Na cestu do škol(k)y

Skolacka
A je to tady! Začal nový školní rok. Pro děti to znamená první den ve školce či ve škole. Doprovod jim mohou dělat zajímavé knihy, třeba leporela, mluvený příběh z Medového lesa či encyklopedie o mláďatech.

Veršované leporelo se odehrává v místě, kde se všechny děti cítí dobře. A tím je jejich vlastní pokojíček. Mají v něm spoustu hraček a prožívají v něm každodenní dobrodružství.

Víš, kde bydlí všechny hračky?
Jakou mají adresu?
Auta, kostky, vysílačky…
kde máš tucet výkresů?
Každé dítě udržuje ve svém pokojíčku svět fantazie, jenom tam se dají prožít ohromná dobrodružství. Právě o něm je veršované leporelo, které přinese dětem a rodičům spoustu dobré nálady.

Pokojíček

Autorka: Monika Valentová
Ilustroval: Zdeněk Skřivánek

Počet stran: 12
Vazba: skládaná
Formát: 150×150 mm
ISBN: 978-80-87654-32-3
Doporučená cena: 145 Kč

Knihu Pokojíček vydalo nakladatelství JaS.

————————————————

Milovníci železnic a všeho, co k tomu patří, se konečně dočkali! Sérii velkoformátových leporel doplnil další díl, který je vezme na zajímavou exkurzi po nádražích, ukáže práci průvodčího a předvede různé typy vlaků.

Tohle velkoformátové obrázkové leporelo ocení především fanoušci vlakové dopravy. Do světa lokomotiv, vagonů, kolejnic a nádraží se podívají velmi zblízka na úžasných detailních ilustracích. Seznámí se s těmi, kdo na železnici pracují, s cestujícími se vydají na fascinující výlet historickým vláčkem nebo nejmodernějším rychlíkem. Pojedou dnem i nocí, profrčí tunely i mosty. Poznají čilý ruch velkých nádraží i kouzlo malých venkovských stanic… A když se budou dobře dívat, objeví některé hrdiny na každém obrázku v knížce, a tak s nimi mohou prožívat jejich příběhy.

Ukázka z knihy

Velka knizka vlaky pro male vypravece

Doporučujeme

Velkoformátová leporela pro malé vypravěče nabízí řadu zajímavých témat.

zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize  zobrazit info o knize

Velká knížka VLAKY pro malé vypravěče

Autor a ilustrátor: Stefan Lohr
Přeložila: Ema Potužníková

Počet stran: 12
Vazba: skládaná
Formát: 258×336 mm
ISBN: 978-80-88344-87-2
Doporučená cena: 239 Kč

 

Knihu Velká knížka VLAKY pro malé vypravěče vydalo nakladatelství EllaaMax.

————————————————

Už potřetí budou čtyři kamarádi z Medového lesa zachraňovat. Tentokrát pomohou zatoulanému koťátku. Jejich pomocníkem bude i holčička, která nastoupila do lesní školky. O namluvení příběhu se opět postarala Jitka Molavcová.

V Medovém lese bydlí čtyři zvířecí kamarádi s laskavým srdcem a hebounkou srstí. Kdykoli se některé z dětí z lesní školky dostane do potíží, hned mu přispěchají na pomoc. Tentokrát pomůžou malému koťátku ztracenému v lese.
Čtyři statečná zvířátka, Makovička, Daňka, Chrochtík a Míša, nemůžou uvěřit svým vlastním očím: v Medovém lese se zničehonic objevilo koťátko, které se o sebe určitě nedokáže samo postarat. Ještě štěstí, že do lesní školky právě nastoupila velmi nevšední holčička, která kočičce bez zaváhání najde nový domov.

Už znáte naše kamarády?
lišák Míša – Do všeho strká svůj zvědavý čumáček a dokáže v lese objevit ta nejlepší dobrodružství. A dobrý čuch má i na svoje kamarády – kamarádství a dobrá parta jsou pro něj totiž to nejdůležitější.
laňka Daňka – Je opatrná a zdrženlivá a neustále si s něčím dělá starosti. Ovšem nikdo není schopen vnímat pocity a nálady tak dobře jako ona. Proto jsou za její moudrá slova vždycky všichni vděční.
divoké prasátko Chrochtík – Je pěkně mazané a neustále hledá nějaká dobrodružství – a jeho maminka hledá jeho. Chrochtík své kamarády dokáže rozesmát i přivést k úžasu.
mývalka Makovička – Ze všeho nejradši se o všechny stará, neúnavně pečuje o čistotu a každou chvíli radostně zatleská. Své jméno dostala podle vlčího máku a červenou kytičku taky ze všeho nejradši nosí ve vláskách.

Kamarádi z Medového lesa 3 – Všichni za jednoho (audiokniha)

Autorka: Andrea Schütze
Interpret: Jitka Molavcová
Přeložila: Dagmar Heeg

Vazba: CD
ISBN: 8594201410116
Doporučená cena: 249 Kč

Audioknihu Kamarádi z Medového lesa 3 – Všichni za jednoho vydalo nakladatelství Kazda. Nezapomeňte si poslechnout ukázku.

O autorce

Andrea Schütze toužila stát se spisovatelkou již v dětství. Představovala si, jak píše knihy – nejlépe na zahradě, pod stromem, u starožitného stolu medové barvy s bílým krajkovým ubrusem, kyticí čajových růží a karafou na vodu z křišťálového skla. Zahrada plná zpívajících ptáků měla být u venkovského domu – jakoby vystřiženého z časopisu Living – nedaleko řeky, která případně mohla být i mořem s poletujícími racky. Později, když jako diplomovaná psycholožka vyslechla mnoho příběhů jiných lidí a začala psát příběhy vlastní, zjistila, že zahrada, strom, stůl, dům i prostředí kolem něj je v reálu sice jiné než v dětském snu, ale přesto tak akorát. Dnes autorka touží především po tom, aby se děti těšily na večerní čtení a aby její příběhy podněcovaly rozhovory rodičů s dětmi o snech i reálném životě. A pokud se povede, že si děti v dospělosti vzpomenou na její knihy, které je v dětství doprovázely a okouzlily, kruh je uzavřen a všechna přání jsou pro ni splněna.
V sérii Kamarádi z Medového lesa vyšly ještě další tři díly – Jak zahnat stesk, Králíčci v ohrožení Ty to zvládneš, Lukáši!

Zdroj informací: nakladatelství Kazda

————————————————

A na závěr tu máme bohatě ilustrovanou encyklopedii, která seznámí dětské čtenáře se světem zvířecích mláďat. Nechybí informace o jejich výchově, stravě či vzhledu. Součástí jsou i otázky, které mapují, zda si děti přečtené zajímavosti pamatují.

Víš, jak žijí mláďata zvířat? Říkáš si, že jsou hravá a veselá? To je sice pravda, ale je toho mnohem víc, co stojí v životě mláďat za pozornost… Někdy se i bojí, musí poslouchat tátu, mámu nebo starší sourozence, a některá dokonce také „chodí do školky“. Nemálo mláďat rodiče ani nezná a od počátku se musí starat sama o sebe. Dozvíš se, jak přicházejí na svět, jak rostou a mění se jejich vzhled, kde bydlí, kdo a čím je živí, kdo pečuje o jejich čistotu a chrání je před nebezpečím, jak si hrají nebo soupeří se sourozenci či jak se osamostatní od rodičů. A v neposlední řadě zjistíš, jak žijí mláďata v zajetí nebo jak se o ně starat doma. V knížce převažují kresby, někdy i s trochou legrace, které ti pomohou zvířata z celého světa poznávat. Podobně jsou napsané i krátké srozumitelné texty. A na konci najdeš spoustu otázek, na které když odpovíš, hned budeš vědět, kolik si toho z knížky pamatuješ.

Ukázka z knihy

Jak si ziji mladata

Jak si žijí mláďata

Autor: Miloš Anděra
Ilustroval: Michal Sušina

Počet stran: 64
Vazba: vázaná
Formát: 237×300 mm
ISBN: 978-80-276-0088-5
Doporučená cena: 299 Kč

Knihu Jak si žijí mláďata vydalo nakladatelství Slovart, kde najdete další ukázky.


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizePokojíček

Valentová, Monika

JaS, 2021

zobrazit info o knizeVelká knížka VLAKY pro malé vypravěče

Lohr, Stefan

EllaaMax, 2021

zobrazit info o knizeKamarádi z Medového lesa 3 – Všichni za jednoho (audiokniha)

Schütze, Andrea

Kazda, 2021

zobrazit info o knizeJak si žijí mláďata

Anděra, Miloš

Slovart, 2021

Napsat komentář