Poznáváme přírodu

pruvodce-prirodou-na-vylety
Chcete vědět, které z rostlin obsahují jedovaté látky? Nebo byste rádi poznali, které zvíře zanechalo svou stopu v rozměklé půdě? Stačí se kolem sebe rozhlédnout a spatříte mnoho dalších znaků přítomnosti zvířat. Dnešní knihu ocení zejména milovníci přírody!

Flóra a fauna střední Evropy je neuvěřitelně rozmanitá – stejně jako je rozmanitá středoevropská krajina. Některé rostliny a živočichy dobře znáte, s jinými se máte možnost v tomto průvodci seznámit. Nebude vám pak dělat problémy rozpoznat je třeba na dovolené. Kniha vás zavede do různých středoevropských oblastí, tzv. biotopů, pro které jsou typické určité rostliny a živočichové. Tak se dokážete jednoduše zorientovat všude tam, kam při svých cestách zavítáte.
Jezevec se cítí nejlépe v lese, kdežto ježek se rád zdržuje v blízkosti lidských sídel. Kdo tohle zná, dokáže všude v přírodě snadno objevit a pozorovat nejrůznější zvířata a rychle je poznat podle typických znaků či stop, které za sebou zanechávají. Pokud si chcete na procházce také na něčem pochutnat, v tomto průvodci máte možnost seznámit se s běžnými jedlými rostlinami našich lesů a luk a naučíte se spolehlivě rozpoznat ty jedovaté a zdaleka se jim vyhnout.
Ať už vyrazíte do lesa za městem, kocháte se rozmanitostí přírody uprostřed luhů a hájů, sluníte se u jihočeského rybníka nebo třeba sjíždíte divokou Salzu, šplháte po tatranských štítech či vycestujete až k mořskému pobřeží, flóra a fauna střední Evropy vás uchvátí svojí pestrostí.

V průvodci přírodou na výlety najdete:

  • popisy 550 nejvýznamnějších a nejznámějších živočichů, rostlin a hub
  • více než 800 fotografií se zřetelně viditelnými typickými znaky
  • dodatek „ŽIVOČICHŮM NA STOPĚ“: přítomnost živočichů vám prozradí jejich stopy, známky okusu, trus, nory či hnízda

V každé kapitole najdete druhy uvedené vždy ve stejném pořadí: od hub a rostlin k živočichům, v rámci živočišných druhů pak od bezobratlých přes ptáky k savcům. Najdete zde výběr nejčastějších, nejtypičtějších, ale také těch nejkrásnějších rostlin a živočichů, s nimiž se s největší pravděpodobností v daném prostředí setkáte.

Průvodce přírodou na výlety

Snadné určování živočichů, rostlin a hub podle biotopů
Autoři: Katrin Heckerová, Frank Hecker
Přeložila: Jana Čeřenová

Počet stran: 368
Vazba: brožovaná
Formát: 105×180 mm
ISBN: 978-80-7670-052-9
Doporučená cena: 369 Kč

Knihu Průvodce přírodou na výlety vydalo nakladatelství Kazda.

Ukázka z knihy

pruvodce_prirodou_na_vylety

Prohlédněte si celou ukázku.

O autorech

Frank Hecker je německý biolog, fotograf a autor několika naučných a poznávacích knih o zvířatech a přírodě. Mezi jeho knihy patří např. Jedlé a jedovaté rostliny a plody, Ryby našich vod, Stopy zvířat v životní velikosti. V nich poutavě seznamuje čtenáře se životem a živočichy v přírodě, učí poznávat rostliny, ptáky, a to vše za doprovodu nádherných fotografií. Své knihy píše jak sám, tak i za spolupráce stejně nadšených kolegů a své ženy Katrin Hecker.

Zdroj informací: Knižní klub


Nakladatelství KAZDA přináší čtenářům výjimečné knihy o přírodě, udržitelnosti, netradičním cestování a umění. Filozofií nakladatelství je přinášet kvalitní české a zahraniční tituly, které zajímavým obsahem čtenáře vnitřně obohatí, podpoří jejich vztah k přírodě a přispějí k formování udržitelnější budoucnosti. V nabídce najdete populárně-naučné knihy pro všechny generace – od leporel přes příběhy inspirované přírodou, osudy zvířat i lidí, cestopisy, inspiromaty či atlasy, až po náročnější čtení od předních světových biologů, jakými jsou britský ornitolog Tim Birkhead nebo mykolog Merlin Sheldrake. Nejoblíbenějším autorem nakladatelství je známý německý lesník a ochránce přírody Peter Wohlleben. Knihy, které mají smysl v Nakladatelství KAZDA vychází od roku 2014.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePrůvodce přírodou na výlety
Snadné určování živočichů, rostlin a hub podle biotopů

Heckerová, Katrin - Hecker, Frank

Kazda, 2021

Napsat komentář