Zábavné trampoty Pepiny Karáskové

mami-tipni-to-perex
Humorná knížka pro děti a mládež s názvem Mami, típni to! vypráví o osmileté Pepině Karáskové, která bude mít brzy bratříčka nebo sestřičku. Na něco takového je potřeba se pořádně připravit, třeba konečně donutit maminku, aby přestala kouřit! Knížku provázejí ilustrace Jany Chroustové.

Už je to tutovka! Osmiletá Pepina Karásková se konečně dočká sourozence. Na takovou událost se musí připravit, a tak si pročítá knížku o tom, jak děti přicházejí na svět. Když zjistí, že maminka by neměla kouřit, aby miminku neublížila, poněkud se vyděsí. Cože??? A máma si klidně kouří, jako by se nechumelilo! Hned běží maminku poučit, jenže ta ji nebere vážně. Sice se tváří rozpačitě, ale cigaret se vzdát nehodlá. Ještě že Pepina má pár skvělých kamarádů, kteří přijdou s naprosto senzačním nápadem… S textem svou barevností, pestrostí a mírně karikaturním pojetím souzní četné ilustrace Jany Chroustové.
Kniha je prvním titulem série o trampotách Pepiny Karáskové Já se z toho picnu.

 

Mami, típni to!

Já se z toho picnu
Autorka: Michaela Krýslová
Ilustrovala: Jana Chroustová

Počet stran: 80
Vazba: pevná
Formát: 150×180 mm
ISBN: 978-80-907187-6-0
Doporučená cena: 179 Kč

Knihu Mami, típni to! vydalo nakladatelství Cattacan.

 

Ukázky z knihy

Mami tipni to_ukazka1Mami tipni to_ukazka2

 

Michaela Krýslová

Michaela Krýslová (* 1961) už dělala kdeco – seděla za psacím strojem v kanceláři, rozvážela balíky novin po trafikách, běhala po městě s pošťáckou brašnou, prodávala losy (ty výherní, nikoli severská zvířata), učila angličtinu – až se nakonec uvelebila za výpůjčním pultem v knihovně, odkud už ji zřejmě nikdo nedostane. Vedle toho přeložila řadu knížek z angličtiny, většinou beletrii pro děti a mládež. Na psaní se vrhla až v posledních letech, a pokud zrovna neťuká do počítače další díl série Já se z toho picnu, tak bloumá po parku se svým kokršpanělem Dominikem.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Cattacan.

 

Jana Chroustová

Jana Chroustová (* 1975) hrála hudbu v rádiu (teda z cédéček), lítala po veletrzích, prodávala v obchodě a přitom všem si malovala. Nyní je knihovnicí. Jako rozená knihomolka k tomuto povolání tíhla už odmala – ještě dnes nachází ve svých knížkách z dětství podomácku vystříhané kartičky, které sloužily k půjčování knížek sousedům. O knihovně napsala i detektivku s názvem Naivní detektivka z knihovny. Ilustrovala knížku Karla Poláčka Bylo nás pět, ale jinak maluje hlavně oleje na plátně. Její obrázky jsou k vidění na www.obrazkyproradost.cz.

Informace byly čerpány ze stránek nakladatelství Cattacan.


Nakladatelství Cattacan vzniklo v roce 2016 a navázalo na nakladatelství Ecce liber (název Ecce liber se stal jeho mottem; nakladatelství patřilo mezi činnosti firmy FKP Consulting, která vznikla v roce 2004 a věnovala se především kulturním aktivitám a jejich propagaci). Jedná se o malé nakladatelství vzniklé z chuti vydávat sice málo, ale zato jen hezké knížky. Je otevřeno všem žánrům a oblastem literatury, ať už jde o beletrii nebo literaturu faktu.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeMami, típni to!
Já se z toho picnu

Krýslová, Michaela

Cattacan, 2019

Napsat komentář