Technika pro nejmenší

děti čtení Flicker
Auta, vlaky, buldozery a další nejen dopravní prostředky inspirovaly autory k sepsání zajímavých příběhů a pohádek. Na své si přijdou i ti nejmenší, kteří se díky magnetkám budou moci podílet na samotném ději. Samozřejmostí jsou zdařilé ilustrace.

První knížka s magnetkami představí bagry. Pomáhají v lomu, na dálnici, či dokonce na pláži! Díky magnetkám se na krátkých příbězích mohou podílet i dětští čtenáři.

Bagry jsou vždy připraveny pomáhat – stavět a opravovat. V lomu, na dálnici, na stavbě, ale třeba taky na pláži – tam všude najdeme nejrůznější stavební stroje. Tam všude nám pomáhají. Na každé stránce téhle knížky objeví děti kratičký příběh, který mohou spoluvytvářet pomocí magnetek. A až si do sytosti vyhrají, mohou všechny stroje zase „zaparkovat“ zpátky do úložného boxu, kde budou připraveny na další skvělou zábavu.

Ukázka z knihy

Bagry

Bagry – Knížka s magnetkami

Čteme a hrajeme si s magnetkami
Autor: Paul Dronsfield
Přeložila: Martina Ševicová
Ilustrovala: Sally Hopgoodová

Počet stran: 8
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 205×240 mm
ISBN: 978-80-88344-24-7
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Bagry – Knížka s magnetkami vydalo nakladatelství Ella&Max.

————————————————

Od bagrů přejdeme k dopravním prostředkům. Takový vlak přepraví každý den nejen spoustu cestujících, ale i zboží či materiálu. A když není lokomotiva potřebná, najde své místo v depu. Sestavte pomocí magnetek další příběhy!

Húúú, húúú – pozor, přijíždí vlak! V přístavu, na vlakovém nádraží, na stavbě a po náročném dni v depu – tam všude najdeme lokomotivy a vagony pro osobní nebo nákladní přepravu. Tam všude nám vláčky pomáhají. Na každé stránce téhle knížky objeví děti kratičký příběh, který mohou spoluvytvářet pomocí magnetek. A až si do sytosti vyhrají, mohou všechny vozy zase „zaparkovat“ zpátky do úložného boxu, kde budou připraveny na další skvělou zábavu.

Ukázka z knihy

Vlacky

Vláčky – Knížka s magnetkami

Čteme a hrajeme si s magnetkami
Autor: Paul Dronsfield
Přeložila: Martina Ševicová
Ilustrovala: Sally Hopgoodová

Počet stran: 8
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 205×240 mm
ISBN: 978-80-88344-22-3
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Vláčky – Knížka s magnetkami vydalo nakladatelství Ella&Max.

————————————————

A do třetice magnetky! Poslední knížka seznámí čtenářskou drobotinu s různými stroji a nářadím používaným na stavbě. A nechybí ani různé profese, které se na všem podílejí.

Na staveništi je pořád rušno – co se tam asi bude dít dnes? Jeřáb, míchačka, sklápěč, nejrůznější nářadí, ale třeba taky ochranná helma – to všechno je na stavbě potřeba. A těch dělníků a řemeslníků různých profesí! Na každé stránce téhle knížky objeví děti kratičký příběh, který mohou spoluvytvářet pomocí magnetek. A až si do sytosti vyhrají, mohou všechny magnetky zase pěkně uklidit zpátky do úložného boxu, kde budou připraveny na další skvělou zábavu.

Ukázka z knihy

Stavba

Stavba – Knížka s magnetkami

Čteme a hrajeme si s magnetkami
Autor: Paul Dronsfield
Přeložila: Ema Potužníková
Ilustrovala: Sally Hopgoodová

Počet stran: 8
Vazba: pevná bez přebalu
Formát: 205×240 mm
ISBN: 978-80-88344-26-1
Doporučená cena: 269 Kč

Knihu Stavba – Knížka s magnetkami vydalo nakladatelství Ella&Max.

————————————————

U dopravních prostředků a strojů ještě chvíli zůstaneme. Autorka s využitím genetické metody výuky čtení napsala pohádky, které si mohou děti přečíst jak ve škole, tak i doma před spaním.

Potřebuje auto pět kol? A co se stane, když je loď moc rychlá? O čem sní vlak? Pohádky o autech, vlacích, letadlech, lodích a dokonce i jedné ponorce vychází ze zásad genetické metody výuky čtení. Pohádky jsou psány velkými tiskacími písmeny a jsou řazeny od příběhů jednodušších, jedno a dvojslabičných, až po pohádky náročnější, obsahující slova troj- a čtyřslabičná. Všechny příběhy nepřekračují svojí délkou možnosti malého čtenáře. Děti si je mohou bez problémů samy přečíst v rámci vyučovací hodiny nebo i doma před spaním.

Ukázka z knihy

Auta vlaky bagry taky

Auta, vlaky, bagry taky

Autorka: Hana Zobáčová
Ilustrovala: Vendula Hegerová 

Počet stran: 72
Vazba: vázaná
Formát: 177 x 222 mm
ISBN: 978-80-262-1629-2
Doporučená cena: 219 Kč

 

Knihu Auta, vlaky, bagry taky vydalo nakladatelství Portál, kde najdete další ukázky.

O autorce

Hana Zobačová je speciální pedagožka, redaktorka a autorka knih pro děti. V Portále vyšly její knihy Žil byl kdysi kdesi a Vím, jak se cítíš.

Zdroj informací: nakladatelství Portál

————————————————

Milovníci filmů Auta by si rozhodně neměli nechat ujít pohádky z Brzdína. Hlavními hrdiny jsou totiž auta v různých podobách, od sanitky přes popelářský vůz až po závoďák.

Vítejte ve světě aut! Vítejte v úžasném světě obývaném nejrůznějšími šikovnými vozidly, jako jsou sanitky, minitraktor, buldozer, cisterna, popelářský či policejní vůz, závoďák a spousta jejich kamarádů. Ale pozor! Můžete se také setkat s nebezpečným Šroťákem, naštvaným kombajnem či jezerní obludou Lochnerezkou. Duchové prastarých parních automobilů s oblibou vstupují do snů, semafory rostou jako slunečnice a za zmrzlinu se platí oktany. Průhledným podmořským tunelem navštívíte Bloudín, hlavní město ostrovního království Velká Baterie, kde se schyluje ke korunovaci nového panovníka. A poznáte sympatickou buginu Ginu, učitelku místní autoškolky, která si ví se vším rady. Na konci každé pohádky nečeká zvonec, ale otázka, nad níž se malí čtenáři mohou na chviličku zamyslet.

Ukázka z knihy

At ziji auta

Ať žijí auta!

Pohádky z Brzdína
Autor: Petr Čepek
Ilustrovala: Alena Schulz

Počet stran: 96
Vazba: vázaná
Formát: 185×185 mm
ISBN: 978-80-7553-806-2
Doporučená cena: 229 Kč

Knihu Ať žijí auta! vydalo nakladatelství Triton. Nezapomeňte si přečíst ukázku.

O autorovi

Petr Čepek se narodil v roce 1960 v Jičíně. Rodina se mnohokrát stěhovala a přes Hořice v Podkrkonoší a Slaném nakonec skončil v Praze. Ve svých devíti letech se začal věnovat stolnímu tenisu, ve kterém to v pouhých třinácti letech dotáhl až na mistra republiky (tento titul ještě několikrát obhájil). V Praze také absolvoval Právnickou fakultu University Karlovy a většinu života se úspěšně věnoval obchodnímu a korporátnímu právu. Je šťastně ženatým otcem tří dětí, přičemž manželka Kateřina bývá první čtenářkou i kritičkou jeho literárních výtvorů. Psaní a publikování krátkých povídek se věnuje už bezmála třicet let a román Sametové iluze (naše ukázka) je jeho prvním publikovaným dílem u nakladatelství Grada.

Zdroj informací: nakladatelství Cosmopolis


Zapojte se do našich aukcí, v nichž najdete tyto knihy a mnoho dalších za skvělé ceny.

Která z dnes představených knih vás nejvíce zaujala? Napište nám svůj názor v komentářích.

Doporučení:
Share

Související knihy

zobrazit info o knizeAuta, vlaky, bagry taky

Zobáčová, Hana

Portál, 2020

zobrazit info o knizeStavba – Knížka s magnetkami
Čteme a hrajeme si s magnetkami

Dronsfield, Paul

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeVláčky – Knížka s magnetkami
Čteme a hrajeme si s magnetkami

Dronsfield, Paul

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeBagry – Knížka s magnetkami
Čteme a hrajeme si s magnetkami

Dronsfield, Paul

EllaaMax, 2020

zobrazit info o knizeAť žijí auta!
Pohádky z Brzdína

Čepek, Petr

Triton, 2020

Napsat komentář