezávající se do kůže. Byla jsem v malé cele s holými stěnami, holou podlahou a… vším holým. Vše tu bylo bez poskvrnky. Sterilní. Chladné. To ovšem bylo mnohem víc skličující než nějaký plesnivý žalář. Mříže mě studily do dlaní, byly tvrdé a nepoddajné. Světlo zářivek dodávalo kovu lesk, který mi dráždil oči. (str. 7)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Richelle Mead se narodila roku 1976 ve znamení Štíra. Je autorkou mezinárodního bestselleru Vampýrská akademie, na kterou volně navazují Pokrevní pouta. Velký ohlas získala také série Sukuba. Richelliny knihy v češtině vydalo nakladatelství Domino. Nová vydání Vampýrské akademie nyní vydává #BOOKLAB. Autorčina láska k fantasy a sci-fi začala už v raném věku, když jí otec četl řeckou mytologii a bratři ji nutili sledovat Flashe Gordona. Pokračovala studiem folkloru a náboženství na vysoké škole. Když zrovna nepíše, tráví čas pitím kávy, sledováním reality show a nakupováním šatů. Přečíst si můžete ukázky z jejího samostatného románu Neslyšno, z prvního dílu série Třpytný dvůr se stejnojmenným názvem, či z druhého dílu Půlnoční klenot.

Zdroj informací: web autorky

————————————————

Vlci zvěrokruhu od Elizabeth Briggs jsou oddechovou fantasy sérií pro všechny dámy, které mají zálibu v erotické četbě plné zajímavých zvratů. Po úspěšném prvním díle vychází pokračování Osudové pouto.

Osudové pouto

Vlci zvěrokruhu 2
Autorka: Elizabeth Briggsová
Přeložila: Jana Michalcová

Počet stran: 304
Vazba: brožovaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-3931-6
Doporučená cena: 449 Kč

Knihu Osudové pouto vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Erotická fantasy série pokračuje. Ayla, vyvrženec smečky Raka, našla své místo ve třinácté smečce Hadonoše. Když je její nová rodina napadena smečkou Lvů, Ayla za ni statečně bojuje. Nakonec ji Lvi unesou. Alfa vůdce Jordan, její Slunečními čarodějkami vyvolený partner, s ní má totiž velké plány. Odolá Ayla partnerskému poutu? Dokáže se znovu vrátit ke své smečce a především ke Kadenovi, který je pro ni tím jediným a pravým? A jak se postaví k dalším odhalením o své rodině a Slunečních čarodějkách?

 

Ukázka z knihy

KDYŽ JSEM BYLA MALÁ, řekl mi otec, že jsem se narodila pod prokletými hvězdami. Teď jsem seděla ve svém novém vězení a bála se, že měl pravdu.
Pokaždé, když jsem zavřela oči, modlila jsem se, abych je otevřela a zjistila, že jsem se ocitla někde jinde. Chtěla jsem, aby to všechno byl jen sen, aby se to, co se přihodilo za posledních pár dní, vůbec nestalo, ale i se zavřenými víčky jsem viděla stěny své cely. Když jsem oči znovu otevřela, mříže byly pořád na svém místě a připomínaly mi, že jsem opravdu uvězněná, v další kleci. Jenže tentokrát mě v ní držel můj největší nepřítel.
Jordan mě před několika hodinami nechal o samotě a já tu dobu trávila zkoumáním okolí a vymýšlením způsobu, jak utéct. Veškerá moje snaha zatím vycházela naprázdno. Přeměnila jsem se do vlčí podoby ve snaze navázat spojení se svou smečkou, ale byla moc daleko. (str. 5)

Stáhněte si celou ukázku v PDF.

 

O autorce

Elizabeth Briggs patří k nejprodávanějším autorům paranormálních a fantastických romancí obsahujících spletité zápletky se zaručeným šťastným koncem. Přežila rakovinu, pracuje s dospívajícími v pěstounské péči a dobrovolně se zapojuje do organizací na záchranu zvířat. Žije v Los Angeles se svým manželem, dcerou a smečkou chlupatých psů. Je mj. autorkou fantasy série Vlci zvěrokruhu, jejíž první díl nese název Třinácté znamení.

Zdroj informací: elizabethbriggs.com

————————————————

Na závěr tu máme tak trochu trhlý komiksový příběh o lásce, k němuž je třeba přistupovat s jistým nadhledem a vstřícností vůči osobitému humoru. Profesorova dcera od Joanna Sfara vás jistě pobaví.

Profesorova dcera

Autoři: Joann Sfar, Emmanuel Guibert
Přeložil: Richard Podaný

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 214×300 mm
ISBN: 978-80-87596-27-2
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Profesorova dcera vydalo nakladatelství Meander.

Dělí je třicet století, a přesto… se milují! Jak požádat o ruku slečnu Lilian, dceru profesora Bowela, když je člověk ztracen v mlhavém Londýně na konci 19. století a mumifikovaný před třemi tisíci lety? No není to prekérní situace? Profesorova dcera je skvělá viktoriánská lovestory mladé dívky a mumie Imhotepa IV. Komiks vznikl ve spolupráci Joanna Sfara (text) a Emmanuela Guiberta (kresba). Přestože jsou oba komiksoví tvůrci v České republice již známými jmény, z jejich společné tvorby dosud nic přeloženo a vydáno nebylo. Profesorova dcera (1997) je tak první ukázkou jejich plodné spolupráce (např. komiksy Sardine de l’espace, Les Olives noires). Nakladatelství Meander vydalo již všechny tři svazky Guibertovy Alanovy války a třísvazkového Fotografa. Profesorova dcera tak dotváří guibertovskou linii komiksové edice Pro Emu, ve které Meander českým čtenářům přináší nejlepší světové komiksy. Překrásnými akvarely vyvedený komiks je další originální ukázkou Guibertova kreslířského umění.

 

Ukázka z knihy

Profesorova dcera_ukazka

Prohlédněte si další ukázky na webu nakladatelství.

 

O autorovi kresby

Emmanuel Guibert (*1964) je současný francouzský komiksový tvůrce. Debutoval komiksem Brune, v němž zachytil vzestup fašismu v Německu během 30. let. Dalším jeho pozoruhodným dílem reflektujícím historické události je Alanova válka. Guibert v ní líčí válečné zkušenosti svého přítele Alana I. Copea, který sloužil jako americký voják v závěru 2. světové války. V roce 2000 se Guibert připojil k Atelieru des Vosges v Paříži, kde spolupracoval například s Joannem Sfarem, pro nějž napsal scénáře k úspěšné sérii Vesmírná sardinka (Sardine de l’espace). Spolu s fotoreportérem Didierem Lefèvrem vytvořil Emmanuel Guibert komiks nazvaný Fotograf (Le Photographe), velmi oceňované a často překládané album založené na Lefevrových válečných fotografiích z Afghánistánu.

Zdroj informací: Meander


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás naše fantasy tipy o lásce bez hranic? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePoslední oběť
(Vampýrská akademie 6)

Mead, Richelle

#BOOKLAB, 2023

zobrazit info o knizeProfesorova dcera

Sfar, Joann - Guibert, Emmanuel

Meander, 2013

zobrazit info o knizeOsudové pouto
Vlci zvěrokruhu

Briggsová, Elizabeth

Cosmopolis, 2023

Napsat komentář