Třída víly Jasmíny se vydává mezi strašidla

Kouzelna trida mezi strasidly_uvodni
Kouzelná víla Jasmína tentokrát vezme své neposedné školáky za dobrodružstvím mezi strašidla. Děti čeká setkání s pekelníkem, vodníkem i hejkalem, ale není třeba se bát. Jen si užijte zábavné čtení!

Žáci kouzelné třídy se ve škole ani chvilku nenudí. Jak by také mohli, když je neučí obyčejná paní učitelka, ale hodná víla. Ta umí čarovat a plnit i ta nejtajnější přání. Když jednoho dne provedou její žáci pořádnou lumpárnu, vnuknou jí nápad na další úžasné dobrodružství. Čeká je setkání s vládcem pekel, od vodníka dostanou lekci plavání a podívají se, jak to vypadá v hejkalově lékárně. Která další strašidla kouzelnou třídu ještě postraší? Nemusíte se bát, že byste se při čtení báli. S kouzelnou vílou totiž můžete strach odhodit stranou a užít si napínavý výlet do světa strašidel!

 

Kouzelná třída mezi strašidly

Autorka: Zuzana Pospíšilová
Ilustroval: Drahomír Trsťan

Počet stran: 88
Vazba: vázaná
Formát: 170×220 mm
ISBN: 978-80-271-0898-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Kouzelná třída mezi strašidly vydalo nakladatelství Bambook v edici Čtení pro prvňáčky.

 

Ukázka z knihy

Jednoho dne donesl Šimon do školy masku čerta. Schválně přišel brzo. Posadil se do své lavice a čekal, až přijdou ostatní spolužáci. Hlavně holky. Měl jasný plán. Chtěl je totiž vylekat. Hlavu měl položenou na lavici a navíc si ji zakryl rukama. Nebylo mu vidět do obličeje, tak to vypadalo, jako kdyby tvrdě spal.
Ostatní žáci postupně přicházeli do třídy. Adélka s Petřičkou a Maruškou přišly společně. Povídaly si a chválily Adélčin účes. Maminka jí totiž upletla zvláštní copánek z tenkých pramínků. Prý se mu říká rybí cop. Když se k holkám přidala i Kačka, Šimon z lavice prudce vyskočil a začal blekotat jako čert. (str. 9)

Kouzelna trida mezi strasidly_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

 

O autorce

Zuzana Pospíšilová je oblíbená autorka věnující se téměř výhradně původní tvorbě pro děti. S jejími texty se dětští čtenáři mohou setkávat od roku 2004, kdy jí vyšly první pohádkové příběhy v časopise Sluníčko. V roce 2005 začala publikovat knižně a dodnes je jednou z nejaktivnějších autorek píšících pro děti. Jen v nakladatelství Grada vydala téměř 120 titulů, z nichž nejúspěšnější jsou série Kouzelná třídaKouzelná třídaKouzelná třída, příběh pokračujeKouzelná třída – další kouzleníKouzelná třída – čtvrtý rokKouzelná třída v muzeuKouzelná třída v zooKouzelná třída o VánocíchKouzelná třída o Velikonocích, Kouzelná třída – další rok s vílou Jasmínou a edice dětských detektivek DeTeKTiVoVé: DeTeKTiVoVéDeTeKTiVoVé a zachráněné penízeDeTeKTiVoVé a falešní stěhováciDeTeKTiVoVé a podivné krádežeDeTeKTiVoVé a zloději kabelek a DeTeKTiVoVé a narozeninový případ Některé pohádkové příběhy se dočkaly rozhlasového zpracování a její texty se objevují i v čítankách a učebnicích českého jazyka. Zuzana Pospíšilová je maminka dvou dnes již dospělých dcer a původní profesí je dětská psycholožka. Odtud pramení porozumění dětské fantazii a humoru, které se v jejím bohatém díle odráží. V její tvorbě mají převahu pohádky a příběhy, ale věnuje se také poezii a výukovým textům. Od roku 2016 se věnuje literární tvorbě jako spisovatelka na volné noze. Čtenáři mohou znát i další knihy jako Dědečkovy povídačky nebo Domeček pro šneka Palmáce.

Zdroj informací: Bambook

Ilustrátor

Drahomír Trsťan je slovenský grafik, který se narodil v roce 1958 v Československu. Ilustroval již více jak 50 knih, některé vyšly pouze slovensky, mezi nimi také cvičebnice, doplňovačky a křížovky. Více z jeho tvorby najdete na oficiálním webu.


BambookNakladatelství BAMBOOK je součástí nakladatelského domu Grada. Nabídka Grady pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeKouzelná třída mezi strašidly

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2023

Napsat komentář