Nenechte si ujít v týdnu od 21. do 27. listopadu 2022

nenechte_si_ujit
Listopad pomalu spěje ke konci a brzy vypukne předvánoční šílenství. Kde jinde hledat tipy na knižní dárky než na některé literární akci? Výběr je více než pestrý! Nenechte si ujít křest knihy české plavkyně Abhejali Bernardové, besedu s Lenkou Chalupovou či autogramiádu Roberta Bryndzy.

Nejprve se podíváme do Prahy, kam můžete v pondělí 21. listopadu dorazit na křest knihy Dokud voda neskončí, jejíž autorkou je česká plavkyně Abhejali Bernardová. Patří mezi deset lidí, kterým se podařilo úspěšně dokonči výzvu „Oceans Seven“. Svým příběhem vás přesvědčí, že člověk dokáže mnohem více, než si původně myslel. Křest se koná v kavárně Paláce knih Luxor na Václavské náměstí v 16.00.

A nyní tu máme pozvánku na akci, kterou ocení milovníci audioknih. V úterý 22. listopadu se v Praze koná křest audioknihy Niny Špitálníkové Mezi dvěma Kimy. Nina byla na studijním pobytu v KLDR a nyní vám prostřednictvím svých deníků ukáže, jak život v této zemi vypadá! Křest se uskuteční v kavárně Českého Rozhlasu Radiocafé od 16.00.

A přesuneme se do Čelákovic, kam se můžete vydat ve středu 23. listopadu na křest knihy Ibka autorky Petry Braunové. Napsala mnoho knih pro děti a mládež (např. Tramvaj plná strašidel, O chlapci, který spadl z nebe, Rošťák Oliver a korále pro mořskou vílu či Kuba nechce prohrávat), ale věnuje se i tvorbě pro dospělé čtenáře (např. Nina či Kamila Moučková – Nejsem žádná lvice). Ve svém nejnovějším literárním počinu – románu Ibka vypráví příběh jedné rodiny odehrávající se v poslední třetině 20. a na počátku 21. století. Těšit se můžete na odhalení rodinných tajemství i starých křivd. Buďte v městské knihovně v 17.00.

Do Vsetína můžete zavítat ve čtvrtek 24. listopadu na besedu se spisovatelkou Lenkou Chalupovou. Píše romány i detektivky, z její tvorby můžete znát např. knihy Páté jablko, Kyselé třešně, Začátek či Liščí tanecPokud si chcete s autorkou popovídat, nenechte si besedu ujít. Začíná v Masarykově veřejné knihovně v 17.00.

Ve stejný den, tedy ve čtvrtek 24. listopadu, se bude v Praze křtít kniha Záludnosti těla Barbory Klárové. Dozvíte se, jak vlastně naše tělo funguje a jak bychom se o něj měli starat, aby fungovalo správně. Jde o částečně pohádkové vyprávění plné užitečných rad. Součástí křtu je autorské čtení a také mnoho zábavných aktivit a soutěží pro děti! Přijďte do DDM hl. m. Prahy na Karlínském náměstí v 17.00.

V pátek 25. listopadu si nenechte ujít křest knihy pro děti Houbáci, jejíž autorkou je Zuzana Froňková. V roce 2021 vyšla její sbírka povídek Bůh a neonové žabky, v níž najdete reálné historky ze života. Ve své novince vypráví pohádkové příběhy houbových skřítků, které potěší čtenáře od pěti do sta let! Křest začíná v 16.30 v pražském SlouFlou OBÝVÁKU.

Nyní by měli zpozornět všichni fanoušci spisovatele Roberta Bryndzy! Pokud k nim patříte i vy, přijeďte v sobotu 26. listopadu do Brna, kde se koná autogramiáda tohoto oblíbeného autora. Jistě znáte jeho sérii s vyšetřovatelkou Erikou Fosterovou, která čítá již mnoho dílů (Dívka v leduNoční lovTemné hlubiny, Do posledního dechu, Chladnokrevně, Smrtící tajnosti či nejnovější Osudné svědectví). Úspěchu dosáhl i s další sérií – tentokrát s hlavní hrdinkou Kate Marshallovou, kterou představil v knihách Kanibal z Nine Elms, Mlha nad Shadow Sands a Propast smrti. Dále píše romanticky a humorně laděné bestsellery – Ne tak úplně soukromé e-maily Coco Pinchardové a Coco Pinchardová: Moje tlustá opilá svatba. Autogramiáda se uskuteční v knižní kavárně knihkupectví Knihy Dobrovský „na Čáře“ (Joštova) od 15.00!

A pokud byste náhodou nestihli autogramiádu v Brně, máme pro vás dobrou zprávu! Robert Bryndza dorazí v neděli 27. listopadu ještě do Ostravy, kde se s ním můžete setkat v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz od 17.00.

Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář