Poslechněte si Bouřlivé ticho

Bourlive ticho_uvodni
Dojemný a nadějeplný příběh o návratu domů z drsného anglického pobřeží se dočkal audioverze. Zaposlouchejte se do vyprávění o putování Raynor a Motha, jejichž život obrátí vzhůru nohama nečekaná nabídka.

Příroda má pro Raynor a jejího manžela Motha odpovědi na všechny otázky. Společně ušli tisíc kilometru po větrném, divokém anglickém pobřeží, a útesy, nebe a křídová půda pod nohama jim teď připadají jako domov. Moth trpí nevyléčitelnou nemocí, ale v přírodě jako by se mu navzdory lékařským prognózám vracel život. Pod širým nebem, na cestě podél pobřeží oba společně zjistí, že stát se muže cokoli. Po Jihozápadní pobřežní cestě se Raynor s Mothem vracejí k životu mezi čtyřmi stěnami, ale najít ztracený pocit domova a vrátit se k normálu není snadné. Pak se však objeví člověk, který si přečetl jejich příběh, a jeho neuvěřitelná nabídka jim opět změní život.

 

Bouřlivé ticho

Autorka: Raynor Winnová
Přeložila: Lucie Mikolajková
Interpretka: Dana Černá

Vazba: CD
Délka: 10 hodin 36 minut
Formát: 127×140 mm
ISBN: 8594201410154
Doporučená cena: 399 Kč

Audioknihu Bouřlivé ticho vydalo nakladatelství Kazda.

Poslechněte si ukázku z audioknihy:

 

O autorce

Raynor Winnová se po dokončení Jihozápadní pobřežní cesty nadále pravidelně věnuje dálkovým pochodům, píše o přírodě, bezdomovectví a táboření pod širým nebem. Žije v Cornwallu se svým manželem Mothem. Její první kniha Pobřežní cesta, oslava života prodchnutá magickou atmosférou, se stala mezinárodním bestsellerem, umístila se na žebříčku nejprodávanějších knih Sunday Times, získala cenu Christophera Blanda udělovanou Královskou literární společností, byla nominována na Wainwrightovu cenu a cenu Costa Book Award. Její druhá kniha Bouřlivé ticho je nadějí prozářený příběh o návratu domů.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

 

O interpretce

Dana Černá už při studiu na pražské konzervatoři hostovala v divadle v Hradci Králové, po absolutoriu nastoupila do angažmá ve Stredočeském divadle Kladno – Mladá Boleslav. Po rozdělení divadel hrála v letech 1994–1998 v Městském divadle v Mladé Boleslavi. Do roku 2019 byla členkou pražského Činoherního klubu, kde ztvárnila řadu výrazných postav. Kromě divadla exceluje v dabingu, jejím hlasem promlouvá např. Melanie Griffithová, Meg Ryanová, Uma Thurmanová, Salma Hayeková či Penelope Cruz a dlouhodobě spolupracuje s Českým rozhlasem. Stále častěji se objevuje i na televizní obrazovce v oblíbených seriálech.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl, v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBouřlivé ticho (audiokniha)

Winnová, Raynor

Kazda, 2022

Napsat komentář