Více než 100 nápadů na výrobu dárků

smarticular-darky
Společnost se čím dál více přiklání k udržitelnému způsobu života a ten konzumní nechává za sebou. Projevovat se to může například při shánění dárků – lidé jej raději vyrobí doma, než aby skupovali nepotřebné předměty a lapače prachu. Jak to máte vy?

Snad každý z nás dostává rád dárky. Nejen pod vánočním stromečkem nejvíc oceníme, když se dárek trefí do našeho vkusu a našich zájmů. A pokud je ještě k tomu originální a praktický, potěší dvojnásob. Těmi nejnápaditějšími dárky bývají přitom ty od srdce, ty, kterým věnujeme svůj čas a třeba se je pokusíme i sami vyrobit. Ušít polštářek z oblíbeného trička, které už se nedá nosit, vyrobit balzám na popraskané rty, speciálně namíchat čajovou směs z bylinek na zahradě nebo sůl do koupele s osobitou vůní není vůbec složité, a to i když zrovna nepatříte mezi domácí kutily.

Zkuste to doma sami – dárky

Více než 100 praktických nápadů na vlastnoručně vyrobené dárky
Autor: Smarticular.net
Přeložila: Markéta Kliková

Počet stran: 194
Vazba: brožovaná
Formát: 147×210 mm
ISBN: 978-80-7670-088-8
Doporučená cena: 399 Kč

Knihu Zkuste to doma sami – dárky vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

V této knize chceme ukázat, že něco vyrobit nemusí být nákladné ani časově náročné. Existuje i řasa možností, jak zdánlivé drobné dárky také pěkně zabalit. A kdo svým blízkým pozorně naslouchá, ví už dávno před oslavou, z čeho by měl dotyčný opravdu radost.

Když se babička rozplývá nad výletem s vnoučaty, když partner či partnerka vzpomíná na jednu konkrétní společnou večeři ve skvělé restauraci nebo když někdo zbožňuje mědvědí česnek, polní kvítí či zmíní svoji slabost pro tmavou čokoládu – všechny tyto nenápadné, ovšem důležité poznámky se vyplatí si dobře zapamatovat, popřípadě dokonce zapsat. A nejdůležitější krok k tomu, abyste darovali něco výjimečného a od srdce, máte za sebou. (str. 8)

***

Zatímco ještě nedávno nebylo myslitelné darovat něco použitého, v posledních letech získává trend dárků z druhé ruky čím dál větší popularitu. Není divu, protože použité věci šetří stejnou měrou životní prostředí i peněženku. A protože mezi nimi najdeme mnoho kvalitních věcí, částečně dokonce s novou hodnotou, jsou dárky, které už sloužily někomu jinému, cokoli jen ne méně hodnotné.

Pokud si nejste jistí, zda dotyčnému udělá radost dárek z druhé ruky, raději se ho předem zeptejte. Vyhnete se tak nedorozumění a nepříjemnému rozladění při narozeninové oslavě nebo u vánočního stromečku. (str. 10)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorovi

Od roku 2014 zveřejňuje portál smarticular.net návody a tipy na jednoduchý a udržitelný život. Namísto pouhého poukazování na problémy představuje denně nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž může být život o něco jednodušší a ekologičtější. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří sami experimentují a přinášejí vlastní zkušenosti. Nenechte si ujít ani další knihy ze série Zkuste to doma sami: Zahrada a balkon, Kuchyně a Péče o tělo a vlasy. Z další tvorby pak např. Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii, Upcyklace – Nový život starých věcí, Konec plýtvání jídlem, Jedlé město – Vyjděte do ulic!, Ocet: univerzální domácí prostředek, Lepší život bez plastů a Jedlá soda.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství Kazda přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeZkuste to doma sami – dárky
Více než 100 praktických nápadů na vlastnoručně vyrobené dárky

Smarticular.net

Kazda, 2022

Napsat komentář