Vyznáte se ve zvířecích stopách?

Stopy zvirat v zivotni velikosti_uvodni
Naučte se určovat stopy zvířat a zjistěte, jak se z nich dá udělat odlitek. Díky knížce Franka Heckera se dozvíte mnoho zajímavostí o přírodě a zvířatech našich luk i lesů.

Když vstoupí do přírody člověk, živočichové většinou zmizí do úkrytů. Všímavý pozorovatel však může kdekoliv narazit na jejich stopy. Tedy pokud ví, jak a kde by měl hledat. Tento průvodce přírodou nabízí přehledné vyobrazení zvířecích stop v životní velikosti. Určovat stopy zvířat není tak jednoduché, jak by se zdálo. Tato knížka vám, díky výstižným a přesným kresbám, které zobrazují každou stopu ve skutečné velikosti, pomůže zvířata dobře určit. U každého zvířete je barevná fotografie, kresba stopy v životní velikosti a často ještě fotografie dalších indicií, jako je trus, způsob, jakým zvíře otvírá oříšek nebo okusuje šišku nebo ptačí vývržky. Navíc se dozvíte, jak si správně udělat odlitek stopy. Najdete zde:

  • stopy živočichů, kteří žijí na poli, v lese nebo na louce,
  • portréty zvířat a popis jejich aktuálního životního prostředí,
  • mnoho dalších pozoruhodných informací o uvedených živočišných druzích,
  • vývržky, požerky, trus a oděry na stromech.

Praktický průvodce pro všechny, kteří se chtějí dozvědět více o tajemném životě našich divokých zvířat.

Ukázka z knihy

jezevec-stopy

Stopy zvířat v životní velikosti

75 druhů zvířat z polí, lesů a luk
Autor: Frank Hecker
Přeložila: Michaela Šimková

Počet stran: 112
Vazba: brožovaná
Formát: 132×193 mm
ISBN: 978-80-271-2191-5
Doporučená cena: 249 Kč

Knihu Stopy zvířat v životní velikosti vydalo nakladatelství Grada.

 

Frank Hecker

Frank Hecker (* 1963) je německý biolog, fotograf, autor několika naučných a poznávacích knih o zvířatech a přírodě. Velmi poutavě seznamuje čtenáře se životem a živočichy v přírodě, učí poznávat rostliny, ptáky, a to vše za doprovodu nádherných fotografií. Své knihy píše jak sám, tak i za spolupráce stejně nadšených kolegů a své ženy Katrin. Je autorem či spoluautorem knih Ryby našich vod, Poznáváme zvířata podle stopPrůvodce přírodou pro děti, Atlas ptáků – 230 evropských druhů, více než 400 fotografií a ilustrací a Jezírka.

Informace byly čerpány ze stránek Knižního klubu.


Knihy s logem Grada vycházejí v České republice již od roku 1991. Nabídka společnosti pokrývá široké spektrum odborné literatury z nejrůznějších oblastí lidské činnosti. Vydává např. tituly s právní tematikou, ekonomické, z oblasti financí a účetnictví, psychologické, zdravotnické, s počítačovou tematikou, o architektuře a stavebnictví atd.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeStopy zvířat v životní velikosti
75 druhů zvířat z polí, lesů a luk

Hecker, Frank

Grada, 2019

Napsat komentář