Jak nahradit produkty z drogerie?

Pet domacich prostredku nahradi celou drogerii_uvodni
Jedlá soda, prací soda, ocet, kyselina citronová a jádrové mýdlo – samostatně nebo v různých kombinacích bývají většinou stejně účinné jako propagované komerční produkty, ale přitom jsou podstatně zdravější a samozřejmě levnější.

Většina z nás má doma 40 až 60 různých drogistických výrobků, jako jsou například čisticí prostředky, krémy a deodoranty, které mohou být neekologické, obsahovat zdraví škodlivé látky, a přitom je lze téměř vždy bez potíží nahradit přijatelnějšími výrobky. V této knize vám chceme ukázat, jak namísto většiny takových produktů snadno vystačíte s pěti ekologickými a levnými domácími prostředky.

 

Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii

Autor: smarticular.net
Přeložila: Monika Řezníčková

Počet stran: 192
Vazba: brožovaná
Formát: 149×211 mm
ISBN: 978-80-907197-6-7
Doporučená cena: 298 Kč

 

Knihu Pět domácích prostředků nahradí celou drogerii vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Pet domacich prostredku nahradi celou drogerii_ukazka1

Prohlédněte si celou ukázku.

 

Více o knize

  • Zkuste to zvládnout sami! Více než 300 návodů a 33 receptů, které ušetří vaše peníze i životní prostředí.
  • Vlastnoručně vyrobená kosmetika a přípravky do domácnosti jsou zdravější! Sami rozhodujete o tom, co budou vaše produkty obsahovat, a můžete si je přizpůsobit na míru bez použití alergenů a hormonálně aktivních látek.
  • Domácí přípravky jsou šetrnější k životnímu prostředí! Použité prostředky jsou buď přírodního původu, nebo se biologicky snadno rozloží. Navíc se obejdete bez zbytečných obalů, které by skončily v odpadu.
  • Vlastnoruční výroba šetří peníze! Deodorant pro celou rodinu za pár korun? Prací prostředek za zlomek toho, co byste za něj zaplatili v supermarketu? Tato kniha vám ukáže, jak na to.
  • Domácí výroba je zábavná! Objevte jednodušší životní styl, který méně zatěžuje životní prostředí, naučte se žít a nakupovat svobodně a experimentujte s recepty v této knize!

Nechte se inspirovat a udělejte ve své domácnosti něco pro přírodu! I tato kniha je vytištěná na ekologickém recyklovaném papíře s certifikátem FSC.

 

smarticular.net

Od roku 2014 zveřejňuje berlínský portál smarticular.net návody a tipy na jednodušší a udržitelnější život. Na problémy pouze neupozorňuje, ale denně představuje nová řešení, recepty a alternativy, díky nimž si může každý trochu usnadnit život a zároveň být ohleduplnější k životnímu prostředí. Návody a různá řešení se neustále vyvíjejí i díky nesčetným věrným příznivcům, kteří je sami zkoušejí a dělí se o své zkušenosti. Přečtěte si také naše články o knihách Zkuste to doma sami – péče o tělo a vlasy a Zkuste to doma sami – kuchyně.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Kazda.


Nakladatelství Kazda vydává knihy o přírodě a zahradách, vnímajících jejich hlubší metafyzický rozměr a možnosti spolupráce s neviditelnými živly, a dále knihy o různých možnostech udržení a znovunabytí zdraví. Autoři jsou domácí i zahraniční. Jeho knihy a CD mají čtenářům přinášet radost a povzbuzení do života svou vnitřní živostí, opravdovostí, mají posilovat dobrá předsevzetí a odhodlání a podporovat harmonii mezi člověkem a jeho okolím.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePět domácích prostředků nahradí celou drogerii

Smarticular.net

Kazda, 2018

Napsat komentář