Ukázka z knihy Ty, ty, ty, Matyldo! (Lenka Rožnovská)

Ty-ty-ty-Matyldo
Matylda je malá neposeda, která rodičům co chvíli připraví nějaké nevítané překvapení. S novou knihou Lenky Rožnovské se budete Matyldiným příhodám z plna hrdla smát.

Předmluva

Varování: Při čtení této knihy všem dětem i dospělým hrozí břichabol z nadměrného chechtání, neboť vylomeniny školačky Matyldy jsou veselé, směšné, vtipné!

Ty-ty-ty-Matyldo-1

Ona totiž Matylda je jako vítr, hned je tu a hned tamhle. Všechno chce vidět, všechno chce zažít. A tak není divu, že ztrácí gumičky z copánků a vlasy jí pak trčí do všech stran. Tričko má špinavé, sukýnku umolousanou a podkolenky vysloveně prosí o jehlu s nití. Tak jsou roztrhané.

Ty-ty-ty-Matyldo-2

Tatínek dceru kárá, jako kárá Nanynka Pepíčka, když jí rozšlapal košíček se zelím: „Ty, ty, ty, ty to budeš platiti.“

Matylda se směje, písničku zná, tatínkovi zpěvavě odpovídá: „Já nic platit nebudu, radši se dám na vojnu.“

„Ach jo, máme to ale s tou naší holkou marný boj,“ vzdychají rodiče, když dávají věci do pořádku.

Ty-ty-ty-Matyldo-3

Přesto mají Matyldu rádi, i když je třeštidlo, neposeda a potrhlík. A tak maminka tiše zašívá, co Matylda roztrhá. Táta mlčky dává do pračky to, co dcera zašpiní.

Jen jeden člen této rodiny se čertí. Je to Šimon, Matyldin starší bratr.

Neustále hubuje na svůj hrozný osud. Proč právě on má za sestru tu nejpraštěnější holku na světě? Jak rád by vyměnil jednu Matyldu za pět blech. Vycvičil by je do cirkusu. Je to určitě jednodušší než žít pod jednou střechou s nezbednou Matyldou.

———————————————

Přečtěte si více o knize Ty, ty, ty, Matyldo! od Lenky Rožnovské.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd. Značka BAMBOOK je určena všem dětským čtenářům. Nabídkou dětských knížek provází její maskot, pandí kluk Bambook, který seznamuje děti se světem čtení a příběhů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeTy, ty, ty, Matyldo!

Rožnovská, Lenka

Grada, 2018

Napsat komentář