Pepina dostala psa a navrch spoustu starostí

Cune seber to_uvodni
Novopečená pejskařka Pepina Karásková ze 3. B bojuje ve druhém díle ilustrované dětské série Já se z toho picnu proti všudypřítomným psím hromádkám.

Pepina dostala k Vánocům vytouženého psa a najednou neví, kam dřív skočit. Nikdy by ji nenapadlo, že starat se o štěně dá člověku tolik zabrat. A ještě ke všemu si na ni přijde stěžovat sousedka, že prý nechala před domem hromádku. Taková drzost! Copak je čuně? Ona přece po svém pejskovi pilně uklízí! Ale pravda je, že ulice jsou od psích výkalů celé zaneřáděné. Dolovat bobek z podrážky není žádný med, a co teprve když po hovínku uklouzne stará babička nebo do něj vjede vozíčkář. Chtělo by to něco podniknout. A to by nebyla Pepina, aby hned se svými kamarády nezačala spřádat plány… Kniha je druhým titulem série o trampotách Pepiny Karáskové Já se z toho picnu.

 

Čuně, seber to!

Já se z toho picnu 2
Autorka: Michaela Krýslová

Ilustrovala: Jana Chroustová

Počet stran: 80
Vazba: V8a
Formát: 150×180 mm
ISBN: 978-80-907187-8-4
Doporučená cena: 199 Kč

Knihu Čuně, seber to! vydalo nakladatelství Cattacan.

 

Ukázka z knihy

Cune seber to_ukazka1

 

Michaela Krýslová

Michaela Krýslová (* 1961) už dělala kdeco – seděla za psacím strojem v kanceláři, rozvážela balíky novin po trafikách, běhala po městě s pošťáckou brašnou, prodávala losy (ty výherní, nikoli severská zvířata), učila angličtinu – až se nakonec uvelebila za výpůjčním pultem v knihovně, odkud už ji zřejmě nikdo nedostane. Vedle toho přeložila řadu knížek z angličtiny, většinou beletrii pro děti a mládež. Na psaní se vrhla až v posledních letech, a pokud zrovna neťuká do počítače další díl série Já se z toho picnu, tak bloumá po parku se svým kokršpanělem Dominikem.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Cattacan.

 

Jana Chroustová

Jana Chroustová (* 1975) hrála hudbu v rádiu (teda z cédéček), lítala po veletrzích, prodávala v obchodě a přitom všem si malovala. Nyní je knihovnicí. Jako rozená knihomolka k tomuto povolání tíhla už odmala – ještě dnes nachází ve svých knížkách z dětství podomácku vystříhané kartičky, které sloužily k půjčování knížek sousedům. O knihovně napsala i detektivku s názvem Naivní detektivka z knihovny. Ilustrovala knížku Karla Poláčka Bylo nás pět, ale jinak maluje hlavně oleje na plátně. Její obrázky jsou k vidění na www.obrazkyproradost.cz.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Cattacan.


Nakladatelství Cattacan vzniklo v roce 2016 a navázalo na nakladatelství Ecce liber (název Ecce liber se stal jeho mottem; nakladatelství patřilo mezi činnosti firmy FKP Consulting, která vznikla v roce 2004 a věnovala se především kulturním aktivitám a jejich propagaci). Jedná se o malé nakladatelství vzniklé z chuti vydávat sice málo, ale zato jen hezké knížky. Je otevřeno všem žánrům a oblastem literatury, ať už jde o beletrii nebo literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeČuně, seber to!
Já se z toho picnu 2

Krýslová, Michaela

Cattacan, 2019

Napsat komentář