Ukázka z knihy Detektivové a falešní stěhováci

204739_big
Několik dokonale vybílených bytů, prázdniny a pět malých detektivů – to jsou Detektivové a falešní stěhováci od Zuzany Pospíšilové. Kniha plná krásných ilustrací je vhodná pro všechny malé čtenáře od pěti let i jejich rodiče. Dnes vám z ní přinášíme ukázku.

Hledání detektivní práce

Konečně začaly vytoužené a dlouho očekávané prázdniny. Kluci ve škole sklidili na vysvědčení samé jedničky a teď touží jen po jednom. Chtějí se opět pustit do nějakého detektivního pátrání. Ven chodí zásadně jen s plným detektivním vybavením, které nosí v batůžku nebo v tašce přes rameno.

DetektivovoveUk
„Myslíte, že i o prázdninách můžeme narazit na další detektivní případ?“ zeptal se Kuba, když se všichni kluci zase jednou sešli na lavičce v parku.
„A proč ne?“ ozval se Tadeáš.
„No, třeba si i zloději berou o prázdninách dovolenou,“ rozumoval Kuba.
„Jo, a za to, co nakradli, si teď válejí šunky u moře, ne?“ zasmál se Dan.
„Třeba,“ prohlásil vážně Kuba. „Kluci, to je děsná nuda, když se nic neděje,“ dodal zkroušeně. „Tak se trochu porozhlídneme po městě. Třeba na něco narazíme,“ navrhl Tom. Kluci se tedy vydali na procházku městem. Nikde však neviděli žádného lupiče, ani neslyšeli, že by někdo volal o pomoc.
„Zloději jsou asi fakt u vody,“ konstatoval Kuba a ostatní kluci mu tentokrát museli dát za pravdu. Když míjeli policejní stanici, napadlo je, že by se mohli zeptat, jestli policisté nepotřebují pomoct při řešení nějakého případu, ale nakonec to vzdali.
„Víte, jak to dopadlo, když tam zrovna nebyl nadstrážmistr Mrázek!“ připomněl jim Tadeáš.
„Radši si najdeme něco sami,“ souhlasil Tomáš.
„A kde?“ chtěl vědět Dan.
„Nevím, prostě někde!“ odbyl ho Tomáš a opět rázně vykročil kupředu.
„Jé, hele, teta Helenka se asi stěhuje. A že mi o tom mamka nic neřekla?“ divil se Tadeáš. „Před týdnem u nás byla na návštěvě,“ přemítal nahlas, ale ostatní kluci tomu nevěnovali žádnou pozornost. Stěhování není přece žádný zločin. To, co nemá nic společného s krádeží, loupeží, podvodem, nebo dokonce s vraždou, kluky momentálně nezajímalo. Dan, Tadeáš, Kuba, Tomáš a Vašek společně prošli město křížem krážem, ale na zločince toho dne opravdu nenarazili. Když přišel večer, zklamaně se rozešli do svých domovů.

Přečtěte si další ukázku z knihy.

Knihu Detektivové a falešní stěhováci vydalo nakladatelství Grada.


Knihy nakladatelství Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. V jeho produkci jsou tituly s právní tématikou, knihy ekonomické, tituly z oblasti financí a účetnictví, manažerské tituly, psychologické, zdravotnické, knihy s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví, knihy technické z nejrůznějších oborů a profesí. Tuto pestrou škálu doplňuje i naučně odborná literatura, která nabízí řadu publikací s velkým záběrem pro denní praktický život.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeDetektivové a falešní stěhováci

Pospíšilová, Zuzana

Grada, 2015

Napsat komentář