Raynor a Moth hledají cestu domů

Bourlive ticho_uvodni
Román Bouřlivé ticho navazuje na mezinárodní bestseller Pobřežní cesta, jenž vyprávěl o putování Raynor a Motha po divokém anglickém pobřeží. Jednoho dne se u nich objeví člověk, který si přečetl jejich životní příběh, a nabídne jim něco neuvěřitelného.

Po tisícikilometrové Jihozápadní pobřežní cestě se manželé Raynor a Moth snaží vrátit k normálnímu životu a zase žít mezi čtyřmi zdmi. Jenže to pro ně není vůbec jednoduché. Raynor bojuje se strachem z lidí i z budoucnosti a Moth vzdoruje postupující nemoci. Ale postačí neuvěřitelné gesto někoho, kdo si přečetl o jejich putování a ztrátě domova, a znovu se v nich probudí síla a odhodlání. Když dostanou šanci obnovit zpustlý statek v cornwallských kopcích a vrátit přírodu do míst, odkud vymizela, objeví se před nimi nová cesta, po které je třeba vykročit. Bouřlivé ticho je příběh o naději, která vítězí nad zoufalstvím, o celoživotní lásce, která vítězí nad vším. Vypráví o vnitřní síle, o nezlomném sepětí lidského ducha s přírodou a o tom, jak je to pro nás všechny životně důležité.

 

Bouřlivé ticho

Autorka: Raynor Winnová
Přeložila: Lucie Mikolajková

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
Formát: 135×208 mm
ISBN: 978-80-7670-053-6
Doporučená cena: 319 Kč

Knihu Bouřlivé ticho vydalo nakladatelství Kazda.

 

Ukázka z knihy

Měla bych být v posteli a spát, jako zbytek národa. Neměla bych na úsvitu Nového roku stát na vymrzlé skále na vrcholku útesu. Ale když jsem otevřela oči do tmy zimní noci, zmocnil se mě stejný neklid, jaký mi už celé měsíce bránil spát, a v hlavě mi šepotaly stejné zvuky, a já prostě musela vstát…
… a vydat se sevřenými, uzounkými uličkami Polruanu, kde už se v oknech zatáhly závěsy a zavládl klid. Lidé oslavující příchod nového roku, ohňostroje i noční hluk, to všechno už bylo pryč. Vrátilo se temné ticho, narušované jen loužemi pouličního osvětlení a duněním proudu řeky, která byla v ústí široká a hluboká, ale do vnitrozemí se valila silou přílivu a její hladina se tříštila v tisících odražených světýlek. V tom překotném proudu kotvila jen jedna lodička, příď se jí vzpouzela na řetězu a záď se rytmicky vlnila jako rybí ocas. Minula jsem poslední domy a vyšla na louku. Ani jsem nepotřebovala baterku: tuhle cestu už jsem měla tak zažitou, že si moje nohy i v té tmě samy našly uzounký proužek ušlapané hlíny, jenž se vine mezi kamením a hlodáši, nahoru po strmých schodech až tam, kde země prudce padá do moře a láme se o temnou čerň útesu. (str. 11)

Přečtěte si celou ukázku.

 

O autorce

Raynor Winnová se po dokončení Jihozápadní pobřežní cesty nadále pravidelně věnuje dálkovým pochodům, píše o přírodě, bezdomovectví a táboření pod širým nebem. Žije v Cornwallu se svým manželem Mothem. Její první kniha Pobřežní cesta, oslava života prodchnutá magickou atmosférou, se stala mezinárodním bestsellerem, umístila se na žebříčku nejprodávanějších knih Sunday Times, získala cenu Christophera Blanda udělovanou Královskou literární společností, byla nominována na Wainwrightovu cenu a cenu Costa Book Award. Její druhá kniha Bouřlivé ticho je nadějí prozářený příběh o návratu domů.

Zdroj informací: nakladatelství Kazda


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl, v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeBouřlivé ticho

Winnová, Raynor

Kazda, 2022

Napsat komentář