Na stopě

na-stope
S dobrou kriminálkou nemůžete sáhnout vedle. Mrazení v zádech, napětí, jak to všechno dopadne, hrůzostrašné zločiny, které vám v noci nedovolí usnout, a navrch ještě porce romantiky…

Kira byla zvyklá, že je vždycky po jejím. Asertivní samostatnou ženu, navíc soukromé očko, jen tak něco nerozhází. Když ale tragicky přijde o svého parťáka, je poprvé v životě donucena přijmout cizí pomoc. A to se jí vůbec nelíbí. Kdyby jen její nový ochránce Jeremy nebyl takový fešák…

Soukromé „očko“ Kira Vanceová tráví své dny sháněním důkazů pro své klienty – obžalované i žalující strany v soudních procesech – a skvěle se vyzná ve složitém labyrintu právního světa v Houstonu.

Zrovna se rozhodla zastavit za svým starším „parťákem“ a mentorem Olliem, který u svého top klienta Brocka Logana, bohatého majitele právnické firmy, probírá novinky k poslednímu případu. Jenže všechno se zvrtne, do domu krátce po Kiře dorazí i převlečený zabiják – a výsledkem je mrtvý Ollie a postřelený právník.
Kira, nezávislá mladá žena, toho času úplně bez peněz, které jí měl vyplatit zemřelý parťák, dostává od Brocka Logana nabídku práce, která se neodmítá. Jednak jde o velkou finanční částku a pak to znamená pokračovat v práci, kterou započal její milovaný Ollie. Evidentně smrtelně nebezpečné. Brock Logan najme bezpečnostní agenturu, tu nejlepší v oboru, a Kira musí přijmout skutečnost, že bude mít ve dne v noci po boku ochranku. Na starost ji dostane Jeremy, bývalý mariňák, co toho moc nenamluví, ale který z duše nenávidí nespravedlnost a bezpráví.
Přestože se Kiře vůbec nehodí, aby se jí někdo při jejím soukromém pátrání neustále pletl pod nohy, přítomnost Jeremyho je jí víc než příjemná. A Jeremy z ní nemůže spustit oči. Mezi oběma to jiskří, ale když zemře další nevinný člověk, je jasné, že vše musí stranou a začíná boj.
Na život a na smrt

Na život a na smrt

Autorka: Laura Griffinová
Přeložil: Lubomír Veselý

Počet stran: 368
Vazba: vázaná
Formát: 130×206 mm
ISBN: 978-80-7625-160-1
Doporučená cena: 379 Kč

 

Knihu Na život a na smrt vydalo nakladatelství Metafora.

Co o knize napsali

„Fantasticky napsaný román s návykovým příběhem. S tím, jak se tajemství postupně rozkrývá, se Griffinové povedlo perfektně propojit romantickou linku, která kdo příběhu vdechla ještě více života. Knihu jsem zhltla z během dvanácti hodin.“

– Book Reader Chronicles

„Rychlé tempo, výborně vykreslené postavy a dva drsní hrdinové – skvělé pro milovníky adrenalinem nabitých romancí.“

– Library Journal

 

O autorce

Laura Griffinová je autorka více než 30 románů a novel, ty byly přeloženy do více než čtrnácti jazyků. Za své knihy získala cenu Daphne du Maurier Award a dvakrát cenu RITA® Award. Hodně cestovala, momentálně žije v Texasu. Dříve pracovala jako novinářka a zkušenosti z práce jí už mnohokrát posloužily při psaní. Inspiraci sbírá v novinových článcích nebo při rozhovorech. Vše, o čem píše, si ráda vyzkouší na vlastní kůži, ať už jde o policejní výcvik či o práci v laboratoři.
Českému čtenáři se již představila prostřednictvím románu Oko za oko.

Zdroj informací

————————————————

Začíná to nevinně – jednou vzornou studentkou, trochu plachou, která všechna svá největší dobrodružství prožila na stránkách knih. Její doposud spořádaný život se prudce změní ve chvíli, kdy si na škole najde trojici nových kamarádů, kteří ji přesvědčí, že život začíná za hranicemi komfortní zóny. Zpočátku neškodné hecování se ale stupňuje v cosi nebezpečného a na povrch vyplouvají skutečnosti, které by Jess raději nechala spát…

Dramatické líčení osudů několika mladých, inteligentních a výstředních lidí, kteří na prahu dospělého života odmítají konvenční pravidla.

Devatenáctileté Jess se splnil sen – přijali ji na slavnou anglickou univerzitu, studuje literaturu. Plachá dívka se tu potkává s trojicí nevázaných spolužáků a nadšeně s nimi bortí mantinely britské spořádanosti. A poznává samorostlou profesorku Lornu, která v semináři o díle Agathy Christie vede posluchače k tomu, aby překračovali meze nejen v uvažování, ale i v činech. Jess tak bude čelit sexu v pohřebním voze, hlavně však kostlivcům ve skříni vlastní rodiny… a především ztroskotání v lásce a procitnutí z iluzí. Někdy se zrada trestá až příliš krutě.
V tomto kriminálním dramatu se střídají pravé motivy s falešnými, do cesty se staví vražedné úklady i tragické peripetie v řádu nejslavnějších světových detektivek – ale i překvapivé provokující otázky. Jaký pud v našem nitru nás nutí, abychom se v zoufalství schovali před světem jako kdysi Agatha Christie? Dokázali bychom se v krajním případě vzepřít a v zájmu vyšší spravedlnosti zabít zločince?

Ulejváci

Autorka: Kate Weinbergová
Přeložila: Lenka Faltejsková

Počet stran: 312
Vazba: vázaná
Formát: 154×230 mm
ISBN: 978-80-7335-643-9
Doporučená cena: 348 Kč

 

Knihu Ulejváci vydalo nakladatelství Leda.

Ukázka z knihy

V podstatě všechny její přednášky jsem si nahrála do telefonu. Ze všech nejčastěji ale poslouchám její úvodní proslov k předvánočnímu loutkovému představení. Jako by se v těch dvanácti minutách ukrývala odpověď na otázky, které mi nedají spát ani po šesti letech. Kdybych bývala tenkrát líp poslouchala a dívala se pozorněji, kdybych si všímala náznaků, jichž bylo k mání plno, dokázala bych ovlivnit, co se později stalo? (str. 8)

Dočtěte si zbytek ukázky

————————————————

Pro milovníky detektivek už jméno Dominik Dán či jeho oblíbeného románového hrdiny detektiva Krauze jistě není cizí. Úspěšný slovenský autor přichází s novým titulem, ve kterém bude oddělení vražd čelit další výzvě – vyřešit případ mrtvého chlapce, jehož identita i způsob smrti jsou zatím velkou neznámou…

Na oddělení vražd panuje tradičně dobrá nálada, protože do ranního nástupu zbývá ještě osm minut a Chosé všechny baví popisem vášnivých chvilek, které v noci strávil se svým nejnovějším objevem. Jeho věrný posluchač Váňa si vzrušením zapomněl naložit další sousto, ale Kuky si nezapomněl z hromady před ním urvat kus tlačenky a vejce na tvrdo. Dobrou náladu ukončí telefonát šéfa… V průchodu starého domu v centru města našli popeláři zakrvácenou mrtvolu muže. Už první ohledání na místě činu je šokující – není to muž, je to sotva chlapec a na těle má stopy mučení! Je to Petr, hoch nezvěstný už pět dní, nebo našli jiného chlapce? A kolik bude ještě mrtvých, dokud vraždící bestii nechytí? Detektivové Krauz a Chosé ani netuší, co jim nový případ přinese, ale jedno je jisté už na začátku: krve je na místě činu jaksi příliš a nacházejí ji na podivných místech… i pod balkonem rozmazlené zbohatlické Zdeny, která jim od samého počátku lže. A co její manžel, bývalý boxer, dokázal by spáchat něco tak ohavného?

Hřích náš každodenní

Autor: Dominik Dán
Přeložil: Jan Hanzlík

Počet stran: 336
Vazba: vázaná
ISBN: 978-80-276-0221-6
Doporučená cena: 349 Kč

 

Knihu Hřích náš každodenní vydalo nakladatelství Slovart.

Ukázka z knihy

 „Adame! Co když umírá?!“ syčela a cumlala si prst, neboť si při vytahování podpatku zlomila nalepený nehet.
„Tak se to dočteš zejtra v novinách! Feťák zasranej…“
Nastartoval a vyrazili. Měli se rádi. Byla to láska. Ona ho milovala, neboť dělal šéfa mezinárodní pojišťovny a měl ambice stát se generálním a on ji miloval, neboť její otec byl… vlastně všechno, čeho Adam v životě dosáhl, mu zajistil právě on. Tak ji miloval, neboť mocný otec ještě žil. Na společném účtu měli několik milionů důvodů k lásce. Ale jejich láska k bližnímu svému nebyla schopná překročit práh jejich velkého bavoráku. Jejich láska byla zbabělá. Tak raději zabouchli dveře a vyrazili vstříc rozjeté party.
Na chodníku před nimi umíral chlapec. Bylo mu třináct let. Jmenoval se Petr Mikuš. I jeden z apoštolů se jmenoval Petr. Také on jednou umíral… a nerad, jako tenhle… a také ho to bolelo. (str.11)

Nezapomeňte si přečíst zbytek ukázky.

O autorovi

Dominik Dán, slovenský autor detektivek píšící pod pseudonymem, vstoupil na literární scénu v roce 2005 románem Popel všechny zarovná. Příběh zabývající se citlivou kauzou únosu Michala Kováče ml. do Rakouska a vraždou Róberta Remiáše okamžitě vyvolal bouři spekulací o skutečné identitě autora. Tu však dodnes zná jen několik jeho blízkých, kolegů a jeho vydavatel. Dominik Dán má v současnosti na kontě 22 knih, z nichž se prodalo úctyhodné číslo převyšující 700 000 výtisků. Za všechny můžeme jmenovat tituly jako BásníkKrev není vodaKořeny zla, Cela číslo 17 či poměrně čerstvý román Ve stínu. Kromě knih spolupracoval i na scénáři k seriálu Kriminálka Staré město. Jeho román Rudý kapitán (Slovart, 2007) byl zfilmován a v roce 2016 uveden do kin.

Zdroj informací

————————————————

Není vražda jako vražda. Některá zabití jsou krutá, nepříčetná, provedená v afektu. Jiná jsou téměř jako umělecká díla a skrývá se za nimi šifra, která jako by vybízela kriminalisty, jen ať si ji zkusí rozluštit… Přesně s takovou vraždou máme tu čest i v knize Eliny Backmanové. Na hladinu vyplave tělo s cejchem královské koruny a i ti nejlepší kriminalisté Helsinek se budou muset hodně snažit, aby této hádance přišli na kloub.

Saana Havasová dostala výpověď z redakce internetových novin, ale stejně cítí, že už dávno vyhořela. Ačkoli se léto u tety v ospalém městečku Hartola jeví jako výborná příležitost k odpočinku, novinářský instinkt jí nedá spát a Saana se začne zajímat o případ smrti mladé dívky Heleny, k němuž tu došlo před třiceti lety a který nebyl nikdy zcela objasněn.

Zatímco pátrá, jestli Helena spáchala sebevraždu, nebo jí pod hladinu místní řeky někdo pomohl, je na helsinském ostrově Suomenlinna nalezena mrtvola s čerstvě vypálenou královskou korunou na těle. Kvůli neobvyklému provedení je na místo okamžitě povolán špičkový policejní komisař Jan Heino. Jeho obavy, že jde o práci sériového vraha, se bohužel potvrdí a stopy ho zavedou do Hartoly, městečka, které se nejen pyšní svou historií, ale samo sebe označuje za království.
A tam se protnou jak dva policejní případy, tak dva lidské osudy…

Vraždy s cejchem

Autorka: Elina Backman
Přeložil: Vladimír Piskoř

Počet stran: 496
Vazba: vázaná
Formát: 145×205 mm
ISBN: 978-80-271-1290-6
Doporučená cena: 459 Kč

 

Knihu Vraždy s cejchem vydalo nakladatelství Cosmopolis.

Ukázka z knihy

Mrtvé tělo hozené do vody se hned vynoří na hladinu. K utopení těla, které samo od sebe vyplouvá na hladinu, je zapotřebí pořádné závaží, vybaví se Janovi věty z dob studií. Tehdy mu ta slova připadala jako vystřižená z mafiánského filmu, dneska je vnímá jako úplně obyčejná a racionální.
Heidi a Jan obhlížejí okolí záměrně mlčky. Dvě bledé postavy, jimž je jasné, že dnes zase všechno začíná od začátku. Přeměřují v duchu vzdálenosti, hledají náznaky a body, odkud by bylo vidět místo nálezu.
„Máme štěstí, koukni, kdo je támhle,“ přeruší Heidi úvahy a nenápadně pokývne k opodál stojícímu muži. Ari Joki. Ten nejlepší ze soudních lékařů, které znají. Joker, jak mu vyšetřovatelé násilné trestné činnosti už léta říkají. Ústřední kriminální policie má velké štěstí, že se tichý génius jako Joki z nějakého podivného důvodu rozhodl pro kariéru soudního lékaře, a nikoli třeba špičkového chirurga.
Jokerův příchod na místo činu však nevypovídá o věhlasu vyšetřovatelů, nýbrž jen a pouze o krutosti pachatele. (str. 51)

K dispozici je další ukázka.

O autorce

Elina Backmanová (37) pracuje v médiích a marketingu. Žije v Helsinkách s manželem a dvěma dětmi. Sama je vášnivá čtenářka, ráda cestuje, jezdí na kole a zaštiťuje Book & Wine Club. Jejím snem je rozšířit své příběhy mezi čtenáře po celém světě a přála by si, aby podle jejích knih vznikl seriál.

Zdroj informací


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Zaujaly vás dnes představené detektivky? Kterou z nich byste si přečetli nejraději? Dejte vědět do komentářů.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeNa život a na smrt

Griffinová, Laura

Metafora, 2021

zobrazit info o knizeUlejváci

Weinbergová, Kate

Leda, 2021

zobrazit info o knizeHřích náš každodenní

Dán, Dominik

Slovart, 2021

zobrazit info o knizeVraždy s cejchem

Backman, Elina

Cosmopolis, 2021

Napsat komentář