Nepostradatelný pomocník nejen v kuchyni

Ocet obalka
Většina z nás by ho našla ve spíži či kredenci, ale málokdo tuší, že se v něm skrývá neocenitelný pomocník. Řeč je o octu, který má mnohé využití nejen v kuchyni, ale i při péči o tělo či v přírodní domácí lékárničce. Načerpat tipy na jeho použití můžete díky následující knize.

Ocet je snad nejpodceňovanější domácí přírodní prostředek – mnoha konvenčních produktů používaných v kuchyni, koupelně a vůbec v celé domácnosti se můžete klidně ihned zbavit, pokud začnete používat ocet. Díky svým prospěšným účinkům nesmí ocet chybět v žádné přírodní domácí lékárničce. Ty nejlepší a nejužitečnější způsoby využití tohoto univerzálního „zázračného prostředku“ jsme shrnuli v této knize.
Prospěšný pro zdraví: Ocet obsahuje mnoho léčivých látek, díky nimž budete zdraví a fit. Navíc také nahradí umělé produkty určené pro péči o pokožku a vlasy.

  • Prospěšný pro životní prostředí: Přírodní ocet dokáže účinně odstranit vodní kámen a jiné nečistoty, je lehce biologicky odbouratelný, a mnoho konvenčních mycích a čisticích prostředků je proto zbytečných.
  • Prospěšný pro vaši peněženku: Ocet je nejenom všestranný a zdravý, ale jeho používání je také opravdu výhodné. V mnoha případech postačí používat obyčejný lihový ocet nebo octovou esenci ze supermarketu. Léčivý a aromatický jablečný ocet si můžete dokonce bez větších nákladů sami vyrobit.
  • Prospěšný pro vás: Pokud si ocet vyrobíte sami, udělá vám to radost, povzbudí kreativitu a pozdvihne sebevědomí a kromě toho budete zase o trochu nezávislejší.

Ukázka z knihy

Místo abyste si jablečný ocet neustále kupovali, můžete si tento přírodní  produkt vyrobit ze zbytků ovoce a  moštu jednoduše sami. Následující metoda je opravdu jednoduchá a připravíte podle ní nejrůznější octy.
Výroba octu (ukázáno na příkladu jablečného octa) vyžaduje jenom trochu praxe a času. Získáte chutný a dobře stravitelný jablečný ocet, který doma určitě využijete – ať už v kuchyni, nebo při péči o pleť. (str. 31)

Ocet ukazka

Ocet: univerzální domácí prostředek

Více než 150 způsobů použití pro zdraví, péči o tělo a ekologickou domácnost
Autor: Smarticular.net
Přeložila: Štěpánka Podlešáková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-88316-76-3
Doporučená cena: 298 Kč

Knihu Ocet: univerzální domácí prostředek vydalo nakladatelství Kazda. Nezapomeňte si prolistovat ukázku z knihy.

O autorovi

Od roku 2014 zveřejňuje berlínský portál Smarticular.net návody a tipy na jednoduchý a udržitelný život. Namísto pouhého poukazování na problémy, představuje denně nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž může být život o něco jednodušší a ekologičtější. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří je sami zkoušejí a přinášejí své vlastní zkušenosti. Přečtěte si také knihy ze série Zkuste to doma sami – KuchyněPéče o tělo a vlasy. Mezi další tituly patří Lepší život bez plastů či Jedlá soda

Zdroj informací: Kazda


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeOcet: univerzální domácí prostředek
Více než 150 způsobů použití pro zdraví, péči o tělo a ekologickou domácnost

Smarticular.net

Kazda, 2020

Napsat komentář