Nenechte si ujít v týdnu od 18. do 24. října 2021

nenechte_si_ujit
Ani jsme se nenadáli a před námi už je předposlední říjnový týden. Pokud jste si ještě nestihli zajít na nějakou pěknou akci, máme pro vás tipy, jak to napravit. Příští týden se jich totiž koná hned několik, například autorské čtení Kateřiny Dubské či představení knihy Šárky Šiškové.

Začneme v Ostravě. Ve středu 20. října Domě knihy pořádají besedu s Danielou Kovářovou, autorkou knih jako MatkovražedkyněJak chovat muže či Jak se žije padesátkám, a Ladislavem Jaklem, publicistou a politickým analytikem. Nedávno společně vydali knihu Pivař a blondýna. Tato kniha je primárně určena pro všechny milovníky piva – dozvíte se plno zajímavostí a zjistíte nejen to, jaké jsou hlavní předsudky o pivu, ale i jaké o něm panují mýty a omyly. Oba autoři se na zlatý mok dívají z vlastního pohledu, o to je jejich vyprávění autentičtější a může ke knize přilákat jak „pivní“ nováčky, tak zasloužilé znalce. Beseda začíná v 16.00.

Ve středu 20. října můžete zajít i do Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně. Od 17.00 se zde totiž koná slavnostní představení knihy Naslouchám od zlínské autorky Šárky Šiškové. Možná znáte její předešlé knihy A co láska?Dokonalý život? a Navždy nebo jen na chvíli?, které sklidily velký čtenářský úspěch. Její novinka se také vyznačuje skvělou psychologií postav, díky které si vás kniha získá už na prvních stránkách. Víc se ale dozvíte na samotném uvedení knihy.

Podíváme se také do hlavního města. Ve středu 20. října se v Městské knihovně v Praze uskuteční beseda hned dvou autorů – Zuzany Maléřové a Josefa Pepsona Snětivého. Spisovatelka a publicistka Zuzana Maléřová vám představí své tři nejnovější knihy Kartografie srdce, Houslový klíčO květině, znát ji ale můžete i díky jejím starším titulům Kdy se dotknout dospělosti či Dopis Cyranovi. Josef Pepson Snětivý, cestovatel a hudebník, doplní celé odpoledne svými písněmi a přečte i úryvky ze svých knih. Akce začíná v 17.17 na pobočce Hradčany.

Městská knihovna v Praze ještě jednou. Ve středu 20. října zde totiž bude mít autorské čtení australský spisovatel Louis Armand, který už od roku 1994 žije v Praze. Jeho nový román Kombinace, z něhož bude číst, vás zanese do zdánlivě nereálného světa, který se s přibývajícími stránkami jeví stále skutečnějším. Autorského čtení se zúčastní i překladatelé Tomáš Veselý a David Vichnar. Tlumočení do českého jazyka bude samozřejmě zajištěno. Čtení začíná v 18.00 v Domě čtení na ulici Ruská.

Ve čtvrtek 21. října se v Knihovně Jiřího Mahena v Brně konají hned dvě autorská čtení. První začne v 17.00 na pobočce Štýřice. Těšit se můžete na spisovatelku Kateřinu Dubskou, která vám představí svá díla. Znát od ní můžete tituly jako Hendrixova kytaraMalé zázrakyDcery či Člověk Gabriel. Pokud jste si její knihy oblíbili, nebo byste naopak chtěli získat novou inspiraci pro čtení, je tato akce ideální.

Druhé autorské čtení se v brněnské Knihovně Jiřího Mahena koná ve čtvrtek 21. října na pobočce Žabovřesky. Sem přijede Věra Hrdinová a bude vám číst úryvky ze své básnické sbírky A tomu se říká láska. Během akce ochutnáte i dobré víno a k poslechu zahraje Vlado Dzuria. Rozhodně se tedy nudit nebudete, určitě půjde o pohodové odpoledne. Vše začíná v 18.00.

 Pokud víte o nějaké další zajímavé literární akci, podělte se o ni s námi v našem Kalendáři akcí.

Doporučení:
Share

Napsat komentář