První knihy pro nejmenší

deti si ctou
Chcete vybrat novou knížku pro své děti, ale nejste si jisti, která bude tou pravou? Nechte se inspirovat dnešními knižními tipy, ve kterých najdete hned čtyři tituly, jenž zaujmou děti různého věku – od nejmenších až po malé školáky.

Autorské duo Caroline Pellissier a Virginie Aladjidi je známé leporely zaměřenými na poznávání přírody. Jsou ideální už pro roční dítka!

To jsou ale zajímavá modrozelená vajíčka. Podívejte, zrovna se z nich líhne malá zelená housenka! Až se housenka pořádně nají, zakuklí se, a nakonec se promění v krásného barevného motýlka. Tomu se říká kouzlo přírody!
Díky inovativním leporelům od francouzské ilustrátorky Isabelle Simlerové se děti od 1 roku naučí pozorovat, milovat a respektovat přírodu. Leporela jsou vytištěna na 100% recyklovaném neběleném papíře, jedná se proto ve všech ohledech o velmi přírodní knížky.

Malá beruška

Autori: Caroline Pellissier, Virginie Aladjidi
Přeložila: Blanka Carriere
Ilustrovala: Isabelle Simler

Počet stran: 12
Vazba: skládaná
Formát: 160×160 mm
ISBN: 978-80-7670-055-0
Doporučená cena: 198 Kč

Knihu Malá beruška vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

Mala beruska

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorkách

Caroline Pellissier Virginie Aladjidi mají na svém kontě i další knihy pro děti zaměřené na přírodu. Nenechte si ujít např. leporela Malý motýlek a Malá vážka nebo Velkou knihu zahradničení pro děti.

————————————————

Které dítě by nemilovalo pohádky? Ty klasické jako třeba Kocour v botách, Smolíček Pacholíček či Neposlušná kůzlátka naleznete v nové knize Lenky Rožnovské.

Pohádky si lidé vyprávějí od pradávna. Některé z nich zapadly v zapomnění, jiné se tradují dodnes. Z generace na generaci mámy a tátové předávají svým dětem pohádkové příběhy, ve kterých dobro vždy zvítězí nad zlem, zlost a pýcha jsou potrestány, neposlušnost je pokárána a ten, který bývá přehlížen, se nakonec ukáže jako největší hrdina.
Právě takovéto pohádky jsme pro vás z velkého rance klasických pohádek vybrali a převyprávěli je tak, aby byly milé i vašim dětem.

Pohádníček

Autorka: Lenka Rožnovská
Ilustrovala: Markéta Vydrová

Počet stran: 108
Vazba: vázaná
Formát: 184×185 mm
ISBN: 978-80-7553-974-8
Doporučená cena: 259 Kč

Knihu Pohádníček vydalo nakladatelství Triton.

Ukázka z knihy

Pohadnicek_ukazka

Prolistujte si celou ukázku.

O autorce

Učitelka a spisovatelka Lenka Rožnovská vystudovala obor český jazyk a občanská výchova na Pedagogické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Nyní učí na Střední pedagogické škole a Střední zdravotnické škole v Odrách. Píše pohádky do časopisu Sluníčko. Spolupracuje s knihovnami, její projekty (Čtení pro kočku, ale taky pro psa, Šikulíci píší knihu, Indiánské nocování) mají za cíl prohloubit čtenářské kompetence u dětí mladšího školního věku. Napsala také např. Smutno se musí vyšeptatPovídání o svaté Anežce ČeskéSmíchula čaruje (naše ukázka), Ty, ty, ty, Matyldo! (naše ukázka), Kocour Josef (naše ukázka), Táta za tři skleněnkyZachráněné VánoceJá, Eliška Přemyslová (naše ukázka)Veronika zlobidlo (naše ukázka) a mnoho dalších.

Zdroj informací: Kosmas

————————————————

Rádi byste podpořili zdravé sebevědomí svého dítěte? Nepřehlédněte následující sadu složenou z afirmačních karet a knihy s poutavými příběhy. Určena je předškolním i školním dětem.

Sada pro práci s dětmi ve školce, ve škole i doma – bohatě ilustrovaná kniha s příběhy a náměty pro práci s dětmi a 32 afirmačních karet.
Často dětem říkáme pouze to, co dělají špatně, místo toho, abychom zdůraznili, co už jim jde dobře, co už se naučily. To, co nám i našim dětem často chybí, je přijetí a podpora. Přijetí dětí takových, jaké jsou, s jejich klady i zdánlivými zápory. Podpora jejich vlastního potenciálu a schopnosti vyvinout se v plnohodnotného, sebevědomého a odolného jedince. Právě to je záměrem této sady – knihy příběhů a 32 karet.
Kniha obsahuje 14 krátkých příběhů, které vedou děti a jejich vychovatele k zamyšlení nad tématy, jako je objevování vlastní identity, hledání a rozvíjení svého potenciálu, oceňování dílčích kroků a snahy, práce s chybou, orientace pozornosti na věci, které mě posilují (nikoli oslabují) či přijetí sebe sama takového, jaký jsem.
Děje se tak za pomoci poutavě psaných příběhů jako „Krotitel tkaniček“, „O Zlostníčkovi a Rámusníkovi“ či „Učitel z jiného vesmíru“ které děti přivádí do světa silných emocí. Příběhy se odehrávají v prostředí domova, mateřské a základní školy, což koresponduje s věkovou kategorií, pro kterou je kniha určena. Na závěr každého příběhu lze najít doporučení pro doprovázející osoby, jak mohou načrtnutá témata a otázky společně s dětmi prohloubit a upevnit pomocí různých činností, her a pokusů.
Součástí balení je i 32 obrázkových afirmačních karet s milými ilustracemi a úkoly, které podněcují k rozhovorům na dané téma a dávají impulz k hledání silných stránek a podpoře vlastních schopností.

Lumpajda a Lupínek

Příběhy pro povzbuzení a posílení zdravého sebevědomí
Autorka: Angelika Grubert
Přeložila: Věra Kloudová

Počet stran: 109
Vazba: vázaná
Formát: 180×200 mm
ISBN: 978-80-88429-00-5
Doporučená cena: 450 Kč

Knihu Lumpajda a Lupínek vydalo nakladatelství Pasparta.

Ukázka z knihy

Lumpajda_a_Lupinek_ukazka

Nezapomeňte si prohlédnout celou ukázku.

O autorce

Angelika Grubert se narodila v roce 1964 ve Frankfurtu nad Mohanem. Je vdaná a vychovala dvě děti. Od roku 2004 působí jako lektor a konzultant na volné noze pro vzdělávací instituce. Má rozsáhlé zkušenosti s plánováním, přípravou a realizací školení a také s vedením dětských skupin.

Zdroj informací: osobní stránky autorky

————————————————

Máte doma malého školáka, který rád poznává svět? S následující knihou to půjde samo! Zaujmout navíc dokáže i zvídavé předškoláky.

Poznávat naši planetu je velké dobrodružství. Kolik světadílů máme na Zemi? Víš, kteří živočichové mohou žít v polárních mrazech nebo v tropickém horku? Jak vznikají sopečné ostrovy? Chceš poznat zvířata, která žijí v poušti Sahara nebo v amazonském deštném pralese?

Děti se v knize vydají na cestu za poznáním Země. Prozkoumají jednotlivé kontinenty, ponoří se pod hladinu oceánů a pomocí vybarvování, dokreslování čar a nalepování samolepek se dozvědí mnoho nových a zajímavých informací o našem světě. Současně se na základě principů montessori pedagogiky rozvinou i jejich kognitivní schopnosti.

Moje první kniha o světě (Montessori: Svět úspěchů)

Autorka: Chiara Piroddiová
Ilustrovala: Agnese Baruzziová
Přeložil: Petr Somogyi

Počet stran: 48
Vazba: lepená
Formát: 215×270 mm
ISBN: 978-80-276-0216-2
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Moje první kniha o světě vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

moje_prvni_kniha_o_svete_ukazka

Další ukázky k nahlédnutí zde.

O autorce

Chiara Piroddiová je autorka a psychoterapeutka, která má za sebou celou řadu úspěšných knih, v nichž uplatňuje principy montessori pedagogiky a rozvíjí tak kognitivní schopnosti malých čtenářů. Napsala knihy jako například Moje první kniha o vesmíru, Moje kniha o poznávání časuMoje první kniha o zvířátkách z lesa a Moje první kniha plná barev.

Zdroj informací: nakladatelství Slovart


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih pro děti vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMalá beruška

Pellissier, Caroline - Aladjidi, Virginie

Kazda, 2021

zobrazit info o knizePohádníček
Klasické pohádky

Rožnovská, Lenka

Triton, 2021

zobrazit info o knizeLumpajda a Lupínek
Příběhy pro povzbuzení a posílení zdravého sebevědomí

Grubert, Angelika

Pasparta, 2021

zobrazit info o knizeMoje první kniha o světě (Montessori: Svět úspěchů)

Piroddiová, Chiara

Slovart, 2021

Napsat komentář