Nenechte se zaplavit plasty

lepsi-zivot-bez-plastu-perex
Zatočte s plasty jednou provždy a naučte se žít ekologičtěji. Pomůže vám množství užitečných tipů a rad z knížky Lepší život bez plastů.

Miliony tun plastového odpadu, hromadící se v přírodě, patří k největším výzvám současnosti. Přitom se lze bez zdravotně závadného plastu nebo plastu s krátkou životností téměř vždy snadno obejít! V této knize jsme sepsali všechna důležitá fakta o plastu a problémech, které způsobuje, a spolu s nimi více než 300 návodů a nápadů na smysluplné omezení plastu během všedního dne. Omezení plastu je prospěšné pro životní prostředí: na rozdíl od umělých hmot vyráběných z ropy, jež zůstávají nerozložené v přírodě a škodí zvířatům, rostlinám i lidem, jsou alternativní materiály neškodné nebo dokonce biologicky zcela rozložitelné. Omezení plastu je prospěšné pro zdraví: zatímco běžné druhy plastu obsahují tisíce neviditelných aditiv, zatěžujících naše zdraví a životní prostředí, jsou přírodní materiály jako sklo, ocel atd. zpravidla zcela nezávadné. Omezování plastu je zábavné a inspiruje ke změně uvažování: staňte se součástí neustále rostoucího hnutí lidí, jimž není spotřeba plastu lhostejná a kteří se dennodenně zasazují o ochranu naší planety svým uvědomělým spotřebním rozhodováním.

 

Lepší život bez plastů

Více než 300 udržitelných alternativ a nápadů, s nimiž unikneme záplavě plastů
Autor: smarticular.net
Přeložila: Monika Řezníčková

Počet stran: 288
Vazba: brožovaná
Formát: 148×210 mm
ISBN: 978-80-88316-44-2
Doporučená cena: 349 Kč

Knihu Lepší život bez plastů vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

lepsi-zivot-bez-plastu-ukazka

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Smarticular.net

Od roku 2014 zveřejňuje berlínský portál smarticular.net návody a tipy na jednodušší a udržitelnější život. Na problémy pouze neupozorňuje, ale denně představuje nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž si může každý trochu usnadnit život a zároveň být ohleduplnější k životnímu prostředí. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří je sami zkoušejí a dělí se o své zkušenosti. Přečtěte si také knihy ze série Zkuste to doma sami – KuchyněPéče o tělo a vlasy.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.

 

Doporučujeme

Nakladatelství Kazda již vydalo spoustu zajímavých knih, třeba LoukaMají chobotnice duši?Srdce včely má pět komorCouchsurfing v ÍránuMůj první lesVelký průvodce lesemPříbytky hudby aj. Kromě toho vydává také knížky pro děti a mládež, např. Jak zvířátka chodí spátSlyšíš, jak mluví stromy?Velká cesta aneb jak se z nás díky slepici stali ochránci klimatu nebo Kdopak to tu běžel?


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeLepší život bez plastů
Více než 300 udržitelných alternativ a nápadů, s nimiž unikneme záplavě plastů

Smarticular.net

Kazda, 2019

Napsat komentář