Pepina se vrací potřetí

Hele rekni to_uvodni
Kniha Hele, řekni to! je třetím dílem z oblíbené dětské série o trampotách Pepiny Karáskové Já se z toho picnu, jejíž autorkou je Michaela Krýslová. Zábavné vyprávění provázejí veselé ilustrace Jany Chroustové.

Pepina jde vyvenčit pejska a v odlehlejší části parku narazí na pána, který se chová velice podivně. Asi by to měla někomu říct, jenže copak tohle se dá vyprávět? Vždyť by jí to nikdo nevěřil. Navíc by to ani říct nedokázala, protože jakmile si na toho chlápka vzpomene, hrůzou se jí sevře krk. Nakonec se Pepina přece jen svěří kamarádům a s překvapením zjišťuje, že není jediná, kdo něco podobného zažil. Postupně se dozvídá, jaká různá nebezpečí mohou děti potkat i jak se jim dá úspěšně čelit. A hlavně pochopí, že některá tajemství by si člověk opravdu neměl nechávat pro sebe. Protože když to řekne, ochrání tím nejen sebe, ale také ostatní děti. S originálním textem synergicky souzní barevné ilustrace Jany Chroustové, které oslovují jak svou imaginací, tak pojetím humoru. Součástí knihy jsou Pracovní listy. S jejich pomocí si děti zopakují a rozšíří nabyté poznatky tak, aby dokázaly dát člověku, který by se pokoušel narušovat jejich intimní hranice, jasné STOP!

 

Hele, řekni to!

Autorka: Michaela Krýslová
Ilustrovala: Jana Chroustová

Počet stran: 80
Vazba: vázaná
Formát: 155×185 mm
ISBN: 978-80-88349-18-1
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Hele, řekni to! vydalo nakladatelství Cattacan.

O knihu Hele, řekni to! si dnes ještě můžete zasoutěžit.

 

Ukázka z knihy

Hele rekni to_ukazka

 

Michaela Krýslová

Michaela Krýslová (* 1961) už dělala kdeco – seděla za psacím strojem v kanceláři, rozvážela balíky novin po trafikách, běhala po městě s pošťáckou brašnou, prodávala losy (ty výherní, nikoli severská zvířata), učila angličtinu – až se nakonec uvelebila za výpůjčním pultem v knihovně, odkud už ji zřejmě nikdo nedostane. Vedle toho přeložila řadu knížek z angličtiny, většinou beletrii pro děti a mládež. Na psaní se vrhla až v posledních letech, a pokud zrovna neťuká do počítače další díl série Já se z toho picnu, tak bloumá po parku se svým kokršpanělem Dominikem. Ve zmíněné sérii již vyšly díly Mami, típni to! a Čuně, seber to!.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Cattacan.

 

Jana Chroustová

Jana Chroustová (* 1975) hrála hudbu v rádiu (teda z cédéček), lítala po veletrzích, prodávala v obchodě a přitom všem si malovala. Nyní je knihovnicí. Jako rozená knihomolka k tomuto povolání tíhla už odmala – ještě dnes nachází ve svých knížkách z dětství podomácku vystříhané kartičky, které sloužily k půjčování knížek sousedům. O knihovně napsala i detektivku s názvem Naivní detektivka z knihovny. Ilustrovala knížku Karla Poláčka Bylo nás pět, ale jinak maluje hlavně oleje na plátně. Její obrázky jsou k vidění na www.obrazkyproradost.cz.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Cattacan.


Nakladatelství Cattacan vzniklo v roce 2016 a navázalo na nakladatelství Ecce liber (název Ecce liber se stal jeho mottem; nakladatelství patřilo mezi činnosti firmy FKP Consulting, která vznikla v roce 2004 a věnovala se především kulturním aktivitám a jejich propagaci). Jedná se o malé nakladatelství vzniklé z chuti vydávat sice málo, ale zato jen hezké knížky. Je otevřeno všem žánrům a oblastem literatury, ať už jde o beletrii nebo literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeHele, řekni to!

Krýslová, Michaela

Cattacan, 2020

Napsat komentář